--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuJakie auto użytkujecie/użytkowaliście oprócz Insignii?
-
dr_feelgood
Re: Jakie auto użytkujecie/użytkowaliście oprócz Insignii?
No dobra , ode mnie druga flaszka dla Ciebie. Lot po rodzinny wóz do Wujka Sama , bo Żona w ciąży i powrót z Mustangiem - tak to robią prawdziwi twardziele. Szacunek:) Ja bym z Dodgem Challengerem wrócił i od razu odebrał pewnie pozew rozwodowy:)
Zabawa na torze - nie mam pytań. Nigdy nie dane mi było takim muscle car'em się pobawić, więc nie wiem, jak mozliwy jest powrót do normalnej motoryzacji, po okresie jazdy takim cudeńkiem.
Zabawa na torze - nie mam pytań. Nigdy nie dane mi było takim muscle car'em się pobawić, więc nie wiem, jak mozliwy jest powrót do normalnej motoryzacji, po okresie jazdy takim cudeńkiem.
-
bolek
Challenger wyglądowo o taaak! niestety droższy od Mustanga ,z wyglądu jest piękny ale niestety właściwości trakcyjne i silnik 6.1 Hemi w wersji SRT8 i na fabrycznym zawiasie szału nie robi,plastiki w środku z Chryslera 300c. Miałem okazje z takim się pościgac na torze ( i naprawde szału nie ma .Oczywiście kwestia założenia lepszego zawiasui np superchargera Paxton i podkręcenie pod 600km wtedy by to zaczęło pewnie jeździć ale zapewne pogubi się trakcja.

Ciekawostka ,cena nowego Mustanga ze słabszym silnikiem 3.7 V6 305km i wersji Premium czyli skóra navi itp.to 23 tyś.$ za nowe auto z 5 letnią gwarancją na skrzynie i silnik.hm ok.80 tyś.zł nówka z salonu ,u nas za te pieniądze jest co najwyżej dobrze wyposażony Focus 1.6 ecoboost . A i silnik 3.7 V6 pali 6.5-7 l na trasie i 10-11 w mieście ,moc 305km 5.5sek.do 100km.Niestety dochodzą opłaty i koszt transportu czyli wychodzą mniej więcej 50% wartości auta w USA,mam ten przywilej że co jakiś czas mogę sprowadzić auto z USA na mienie przesiedleńcze bez żadnych opłat więc szkoda nie wykorzystać,dlatego poleciałem po tego Pilota
Co do nowego Mustanga V6 i jego spalania nIe wierzyłem dopóki nie zobaczyłem na własne oczy.A tutaj test nowego 3.7 http://www.amerykany.v10.pl/Ekonomiczny ... 43384.html , spalanie prawie jak w mojej Insigni
-- 10 sie 2013, o 09:19 --
A tu troszke egzotyki zza oceanu Buick Regal GS czyli Insignia w USA
Cena nowego 22 tyś $ Jak si ekomuś podoba mogę pomóc w załatwieniu takiego auta pod dom ,czas oczekiwania 4-5 tygodni 

Dobra kończe już bo zaśmiecam.Pozdrawiam

Ciekawostka ,cena nowego Mustanga ze słabszym silnikiem 3.7 V6 305km i wersji Premium czyli skóra navi itp.to 23 tyś.$ za nowe auto z 5 letnią gwarancją na skrzynie i silnik.hm ok.80 tyś.zł nówka z salonu ,u nas za te pieniądze jest co najwyżej dobrze wyposażony Focus 1.6 ecoboost . A i silnik 3.7 V6 pali 6.5-7 l na trasie i 10-11 w mieście ,moc 305km 5.5sek.do 100km.Niestety dochodzą opłaty i koszt transportu czyli wychodzą mniej więcej 50% wartości auta w USA,mam ten przywilej że co jakiś czas mogę sprowadzić auto z USA na mienie przesiedleńcze bez żadnych opłat więc szkoda nie wykorzystać,dlatego poleciałem po tego Pilota
Co do nowego Mustanga V6 i jego spalania nIe wierzyłem dopóki nie zobaczyłem na własne oczy.A tutaj test nowego 3.7 http://www.amerykany.v10.pl/Ekonomiczny ... 43384.html , spalanie prawie jak w mojej Insigni
-- 10 sie 2013, o 09:19 --
A tu troszke egzotyki zza oceanu Buick Regal GS czyli Insignia w USA

Dobra kończe już bo zaśmiecam.Pozdrawiam
- peja-1991
- V-ce Prezes ds organizacyjnych
- Auto: Insignia
- Kod silnika: D16SHT
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 98 razy
- Kontakt:
Bolek - wcale nie zaśmiecasz tematu. O tym on właśnie jest. O użytkowanych samochodach. Fajnie się to czyta 
Mustanga ma mój kolega i powiem szczerze fajne auto ale jakoś nie moja bajka. Podoba mi się ale nie widzę się w takiej furze.
Mustanga ma mój kolega i powiem szczerze fajne auto ale jakoś nie moja bajka. Podoba mi się ale nie widzę się w takiej furze.
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński
-
jaromat
Hubert ja bym sie widzial w takim muskularnym samochodzie 
-
bolek
Andrew1962 uwierz mi że chcielibyśmy mieć w PL takie ceny części do Insigni jak do Mustanga mają w USA.Istnieje taka strona z częściami http://www.rockauto.com gdzie są nawet części do FSO , i przykładowo termostat do mustanga motorcraft 10$ dolarów,łożysko mcphersona oryginał 15$ , wysyłają do Polski,płacisz credit card lub paypal i masz za 4 dni w domu przyniesione na wycieraczke z paragonem i gwarancją.Wiadomo koszt wysyłki to ok 20$ i trzeba się modlić żeby na celny nie trafiło bo wtedy trzeba dołożyć kilka%,ale i tak się opłaca.Ja robiłem inaczej, kupowałem na rockauto,póżniej puszczałem do siostry ona przepakowywała opisywała jako używany prezent i wysyłała do PL
Fajne są takie auta,najlepiej jako drugie na weekend czy wakacje ,kolega ma nowe A7 S7 i nie robi takiego wrażenia na przechodniach jak Muscle.Miałem pare śmiesznych sytuacji np koleś zagadał na stacji czy jego dziewczyna mogłaby usiąść na chwilke na fotelu bo się zakochała od pierwszego wejrzenia a byli może dwuletnim Civiciem type-r który koło Mustanga wyglądał jak zabawka dla dziecka
Na światłach czy CB pytania Panie ile to pali? zawsze odpowiedź A Nie wiem Panie ,nie ogarniam,wole nie liczyć .Choć na trasie Zakopane Kraków Zakopane 9.5 l przy normalnej jeździe,a w mieście to już koszmar ,wskazówka w oczach opadała. Smieszne bo auto za 70 tyś.zł a jak ktoś się chce polansować to robi robote jak te za 300k . Oczywiście po czasie przyciemniłem przednie szyby bo już mi się znudziło to zioranie innych uczestników ruchu ,nawet się w nosie kuwa nie dało spokojnie podłubać :mrgreen: A jeszcze jedno Mustang 4.0 V6 a Mustang GT 4.6 V8 to całkowicie dwa inne auta oczywiście na korzyść drugiego.Osobiście polecam jak macie luźną gotówke, tylko na rynku jest 90% tzw.przystanków do sprzedania i trzeba być czujnym...aaa pokaże wam gadżet jaki kupiłem sobie w USA bedąc pewniego miesiąca na urlopie u rodzinki .W salonie Forda za cholere nie mogłem się z chłopem dogadać i wytłumaczyć mu o co mi chodzi,co chce kupić czego szukam,leather face,bumper leather skin, nie działało,patrzył jak na wariata,dopiero po telefonie szwagier mi wytłumaczył że to się nazywa Leather BRA ,zaraz zaraz ale co skórzany stanik? bo bra to biustonosz,chyba szwagier pompuje pomyślałem , sprzedawca pomyśli że jestem jakiś sadomacho motherfucker polish idiot ale ok.Zapytałem, o dziwo facet od razu zrozumiał,pyta się czy ja z Kanady ,już się pogubiłem mówie że z Polski a z Kanadą chodziło chyba ze kamieniami sypią dlatego też miałbym kupować bra do Mustanga.Za 3 dni już było ,spakowałem do samolotu razem z tłumikami końcowymi borla do bagażu :mrgreen: i wio do Polski.A mi nie pozostało nic innego jak muszę podszkolić angielski od strony technicznej .A Cyckonosz wyszedł tak :

Do Insigni też jest dostępny

Uploaded with ImageShack.us
Później stwierdziłem że chce jednak białe pasy,no zabawa przednia była...nie było miesiąca żeby coś się nie grzebnęło,nie było dnia bez godziny spędzonej w garażu.Wspaniała przygoda i napewno jeszcze kiedyś wróce do Mustanga,oby jak najszybciej.
Fajne są takie auta,najlepiej jako drugie na weekend czy wakacje ,kolega ma nowe A7 S7 i nie robi takiego wrażenia na przechodniach jak Muscle.Miałem pare śmiesznych sytuacji np koleś zagadał na stacji czy jego dziewczyna mogłaby usiąść na chwilke na fotelu bo się zakochała od pierwszego wejrzenia a byli może dwuletnim Civiciem type-r który koło Mustanga wyglądał jak zabawka dla dziecka

Do Insigni też jest dostępny

Uploaded with ImageShack.us
Później stwierdziłem że chce jednak białe pasy,no zabawa przednia była...nie było miesiąca żeby coś się nie grzebnęło,nie było dnia bez godziny spędzonej w garażu.Wspaniała przygoda i napewno jeszcze kiedyś wróce do Mustanga,oby jak najszybciej.
-
kapitan_statku
-
dr_feelgood
Aleź piękny ten Dodge...
Ja choruję na 440 Magnum albo Hemi, pistol grip z 1970 roku. Bialy. Jak Kowalski... ale to pochoruję sobie jeszcze trochę, dopóki w totka nie wygram.
W Buicku, tylko grill by trzeba zmienić, wolę nasze jednakowoż
W USA pewnie tylko wersje Cosmo chodzą ze skóra i automat nie?
Ja choruję na 440 Magnum albo Hemi, pistol grip z 1970 roku. Bialy. Jak Kowalski... ale to pochoruję sobie jeszcze trochę, dopóki w totka nie wygram.
W Buicku, tylko grill by trzeba zmienić, wolę nasze jednakowoż
W USA pewnie tylko wersje Cosmo chodzą ze skóra i automat nie?
-
acme71
1. Peugeot 206 1.0 czy 1.1 w benzynie,
2. Opel Astra G 1.7 DTI 75KM 2003r - moje ukochane auto, które z żalem sprzedawałem, w użytkowaniu ponad 3 lata,
3. Aktualnie Isia
Poza tym często zdarza mi się jeździć firmowym Peugotem Partnerem 1.8 i Suzuki Grand Vitara 1.6 mamy
2. Opel Astra G 1.7 DTI 75KM 2003r - moje ukochane auto, które z żalem sprzedawałem, w użytkowaniu ponad 3 lata,
3. Aktualnie Isia
Poza tym często zdarza mi się jeździć firmowym Peugotem Partnerem 1.8 i Suzuki Grand Vitara 1.6 mamy
-
7ups
Seat Cordoba
Nissan Almera
Opel Astra G
Seat Ibiza
Renault Kangoo
Nissan Sunny
Opel Vectra C
Opel Signum - w dalszym posiadaniu młoda smiga
I teraz Opel Insignia
Nissan Almera
Opel Astra G
Seat Ibiza
Renault Kangoo
Nissan Sunny
Opel Vectra C
Opel Signum - w dalszym posiadaniu młoda smiga
I teraz Opel Insignia
-
Luk
- Użytkownik
- Auto: opel
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2013
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 6 razy
Fiat 126p FL
Fiat Cinquecento 0,7 sztuk 2
Fiat Cinquecento 0,9
Renault Twingo
Fiat Punto
Citroen Xsara II
Ford Focus II - nadal w służbie
Honda Civic
Opel Insignia od 3 miesięcy
Fiat Cinquecento 0,7 sztuk 2
Fiat Cinquecento 0,9
Renault Twingo
Fiat Punto
Citroen Xsara II
Ford Focus II - nadal w służbie
Honda Civic
Opel Insignia od 3 miesięcy
-
luki77
Pierwszy to oczywiście czerwone 126p z lotniczymi siedzeniami
- renault 19 /89r
-opel kadett gsi /88r
-opel calibra 2.0 16v /91r
- peugeot 605 /91r
-ford fiesta /92r
-honda civic /93r
-honda accord /95r
-opel vectra a GT /93r
-opel corsa b GSI /97r
-opel vectra c GTS /05r
-gdzieś po drodze były ze dwie łady
-124 coupe 3.2 24v /97r
-subaru impreza 2.5 STI /05r moja wielka miłość która poszła z dymem
obecnie
-opel insignia sports tourer 2.0 CDTI /09r
-opel corsa d color edition 1.4
marzenie takie małe przyziemne , które mam nadzieje spełnić we wrześniu przyszłego roku to
-opel Insignia 2.8 OPC w wersji hb lub kombi
- renault 19 /89r
-opel kadett gsi /88r
-opel calibra 2.0 16v /91r
- peugeot 605 /91r
-ford fiesta /92r
-honda civic /93r
-honda accord /95r
-opel vectra a GT /93r
-opel corsa b GSI /97r
-opel vectra c GTS /05r
-gdzieś po drodze były ze dwie łady
-124 coupe 3.2 24v /97r
-subaru impreza 2.5 STI /05r moja wielka miłość która poszła z dymem
obecnie
-opel insignia sports tourer 2.0 CDTI /09r
-opel corsa d color edition 1.4
marzenie takie małe przyziemne , które mam nadzieje spełnić we wrześniu przyszłego roku to
-opel Insignia 2.8 OPC w wersji hb lub kombi
-
bolek
O żeszty orzeszku taką fure sprzedaćluki77 pisze: -124 coupe 3.2 24v /97r
-
luki77
Tak wiem że zwariowałem sprzedając to autobolek pisze:O żeszty orzeszku taką fure sprzedaćluki77 pisze: -124 coupe 3.2 24v /97rzwariował przecież to najlepsze coupe świata
Różnymi autami człowiek jeździł ale jazda tym autem to była naprawdę czysta adrenalina
Może kiedyś jeszcze raz podejdę do tematu ale już w AMG
Jeżeli chodzi o datę to wkradł się błąd auto było z 94r a nie z 97
- alex_k
- Użytkownik
- Auto: Opel Insignia ST
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Bielsko-Biała
- Otrzymał piwo: 1 raz
Prywatne
Cinquecento 0,7
Toyota Corolla 1,4 VVT 97 KM
Renault Megane Classic 1,4 95 KM
Renault Megane Classic 1,6 110 KM
Opel Astra htb 1,7 CDTI 100 KM
A teraz Insia
Służbowo też użytkowałem:
Citroen Xsara 1,9 D 60 KM
Peugeot 307 x 2
Opel Meriva 1,7 CDTI
Opel Vectra 1,9 CDTI
Opel Astra 1,7 CDTI x 3
Sporo tego było
Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka
Cinquecento 0,7
Toyota Corolla 1,4 VVT 97 KM
Renault Megane Classic 1,4 95 KM
Renault Megane Classic 1,6 110 KM
Opel Astra htb 1,7 CDTI 100 KM
A teraz Insia
Służbowo też użytkowałem:
Citroen Xsara 1,9 D 60 KM
Peugeot 307 x 2
Opel Meriva 1,7 CDTI
Opel Vectra 1,9 CDTI
Opel Astra 1,7 CDTI x 3
Sporo tego było
Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka
Krzysztof Opel Insignia Sports Tourer Cosmo 2.0 CDTI
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca LIPIEC
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca LIPIEC
- michal26
- Forumowicz
- Auto: Insignia st
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2009
- Miasto:
Gówniarz jestem więc nie było tego dużo
Honda Civic VI gen. sedan 1.4 iS 90 KM Którą dojeżdzam do pracy, nieśmiertelne auto, ileż to wspomnień z nią związanych
.
Skoda Felicia Combi. Od początku do tej pory w rodzinie, kolejne auto nie do zarżnięcia, a przynajmniej nasz egzemplarz, pomimo niezbyt pochlebnych opinii.
Oby Insignia sprawowała się jak samochody powyżej
Honda Civic VI gen. sedan 1.4 iS 90 KM Którą dojeżdzam do pracy, nieśmiertelne auto, ileż to wspomnień z nią związanych
Skoda Felicia Combi. Od początku do tej pory w rodzinie, kolejne auto nie do zarżnięcia, a przynajmniej nasz egzemplarz, pomimo niezbyt pochlebnych opinii.
Oby Insignia sprawowała się jak samochody powyżej
- wojciechhh
- Użytkownik
- Auto: Insignia B
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2022
- Miasto: Niemcy NRW
- Otrzymał piwo: 3 razy
Aut bylo kilka ale najwiecej zabawy , i zadowolenia z jazdy dawalo mi jedno.
ASTRA GTC 2.0 TURBO 200KM.

ASTRA GTC 2.0 TURBO 200KM.

- peja-1991
- Kontakt:
ja nabyłem dodatkowo Vectre C Caravan i jak to się super prowadzi.
Miejsca zarówno z przodu jak i z tyłu w porównaniu z Insignią mnóstwo.
Potężny bagażnik.
Leon żony idzie na handel
Miejsca zarówno z przodu jak i z tyłu w porównaniu z Insignią mnóstwo.
Potężny bagażnik.
Leon żony idzie na handel
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
kiego
A jaki motorek?
Też się rozglądam za nową taczką i raczej to będzie Vectra C 1.9 150km
Też się rozglądam za nową taczką i raczej to będzie Vectra C 1.9 150km
- peja-1991
- Kontakt:
Z19DT 88kw 120 km - idzie to jak szalone, byłem w szoku. 210 na niemieckiej autostradzie bez zająknięcia i spalanie 6 l 
- yerry
- Prezes ICP
- Auto: Insignia B GS
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2018
- Moje auto: https://insignia-club.pl/viewtopic.php?f=52&t=8653
- Miasto: Kraków
- Postawił piwo: 26 razy
- Otrzymał piwo: 99 razy
- Kontakt:
Jak szalone to idzie Z19DTH 150KM
BTW w tych modelach komputer zaniża spalanie. Jeśli nie zrobiłeś korekty Techem to policz zużycie z dystrybutora. Prawdą jest, że deptanie na trasie po 180 nie specjalnie wpływa na zużycie o czym przekonałem się latając po niemieckich autostradach.
End OT
End OT
Wymiana na HMI2.5 z Android Auto CarPlay | Aktywacja Android Auto | Aktywacja kamery cofania
https://insipro.pl/
https://insipro.pl/