--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuJakie auto po Insigni?
- Silv3r
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Wałbrzych
- Otrzymał piwo: 1 raz
Re: Koreańskie Porsche , Kia Sportage
Bodex, co drugi post nawiazujesz do Espace, więc skoro tak zadowolony byłeś i ciągle porównujesz do niego, to dlaczego go po prostu nie kupisz? 
-
Bodex
EIV miał wiele zalet , niestety silniki mimo oszczednego 1,9 do bezawaryjnych nie należały , 2,2 kopyta wystawiał, 3,0 i 3,6 głowice padały .
Obecnie kupienie EIV 2,0 T z niskim przebiegiem to ułuda .
A mnie już się nie chce wolny czas spędzać w garażu pod samochodem.
Wysłane z Leżajskiej krainy złotego napoju
Obecnie kupienie EIV 2,0 T z niskim przebiegiem to ułuda .
A mnie już się nie chce wolny czas spędzać w garażu pod samochodem.
- profek
- Użytkownik
- Auto: INSIGNIA
- Kod silnika: A20DTJ
- Miasto: Łódź
- Otrzymał piwo: 4 razy
Możliwości jest wiele wszystko zależy od tego jakie masz potrzeby.Tak na całkowitą bezawaryjność to raczej nie liczyłbym na twoim miejscu.Trzeba poświęcić masę czasu i zalogować się na niezliczonych forach żeby dowiedzieć się jakichś sensownych opinii.Bo te wszystkie testy w sieci i TV to kant h...rozbić jeździ taki na codzień paserati B5 a wymądrza się jak gdyby wszystkie rozumy pozjadał.
-
Bodex
Dokładnie , tym bardziej że nawet bezawaryjna Toyota bywa awaryjna .
-
marcin.1987
- Zapaleniec
- Miasto: Gdańsk
- Otrzymał piwo: 13 razy
Dla mnie to auto jest zwyczajnie brzydkie. Z przodu wygląda jak Citroën C1 po sterydach. Poprzednia generacja była ładniejsza.
-
Bodex
W kolorze czarnym prezentuje sie extra , każdy inny kolor jest śmieszny , futurystyczny
-
Bodex
Byłem w Kia i posiedziałem w środku , miękko , pozycja ciut wyżej niż Insignia bardzo mi odpowiada , z tylu kanapa miękka , bardzo fajny kokpit .
Jak bedzie cieplej pojedziemy na jazdę próbną.
Będzie 1,6 T 177 ps manual. Business .
Jeszcze rozważam , z tym 1,7 T.diesel jest podrasowany do 147 ps , motor 8 zawodowy , dostał większą turbinę i wydajniejsze wtryskiwacze i program .
No zobaczę jak głośnością w obu przypadkach .
Jak bedzie cieplej pojedziemy na jazdę próbną.
Będzie 1,6 T 177 ps manual. Business .
Jeszcze rozważam , z tym 1,7 T.diesel jest podrasowany do 147 ps , motor 8 zawodowy , dostał większą turbinę i wydajniejsze wtryskiwacze i program .
No zobaczę jak głośnością w obu przypadkach .
-
marcin.1987
- Zapaleniec
- Miasto: Gdańsk
- Otrzymał piwo: 13 razy
Ja jestem pod wrażeniem, ale innej "Kijanki", a mianowicie Stingera. Nie mogę się doczekać pierwszych testów. Ciekaw jestem na ile ją wycenią.
-
Bodex
Stinger ładny out/ in .
Ale ja juz chcę wygody, wyżej siedzieć , no i auto ma być funkcjonalne ! W życiu i w zagrodzie .
SPORTAGE sprawia wrażenie małej kabiny , ale gdy się siedzi wewnątrz to jest przestrzennie , jest dużo miejsca i ma 500L bagażnik .
Ale ja juz chcę wygody, wyżej siedzieć , no i auto ma być funkcjonalne ! W życiu i w zagrodzie .
SPORTAGE sprawia wrażenie małej kabiny , ale gdy się siedzi wewnątrz to jest przestrzennie , jest dużo miejsca i ma 500L bagażnik .
-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
Ktoś miał kontakt i porównanie Insigni z Mazdą CX3 4X4 2.0 150 koni?
-
darek0808
- Użytkownik
- Auto: Opel Insignia kombi
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2011
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 10 razy
Bodex pisze:Do insigni 2,0T polecam to ciężkie auto trzeba mocy .darek0808 pisze:Czemu akurat na ten motor? LPG, czy kupujesz ten na bezpośrednim wtrysku? Chciałem go kupić, ale jakoś trafił się a20dthBodex pisze: Może już w czerwcu na benzynę się przesiądę ... 1,6 T![]()
Tak o nowym Sportage 1,6 177 ps wersja business z manualem juz,za 102 tyś i da sie startować.
Bardzo mi szkoda,ze opel robi takie gooofno jak Mokka i nikomu nie potrzeb na już Zafira , a nie ma porządnego suva z przestronnym wygodnym wnętrzem dla rodzinnych wyjazdów , na pewno bym został z Oplem .
Jeżeli chcesz przestronności, dla rodziny to Skoda. Wiem wiem, design może nie zachwyca, ale te samochody sa naprawdę funkcjonalne. Obecny i poprzedni Superb, jest poprostu MEGA duży w środku, konkurencja wymięka. już nei wspomnę o bagażniku. Teraz wychodzi kodiaq i znowu zmiecie konkurecncję przestronnością.
-
Bodex
Superb to sedan , nie SUV i twardy jak wszystkie panzerwageny .
Skończyłem z niemieckimi przygodami.
Juz bym wolał francuza np Espace 2016 , ale za drogi 150 tys . Wiem ze na Kia tez stracę , najmniej bym na Rav4 tracił. Ale duże koszty przeglądów mają.
SPORTAGE oferuje dużo przestrzeni i ma fajne rozwiązanie oparcie kanapy ... można regulować pochylenie kanapy co przy długich trasach jest komfortowe . Bagażnik do rolety 500 L .
Silnik 1,6T bardzo wysoka kulturą pracy i w dodatku w dobrze wyciszonym wnętrzu .
Czekam na jazdy próbne .
Jeśli będzie to czarna ~ 1,6T manual 177 ps z tapicerką dwukolor czarny/karmel .
Orurowanie 3 tyś , hak 1,5 tyś .
Bagażnik Thule Whispbar .
Albo czerwiec albo koniec roku.
http://autokult.pl/27098,nowa-kia-sport ... e-cena,all
Skończyłem z niemieckimi przygodami.
Juz bym wolał francuza np Espace 2016 , ale za drogi 150 tys . Wiem ze na Kia tez stracę , najmniej bym na Rav4 tracił. Ale duże koszty przeglądów mają.
SPORTAGE oferuje dużo przestrzeni i ma fajne rozwiązanie oparcie kanapy ... można regulować pochylenie kanapy co przy długich trasach jest komfortowe . Bagażnik do rolety 500 L .
Silnik 1,6T bardzo wysoka kulturą pracy i w dodatku w dobrze wyciszonym wnętrzu .
Czekam na jazdy próbne .
Jeśli będzie to czarna ~ 1,6T manual 177 ps z tapicerką dwukolor czarny/karmel .
Orurowanie 3 tyś , hak 1,5 tyś .
Bagażnik Thule Whispbar .
Albo czerwiec albo koniec roku.
http://autokult.pl/27098,nowa-kia-sport ... e-cena,all
-
darek0808
- Użytkownik
- Miasto:
Zawsze możesz kupić adaptacyjne zawieszenie i jak chcesz masz miękko, a jak nie to twardo. Ja akurat lubię zawieszenie Iśki. Vag jest bardziej miękki. Zobacz sobie kodiaqa na żywo jak wejdzie do sprzedaży będziesz miał porówananie. Bagażnik 500 l dla pięciosobowej rodziny? To nie za mało? Ja mam dwójkę i trzeba upychac bagażnik po sam dach. kodiaq ma 720 l 
https://www.youtube.com/watch?v=6ALs4UIxwjU
https://www.youtube.com/watch?v=6ALs4UIxwjU
- wassermann
- Zapaleniec
- Auto: Insignia GSi 2.0T
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: nec temere, nec timide
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 41 razy
Co to znaczy "twardy jak wszystkie Panzerwageny"?
Widocznie jestem masochistą, bo trasy przemierzam Insignią na 19" oponach z zawieszeniem w trybie Sport, żeby się dobrze prowadziła. I jakoś nie czuję tej twardości. Doskonałe fotele AGR pozwalają wysiąść z auta po wielu godzinach bez żadnych dolegliwości, kręgosłup nie boli, mięśnie nie drżą, do tego w głowie nie szumi i człowiek kładzie się po trasie do łóżka i po chwili nie pamięta już, że jechał przez Polskę (a po innych samochodach bywało, że jeszcze przez parę godzin "ciało nadal jechało").
A bardziej twardego auta niż Mazda 6 z 2009 nie doświadczyłem - zawieszenie jak w czołgu, fotele jak taborety. No a Maździe przecież biegunowo daleko do Panzerwagenów...
Ostatnio moja żona, która dużo jeździ na co dzień Insignią, wróciła (jako pasażerka) z trasy kilkusetkilometrowej zrobionej Citroenem C5 (tym w miarę nowym). Nie wiem czy hydro, czy klasyk. - No i jak było w tej Cytrynie, jak się jechało? Spytałem. - Ch.owo! Odpowiedziała. - Jakiś zrąbany ten samochód, drżał i kołysał się cały czas, rzygać mi się chciało, sto razy bardziej wolę Insię.
Cóż, widocznie dziadkowie co poniektórych służyli w Panzerwaffe - i przyzwyczajenia zostały
M.
Widocznie jestem masochistą, bo trasy przemierzam Insignią na 19" oponach z zawieszeniem w trybie Sport, żeby się dobrze prowadziła. I jakoś nie czuję tej twardości. Doskonałe fotele AGR pozwalają wysiąść z auta po wielu godzinach bez żadnych dolegliwości, kręgosłup nie boli, mięśnie nie drżą, do tego w głowie nie szumi i człowiek kładzie się po trasie do łóżka i po chwili nie pamięta już, że jechał przez Polskę (a po innych samochodach bywało, że jeszcze przez parę godzin "ciało nadal jechało").
A bardziej twardego auta niż Mazda 6 z 2009 nie doświadczyłem - zawieszenie jak w czołgu, fotele jak taborety. No a Maździe przecież biegunowo daleko do Panzerwagenów...
Ostatnio moja żona, która dużo jeździ na co dzień Insignią, wróciła (jako pasażerka) z trasy kilkusetkilometrowej zrobionej Citroenem C5 (tym w miarę nowym). Nie wiem czy hydro, czy klasyk. - No i jak było w tej Cytrynie, jak się jechało? Spytałem. - Ch.owo! Odpowiedziała. - Jakiś zrąbany ten samochód, drżał i kołysał się cały czas, rzygać mi się chciało, sto razy bardziej wolę Insię.
Cóż, widocznie dziadkowie co poniektórych służyli w Panzerwaffe - i przyzwyczajenia zostały
M.
-
Bodex
A jeździliście innymi niż niemieckie ? Nie chodzi o zawieszenie ,ale wnętrze , fotele ? .
Najwygodniejszy fotele jakie miał mój pojazd to była Lancia Dedra LX w alkantarze tak przednie jak i tylne ! Insignia ma tylko przednie .
Jeszcze rozważmy tu jedna sytuację wzrost i długie nogi .
Nie każdy jest z metra cięty a tylna kanapa insigni jest nisko bo brak miejsca na głowę w HB , a siedź i sie z podkulonymi nogami .
Jeździliśmy do pracy w Monachium 3 autami : Octawia 1 , passat B6 kombi i moja Isia .
Wyobraźcie sobie ze ożekliśmy wspólnie razem ze Insignia ma najwęższa i najtwardszą kanapę ! Nawet Octavia ma lepiej bo nie ma podłokietniki i tunelu ! Po uj tunel jeśli nie mam 4x4 ? Hore.
Auto jest wygodne z przodu i świetnie się prowadzi na trasach i tyle.
Auto jest zupełnie nie fimunkcjonalne i tym sanym dla mnie nie przydatne . Dobre dla menegerka , czy innego prawnika . Dla wysokich ludzi trzeba mieć na głowie Chełm by nie doznać wstrząsu mózgu przy wsiadania bo ciągle się wali o uszczelkę tego łuku .
Kazał bym temu ci projektował to auto wsiąść i wysiąść 100 razy by nabiał sobie do pustej głowy to że nie tylko korduple jankesi tym jeździć będą.
A widać jakie to rosłe chłopy gdy wylądowali w szczecinie.
Insignia ma 4 plusy :
Dobre zawieszenie
Ładnie wygląda
Mocny silnik
Super xenony AFL
I nic więcej reszta to jest jedna wielka pomyłka .
@darek0808 - 599 L do rolety , te w sekundę zwijam i mam 800 , ale tu nie o wielkość tylko a o funkcjonalność , ja tam wstawię zmywarkę, duży TV , czy inne zakupione i zamkne klapę . W dodatku próg równo z podłogą .
A Insignia ? No właśnie .
Błędem było kupować taka wersje auta i teraz to wiem ..
Najwygodniejszy fotele jakie miał mój pojazd to była Lancia Dedra LX w alkantarze tak przednie jak i tylne ! Insignia ma tylko przednie .
Jeszcze rozważmy tu jedna sytuację wzrost i długie nogi .
Nie każdy jest z metra cięty a tylna kanapa insigni jest nisko bo brak miejsca na głowę w HB , a siedź i sie z podkulonymi nogami .
Jeździliśmy do pracy w Monachium 3 autami : Octawia 1 , passat B6 kombi i moja Isia .
Wyobraźcie sobie ze ożekliśmy wspólnie razem ze Insignia ma najwęższa i najtwardszą kanapę ! Nawet Octavia ma lepiej bo nie ma podłokietniki i tunelu ! Po uj tunel jeśli nie mam 4x4 ? Hore.
Auto jest wygodne z przodu i świetnie się prowadzi na trasach i tyle.
Auto jest zupełnie nie fimunkcjonalne i tym sanym dla mnie nie przydatne . Dobre dla menegerka , czy innego prawnika . Dla wysokich ludzi trzeba mieć na głowie Chełm by nie doznać wstrząsu mózgu przy wsiadania bo ciągle się wali o uszczelkę tego łuku .
Kazał bym temu ci projektował to auto wsiąść i wysiąść 100 razy by nabiał sobie do pustej głowy to że nie tylko korduple jankesi tym jeździć będą.
A widać jakie to rosłe chłopy gdy wylądowali w szczecinie.
Insignia ma 4 plusy :
Dobre zawieszenie
Ładnie wygląda
Mocny silnik
Super xenony AFL
I nic więcej reszta to jest jedna wielka pomyłka .
@darek0808 - 599 L do rolety , te w sekundę zwijam i mam 800 , ale tu nie o wielkość tylko a o funkcjonalność , ja tam wstawię zmywarkę, duży TV , czy inne zakupione i zamkne klapę . W dodatku próg równo z podłogą .
A Insignia ? No właśnie .
Błędem było kupować taka wersje auta i teraz to wiem ..
- wassermann
- Zapaleniec
- Auto: Insignia GSi 2.0T
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: nec temere, nec timide
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 41 razy
Mam 189 cm i prawie 100 kg i jeszcze łbem w nic nie uderzyłem przy wsiadaniu z przodu do Insignii. Fotel mam odsunięty na max i prawie całkowicie na dół, tyle że oparcie prawie w pionie. Z tyłu nie jeżdżę - rodzina 1+1, więc wybór był świadomy. Męczą się okazjonalni pasażerowie, za mną jak kieruję nie ma w ogóle miejsca - to akurat żenada.
Mile wspominam fotele w Lagunie I - tyle że były zbyt delikatne. Ale te welury, super. Jeździłem siermiężnymi Golfami (II i III), ale w tamtych latach cieszyłem się, że jadę, a fotele mnie nie interesowały... Mazda 6 sprzed paru lat - szok, że fotel może być tak płaski i twardy. Vectra C - dość nieźle oceniam, choć słabo wyprofilowany, pełna regulacja, ale mimo to czegoś brakowało. Octavia II z regulacjami - całkiem nieźle w pionie, wysokie oparcie, choć brakuje podparcia ud. Ale to, co mam w Insignii, to bajka. Wsiada się jak do F-16, dupa ledwo się mieści, ale fotel perfekcyjny - nie za miękki, nie za twardy, oparcie stabilne, siedzisko da się ustawić jak należy, a w trasie podparcie wysuwane świetnie się sprawdza. Delikatna wentylacja (najniższy stopień wentylatora) też znakomicie wpływa na kondycję. Przez rok strasznie mnie ta Insia rozpieściła. Kiedyś nie myślałem, że te dodatki aż tyle znaczą... Do jeżdżenia na zakupy po mieście wszystko jedno, ale gdzieś dalej - liczy się komfort i ergonomia. Fotel pochłania to, czego nie tłumi dość sztywne zawieszenie. A w układzie 1+1 nie rozważałem walorów tylnej kanapy Insignii, bo wrzucam tam tylko toboły
To takie trochę 4-drzwiowe coupe jak Passat CC czy A5 Sportback - śliczne auta!
M.
Mile wspominam fotele w Lagunie I - tyle że były zbyt delikatne. Ale te welury, super. Jeździłem siermiężnymi Golfami (II i III), ale w tamtych latach cieszyłem się, że jadę, a fotele mnie nie interesowały... Mazda 6 sprzed paru lat - szok, że fotel może być tak płaski i twardy. Vectra C - dość nieźle oceniam, choć słabo wyprofilowany, pełna regulacja, ale mimo to czegoś brakowało. Octavia II z regulacjami - całkiem nieźle w pionie, wysokie oparcie, choć brakuje podparcia ud. Ale to, co mam w Insignii, to bajka. Wsiada się jak do F-16, dupa ledwo się mieści, ale fotel perfekcyjny - nie za miękki, nie za twardy, oparcie stabilne, siedzisko da się ustawić jak należy, a w trasie podparcie wysuwane świetnie się sprawdza. Delikatna wentylacja (najniższy stopień wentylatora) też znakomicie wpływa na kondycję. Przez rok strasznie mnie ta Insia rozpieściła. Kiedyś nie myślałem, że te dodatki aż tyle znaczą... Do jeżdżenia na zakupy po mieście wszystko jedno, ale gdzieś dalej - liczy się komfort i ergonomia. Fotel pochłania to, czego nie tłumi dość sztywne zawieszenie. A w układzie 1+1 nie rozważałem walorów tylnej kanapy Insignii, bo wrzucam tam tylko toboły
M.
-
Bodex
Gdy przesiadasz sie z gorszego do lepszego to oczywiście aż tak nie odczuwasz .
Ale jeśli pojeździłbyś rok Espace IV lub podobnym , czyli o baaardzo przestrzennej kabinie , a wiesz jaki tam.jest fotel ? Kapitański !
Nawet komputer pokładowy był bardziej rozbudowany niż w insigni a konstrukcja z 2000r czyli 7 lat starsza !
Komfort prowadzenia tej dużej kabiny jak opel tyle ze jeszcze bardziej precyzyjnie .
Wiesz jak sie przesiadasz z dużej kabiny do ciasnej to po prostu sie dusisz w każdym wymiarze.
Dzisiaj to rozumię .
Ale jeśli pojeździłbyś rok Espace IV lub podobnym , czyli o baaardzo przestrzennej kabinie , a wiesz jaki tam.jest fotel ? Kapitański !
Nawet komputer pokładowy był bardziej rozbudowany niż w insigni a konstrukcja z 2000r czyli 7 lat starsza !
Komfort prowadzenia tej dużej kabiny jak opel tyle ze jeszcze bardziej precyzyjnie .
Wiesz jak sie przesiadasz z dużej kabiny do ciasnej to po prostu sie dusisz w każdym wymiarze.
Dzisiaj to rozumię .
-
darek0808
- Użytkownik
- Miasto:
Bodex, zgadzem się z Tobą co do zalet i wad Insignii. Na te gabaryty jest strasznie ciasna w środku. Mnie skusiła niska cena zakupu. Nowego raczej bym nie kupił. Oglądałem ostatnio Corse dla żony i przejechaliśmy się testówką. Skrzynia chodzi dramatycznie. W nowym aucie od razu trzeba zmienić olej.
Ale wracając do przesstrzeni. Przy okazji oglądaliśmy superba. Mam 179 cm wzrostu i po ustawieniu fotela pod siebie z tylu jest mega przestronnie. Przy tym bagaznik mega duży. Może akurat kodiaq przypadnie Ci do gustu. Ja na twoim miejsu testowałbym wszystko z tej kategorii i założonego budżetu. A najlepiej jeszcze to brać furę na weekend. Pokryjesz tylko koszty paliwa, a nie kupisz pod wpływem chwili czy opinii na forach
Ale wracając do przesstrzeni. Przy okazji oglądaliśmy superba. Mam 179 cm wzrostu i po ustawieniu fotela pod siebie z tylu jest mega przestronnie. Przy tym bagaznik mega duży. Może akurat kodiaq przypadnie Ci do gustu. Ja na twoim miejsu testowałbym wszystko z tej kategorii i założonego budżetu. A najlepiej jeszcze to brać furę na weekend. Pokryjesz tylko koszty paliwa, a nie kupisz pod wpływem chwili czy opinii na forach
- KaMYk
- Zapaleniec
- Auto: Dodge Charger R/T
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Mochowo
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 12 razy
Bodex pisze:I nic więcej reszta to jest jedna wielka pomyłka .
To co ta insignia jeszcze u Ciebie robi?Bodex pisze:Ale jeśli pojeździłbyś rok Espace IV lub podobnym
Jak jest taka zła to sprzedaj czym prędzej i kup vana, ciesz się życiem nie męcz się w insigni.