--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Jakie auto po Insigni?

posiadasz inny samochód niż Opel Insignia ? chcesz się poradzić, pokazać swój samochód - to jest temat dla Ciebie
ODPOWIEDZ
Bodex

Re: Jakie auto po Insigni?

Post autor: Bodex » 7 kwie 2017, o 08:19

Mówię wam , nie kupować mercedesów bo sie pasuje , to królowa lawet na 160 tys 90 tys przyjechała na lawetach .model E 200 okularnik i w dodatku po 5 latach drzwi cZerwone od rdzy

Nie kupować , audi bo silnik 2,5 TDI pekaja glowice a automat dweysprzegloey po 100 tys nadaje sie do remontu a koszt jego naprawy to 15 tys zł .

W VW tsi robią sie dziurki q tłoczki pompy oleju i do 100 tys silnik pada na amen .

Alfa miała 1 model 156 awaryjny , a potem juz tylko lepiej , a teraz jest idealnie .

Tylko jak zmienić w głowach sąsiadów żeby nie obśmiewali sami stojąc z bmkami w warsztacie .

Wysłane z Leżajskiej krainy złotego napoju

darek0808
Użytkownik
Auto: Opel Insignia kombi
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2011
Miasto:
Otrzymał  piwo: 10 razy

Post autor: darek0808 » 7 kwie 2017, o 08:55

Rzeczywiście wtopy, które wymieniłeś były, ale dawno temu. Większość tych problemów np. Vw czy bmw poprawili. Elektronika na wysokim poziomie, nie ma się co psuć w tych smaochodach. Druga sprawa to duża część tych problemów pojawiała się w autach z kręconymi przebiegami. Szukaj Bodex, ciekawe co wyszukasz, jak narazie ciężko z rosądny cenowo samochód w odpowiedniej jakości. Taka Alfa to budżet ze 170kpln i przestrzeni dla rodziny brak :) Japonce wycofali Acorda i Avensisa, Madza 6 same wolnossaki benzynowe, Talisman ma bolączki wieku dziecięcego, 508 stary model, zostaje passat iska superb i co jeszcze? Kia i hundai jakosciowo bez szalu, a cenowo tak samo jak reszta.

P405
Zapaleniec
Auto: Insignia CDTI
Rok produkcji: 2009
Miasto: Leszno
Otrzymał  piwo: 28 razy

Post autor: P405 » 7 kwie 2017, o 09:41

Opinie tworzą durni dziennikarze, a inni je dalej powtarzają. Mam jeszcze Peugeota 307 2.0 HDI po programie z 2003 r. z przebiegiem ponad 200 tysięcy i zero problemów, a w opisach, że auta się zapalają, pada elektronika i takie inne bzdury. W VC nie umieli obsługiwać kierunków, które według mnie były świetne. W insigni ilość guzików im przeszkadza, a wystarczy popatrzeć tylko od czego są i wszystko proste.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Bodex

Post autor: Bodex » 7 kwie 2017, o 09:50

Silniki 2.0 i 2,2 HDI to piękne jednostki , wysoka kultura pracy , niskie spalanie , brak turbodziury , ciągnie już od 1200 , ten outlander co oglądałem u kolegi to właśnie HDI 150 ps , rwal do przodu jak wściekły byk , Insignia dopiero się zastanawia na jaki bieg zmienić - w porównaniu .

Tak myślę , że gdy umowy powygasają to do opla będą silniki HDI montowwane

Wysłane z Leżajskiej krainy złotego napoju

Grzegorz

Re: Zakup Insigni CDTI - pytania

Post autor: Grzegorz » 19 kwie 2017, o 19:11

Pod koniec roku będę planował zmianę wozidła.
Oglądam się za takimi samochodami Mazda 6, Opel Insignia FL, A4 B8, Passat, Ford Mondeo. Wszystko w dieslu i kombi (ze względu na rodzinę).
Budżet ca. 70 k PLN. Auto 3-4 letnie bez jakiegoś ekstra wyposażenia (nie musi być navi, skóry, elektrycznego hamulca, adaptacyjnego zawieszenia, kamery z możliwością rozpoznawania znaków, automatycznych świateł drogowych...etc.). Dla mnie podstawa to 2-strefowa klima, czujniki parkowania przód-tył, ksenony, skrzynia manualna... no i przede wszystkim obszerność wnętrza oraz bagażnika się liczy z racji podróży w 5 osób.
Znajdę gdzieś w necie jakieś porównanie tych aut, czy ktoś z forumowiczów mniej więcej miał styczność z tymi samochodami i może coś podpowiedzieć, albo które z tych aut warte jest większego zainteresowania?

Z tego co udało mi się rozeznać to Mazda i Audi są drogie, Audi i Insignia dość ciasne i mają mniejsze bagażniki. Testów i porównań z AutoŚwiata nie biorę na serio bo tam porównując VW Lupo do BMW X6 i tak wygra VW. 8-)
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2017, o 19:29 przez IBZI, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Post przeniesiony. Nie ten dział.

Awatar użytkownika
supi
Użytkownik
Auto: Insignia HB
Rok produkcji: 2010
Miasto:
Otrzymał  piwo: 2 razy

Post autor: supi » 19 kwie 2017, o 19:57

Co prawda jeszcze nie zmieniam auta, ale na podobnych zasadach ostatnio prowadziłem "selekcję" autek na portalach dokładając do Twoich wymagań to, aby auto było krajowe i wychodzi mi że raczej byłby to Opel lub może Ford. Chodzi o relację ceny do tego co za to otrzymujesz. Przeszło mi kładzenie nacisku na to aby auto było markowe :-) Mnie jeszcze podoba się kia Optima, choć nie jeździłem tym.

Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 20 kwie 2017, o 08:42

Zapomniałem dodać, że auto wyłącznie krajowe, sprawdzone i najlepiej z salonu - używane.
Nie chcę żadnych "cudów" z Niemiec, czy Francji, bo wiem, że jak sam nie poszukam tam to na 96,6% są to szroty ciągane przez handlarzy na zarobek.

Awatar użytkownika
michalm83
Użytkownik
Auto: Opel Insignia
Kod silnika: A20DT
Miasto:

Post autor: michalm83 » 20 kwie 2017, o 08:48

Mi coraz bardziej podoba sie Peugeot 508SW GT. Ale narazie odstrasza mnie że to auto na F

Awatar użytkownika
supi
Użytkownik
Miasto:

Post autor: supi » 20 kwie 2017, o 09:30

Jak bee jest na F, to może kup coś markowego w tych pieniądzach co wyżej i chyba Ci przejdzie :) Jak dla mnie , to pogoń za redukcją kosztów zrównała już wiele tych szlachetniejszych marek do tych na F :)

Bodex

Post autor: Bodex » 20 kwie 2017, o 09:43

Mając wiedzę ta teraz , to gdybym mógł cofnąć czas , zrobiłbym remont tego 1,9 Dci i jezdziłbym wygodnie Espace IV , który spalał mniej niż ta piknisia isia .

Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
supi
Użytkownik
Miasto:

Post autor: supi » 20 kwie 2017, o 09:56

No tak, ale biorąc pod uwagę co będzie robione pod kątem pozbycia się aut z miast przez naszych rządzących, może być tak, że aby za bardzo po głowie opłatami nie dostać trzeba zainteresować się sprzętem spełniającym normę Euro 6. Te pomysły co ostatnio były pewnie nie wejdą, ale na zachodzie jest taki trend, więc to kwestia czasu jak i u nas coś takiego będzie. Raczej wcześniej niż później.

Bodex

Post autor: Bodex » 20 kwie 2017, o 10:27

To fakt, pracuje w DE i tym Espace IV do centrum miast bym nie wjechał.
Opel ma DPF to jest E5 spełnione .
Co ciekawe , stary trup benzyniak na gazie dostaje E5.

Jeśli są tak ekologiczni to niech zaczną od swoich zakładów w Czechach gdzie są śpawane oliwione części i na hali jest siwo od dymu oparów oleju i sadzy , a wentylacja zaklejona że nic nie ciągnie. ,

Tam ekologia juz nie obowiązuje ,?

Awatar użytkownika
michalm83
Użytkownik
Kod silnika: A20DT
Miasto:

Post autor: michalm83 » 20 kwie 2017, o 11:36

Dokładnie łekologia ma być w DE a gdzie indziej nie musi .

Awatar użytkownika
profek
Użytkownik
Auto: INSIGNIA
Kod silnika: A20DTJ
Miasto: Łódź
Otrzymał  piwo: 4 razy

Post autor: profek » 20 kwie 2017, o 15:43

Ta ekologia nas nie ominie szkoda tylko że to jest mydlenie oczu.Amerykanie ujawnili Diesel-Gate że niby normy się nie zgadzają,a tym czasem słyszę w programie Na Osi że tam ciężarówki latami nie gaszą silników nawet wtedy gdy kierowca odbiera odpoczynek,i nikogo to nie oburza.A w Europie szał i nie kupisz nowego diesla bez Ad Blue bo E6 trzeba spełniać.Taki mały OFF TOP.

Awatar użytkownika
supi
Użytkownik
Miasto:

Post autor: supi » 20 kwie 2017, o 16:52

Mimo, że wiadome jest to , że to przegięcie z tym ECO, to wiadomo też, że nas to nie minie.........no chyba, że Unia się rozpadnie. Tak czy inaczej jak kto mieszka w większym mieście i chce auto na kilka lat, to warto kupić coś świeższego z Euro 6. Norma ta jest w zasadzie od 2015r. Czyli nowy lub jakiś poleasing.

Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 20 kwie 2017, o 20:30

Ja także boje się samochodów z Francji. Kogo znam to marudzi, że to i tamto, ale wszystko to targane z zachodu po przejściach.
Zastanawiam się nad Mondeo Mk5, tylko te światła z tyłu badziew na maxa :)

Awatar użytkownika
profek
Użytkownik
Auto: INSIGNIA
Kod silnika: A20DTJ
Miasto: Łódź
Otrzymał  piwo: 4 razy

Post autor: profek » 20 kwie 2017, o 21:47

To co prawda jeszcze za wcześnie ale coraz bardziej podoba mi się Hyundai i 40 HB.Może i to nie jest najwyższa półka,ale czy musi taka być?Zobaczymy ;)
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2017, o 05:34 przez profek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
supi
Użytkownik
Miasto:

Post autor: supi » 21 kwie 2017, o 05:27

Jednak uważam, że przy świeżych autach gorszej marki nie jest głównym problemem awaryjność, tylko spadek wartości przy późniejszej odsprzedaży. Z drugiej strony cena zakupu też jest niższa. Także myślę, że ten temat trzeba rozpatrywać głównie od tej stron.

Bodex

Post autor: Bodex » 21 kwie 2017, o 09:49

Trzeba tez patrzeć na ceny części zamiennych i koszty serwisowania i przeglądów technicznych .

Najważniejszym jednak i głównym punktem jest , komfort jazdy , a Francuzi go mają , wyciszenie , wygodne fotele , funkcjonalność kabiny , oraz nie chciałbym mieć mniej wyposażenia niż było w Espace IV i obecnym polu .
Ja to bym chętnie kupił , poszukał zadbanego Espace IV 2,0 Dci z jasnymi półskórkami szklanym dachem , bo taki miałem , niestety żona nie chce , jakiś dżipowaty teraz będzie , kabina przestronna podobnie jak w vanie , coś w tym kierunku .
Ale nie jest to ostateczny wybór.
Ostatnio macalismy w salonie Toyotę C HR , z przodu fotele to poezja , tak wygodne jak szyte na miarę , tył już gożej , ale skoro ja wielki tam siedziałem i we miarę ok. Nie oszukujmy sie tylna kanapa to na 2 osoby.
Po uruchomieniu silnika totalna cisza i zero wibracji !
Ale jeszcze czas i oglądamy.

Awatar użytkownika
Jaromat
Użytkownik
Kod silnika: B20NFT
Rok produkcji: 2017
Miasto: OKR
Otrzymał  piwo: 3 razy

Post autor: Jaromat » 6 maja 2017, o 06:08

Bmw F, mega różnica między insignią.
Wyciszenie, obsługa idrive, podłokietnik który wreszcie jest na prawidłowym miejscu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta różne”