--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuJaki jest najlepszy dostawca internetu stacjonarnego?
- Rooff_
- Zapaleniec
- Auto: Insignia ST przedlif
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Zagłębie Dąbrowskie
- Postawił piwo: 9 razy
- Otrzymał piwo: 128 razy
Re: Jaki jest najlepszy dostawca internetu stacjonarnego?
Ale jakich dostawców masz do wyboru? Nawet nie napisałeś nigdzie z jakiej części kraju jesteś, żeby móc próbować doradzić...
-
eMGie
- Użytkownik
- Auto: Insignia ST manual
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Gdańsk
- Otrzymał piwo: 1 raz
Wiele razy przedłużałem już umowę z UPC i zawsze udawało mi się coś utargować lub dostać to co chciałem. Zazwyczaj lepsze oferty udawało mi się wynegocjować w salonie stacjonarnym lub z przedstawicielem (nie wiem czy ci jeszcze są).
Jeżeli masz na kogo to można nową umowę podpisać na tę osobę (raz tak robiłem).
Jeżeli masz na kogo to można nową umowę podpisać na tę osobę (raz tak robiłem).
- mcrace
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTJ
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Kórnik / Poznań
- Postawił piwo: 7 razy
- Otrzymał piwo: 10 razy
Firma Cisco jest akurat liderem i prekursorem technologii infrastruktury sieciowej.
-
myk6414
No ale to mówimy o sieciach backbone, infrastrukturalnych. Do zastosowań domowych cisco chyba nie ma routerow.
-
mic
A Ty mcrace jesteś ich przedstawicielem?mcrace pisze:Firma Cisco jest akurat liderem i prekursorem technologii infrastruktury sieciowej.
-
xul
- Zapaleniec
- Auto: Insignia OPC
- Kod silnika: A28NER
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Katowice (okolice)
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 73 razy
Cisco robi bardzo fajny sprzęt, ale za sensowny model trzeba odpowiednią ilość $ wyłożyć. Siostra miała router Cisco od UPC (chyba TV + internet) i zwykły stary Planet (max jego możliwości to chyba 802.11b+) za jakieś 100zł działał o niebo lepiej, od tego co dostarczyło UPC (zrywanie połączenia WiFi, kiepski zasięg, o transferach nie wspominając).
Ja mam od lokalnego providera podłączone po światłowodzie, od niego router (zhone) + swój router i jestem zadowolony, znajomi mają z tepsy/orange i co jakiś czas są problemy.
Ja mam od lokalnego providera podłączone po światłowodzie, od niego router (zhone) + swój router i jestem zadowolony, znajomi mają z tepsy/orange i co jakiś czas są problemy.
-
piston
Napisz tutaj może gdzie mieszkasz oraz jakich masz dostawców. Bo jeśli masz upc to prawdopodobnie masz dostęp do:
multimedii
nettii
internetu radiowego
ewentualnie światłowodu
Światłowodu nie miałem,radiowego nie polecam bo się przerywa. Całkiem niezłe oferty ma sama multimedia ponieważ jest to duża konkurencja do upc i maja spore promocje (szczególnie na pakiety tv plus internet). Cisco również w sumie jest ok.
multimedii
nettii
internetu radiowego
ewentualnie światłowodu
Światłowodu nie miałem,radiowego nie polecam bo się przerywa. Całkiem niezłe oferty ma sama multimedia ponieważ jest to duża konkurencja do upc i maja spore promocje (szczególnie na pakiety tv plus internet). Cisco również w sumie jest ok.
Ostatnio zmieniony 13 sie 2018, o 10:09 przez piston, łącznie zmieniany 1 raz.
- mcrace
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTJ
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Kórnik / Poznań
- Postawił piwo: 7 razy
- Otrzymał piwo: 10 razy
Ja tam myślę, że to nic dziwnego, że jak tworzą jakieś sensowne protokoly, to chcą od innych firm hajs za ich używanie w innych markach.
Nie jestem ich przedstawicielem.
Ja mam ineę. I ani jakoś super, ani jakoś źle. Mam po światełku i działa. Laski ani łaski nie robi.
Nie wiem czego się autor spodziewa od dostawcy internetu.
- KenyBDG
- Użytkownik
- Auto: Insignia B
- Kod silnika: B15XFT
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 4 razy
W UPC zawsze można się targować. Mam od nich Net 60Mbps + TV select+ multiroom + karta CI... za wszystko płace 49 zł
- rataj73
- Zapaleniec
- Auto: Opel Insignia CDTI
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Stolica Mazur
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 18 razy
Zasada jest prosta i działa u wszystkich operatorów podobnie. Nowy klient dostaje lepsze warunki od starego , bo niby jak go w inny sposób przyciągnąć. Ale jest w każdej firmie dział utrzymania klienta i oni mogą naprawdę dużo.
Ja robię osobiście tak że jak dają nawet niezłe warunki przy przedłużeniu umowy, to i tak piszę wypowiedzenie. Po kilku dniach jest telefon z w/w działu z propozycją jeszcze lepszą. Ogólnie operatorzy dążą do tego żeby utrzymać , a najlepiej podnieść dochód. Koszt utrzymania infrastruktury jest powiedzmy stały więc w interesie operatora jest np podnieść szybkość, lub zwiększyć ilość kanałów , ale nie obniżać ceny usług.
No ale z drugiej strony lepiej opuścić te 20% niż stracić klienta. W dzisiejszych czasach , przynajmniej w miastach gdzie jest większa konkurencja to klient dyktuje warunki, choć trzeba o tym pomyśleć ze 2 miesiące przed końcem umowy.
Ja robię osobiście tak że jak dają nawet niezłe warunki przy przedłużeniu umowy, to i tak piszę wypowiedzenie. Po kilku dniach jest telefon z w/w działu z propozycją jeszcze lepszą. Ogólnie operatorzy dążą do tego żeby utrzymać , a najlepiej podnieść dochód. Koszt utrzymania infrastruktury jest powiedzmy stały więc w interesie operatora jest np podnieść szybkość, lub zwiększyć ilość kanałów , ale nie obniżać ceny usług.
No ale z drugiej strony lepiej opuścić te 20% niż stracić klienta. W dzisiejszych czasach , przynajmniej w miastach gdzie jest większa konkurencja to klient dyktuje warunki, choć trzeba o tym pomyśleć ze 2 miesiące przed końcem umowy.