--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuRozładowany akumulator i kluczyk zablokowany w stacyjce
- Putridum
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A18XER
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Warszawa
- Otrzymał piwo: 2 razy
Re: Rozładowany akumulator i kluczyk zablokowany w stacyjce
Odświeżam temat - czy ktoś z klubowiczów/forumowiczów dostał to w ASO? bo jak byłem ostatnio na ASO to wielkie oczy zrobili że o coś takiego pytam i co to w ogóle jest, inna rzecz w EPC GM tego nie ma, a jeszcze inaczej byłem w salonie i oglądałem schowek każdej wystawionej Insignii - żadna tego nie miała, w schowku było tylko miejsce na to "ustrojstwo".
- radkor
- Użytkownik
- Auto: Mondeo Mk4 2.2 220KM
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2011
Jest w EPC. 

Jest to "NARZĘDZIE, DEMONTAŻ KLUCZYKA ZAPŁONOWEGO (UŻYWANY(-A, -E) Z AUTOMATYCZNĄ SKRZYNIĄ BIEGÓW)" - 13320899 (17 56 010).
Do zamówienia w każdym ASO po numerze.
Przykład: http://sklep.szpot.pl/p/pl/113816/eleme ... 6+010.html
A wygląda to tak:

Ja jeszcze nie nabyłem. Będę nabywał w niedługim czasie.
![Szalony ]:->](./images/smilies/icon_twisted.gif)
Miejsce w schowku jest w każdej wersji, np. na długopis. Ale sam bolec występuje już tylko w autach z automatem.

Jest to "NARZĘDZIE, DEMONTAŻ KLUCZYKA ZAPŁONOWEGO (UŻYWANY(-A, -E) Z AUTOMATYCZNĄ SKRZYNIĄ BIEGÓW)" - 13320899 (17 56 010).
Do zamówienia w każdym ASO po numerze.
Przykład: http://sklep.szpot.pl/p/pl/113816/eleme ... 6+010.html
A wygląda to tak:
Ja jeszcze nie nabyłem. Będę nabywał w niedługim czasie.
Widać się to już "rozeszło" wśród osób oglądających Insignie.Putridum pisze:żadna tego nie miała, w schowku było tylko miejsce na to "ustrojstwo".
Miejsce w schowku jest w każdej wersji, np. na długopis. Ale sam bolec występuje już tylko w autach z automatem.
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2016, o 19:28 przez radkor, łącznie zmieniany 3 razy.
- Putridum
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A18XER
- Rok produkcji: 2010
Tylko to jest do automatu, a jak to się ma do manuala? czy się po prostu niema?
inna sprawa że w instrukcji jest to i w automacie i w manualu a z tego co jest w instrukcji to jak aku ci padnie to kluczyk siedzi na amen.
- radkor
- Użytkownik
- Auto: Mondeo Mk4 2.2 220KM
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2011
W manualu nie ma blokady kluczyka w stacyjce uniemożliwiającej wyjęcie go gdy skrzynia nie jest w położeniu P. 
Możesz zdjąć obudowę stacyjki. W autach z automatem jest tam dodatkowy mały elektromagnes, który blokuje kluczyk jeśli skrzynia nie jest na P. W manualu nic tam nie ma przy stacyjce, a może być jedynie dziura w uniwersalnej obudowie.
Tutaj widać to ustrojstwo:

A tutaj go nie ma:

-- 15 kwi 2016, o 21:00 --
EDIT:
Sprawdziłem jeszcze instrukcję obsługi.
Mowa o tym ustrojstwie jest tylko w dziale o automatycznej skrzyni:

Możesz zdjąć obudowę stacyjki. W autach z automatem jest tam dodatkowy mały elektromagnes, który blokuje kluczyk jeśli skrzynia nie jest na P. W manualu nic tam nie ma przy stacyjce, a może być jedynie dziura w uniwersalnej obudowie.
Tutaj widać to ustrojstwo:
A tutaj go nie ma:
-- 15 kwi 2016, o 21:00 --
EDIT:
Sprawdziłem jeszcze instrukcję obsługi.
Mowa o tym ustrojstwie jest tylko w dziale o automatycznej skrzyni:

-
pablo025
Witam,
czy ktoś może pomóc w nabyciu tego "narzędzia do odblokowania skrzyni automatycznej i kluczyka" lub podesłać link do sklepu? Szukałem na necie trochę ale bez rezultatu.
Byłem w ASO ale koleś jakiś nowy na częściach nie wiedział nawet o co pytam...a kiedy poszedł do jakiegoś przełożonego, odpowiedział mu że nie mają, nie spotkali się żeby ktoś o to pytał i w jakichś zestawach być może by udało się zamówić. Porażka.
ps. Wybieram się za granicę na urlop z rodziną i wolę nie liczyć na szczęście, że nic się nie stanie.
Dzięki za pomoc
czy ktoś może pomóc w nabyciu tego "narzędzia do odblokowania skrzyni automatycznej i kluczyka" lub podesłać link do sklepu? Szukałem na necie trochę ale bez rezultatu.
Byłem w ASO ale koleś jakiś nowy na częściach nie wiedział nawet o co pytam...a kiedy poszedł do jakiegoś przełożonego, odpowiedział mu że nie mają, nie spotkali się żeby ktoś o to pytał i w jakichś zestawach być może by udało się zamówić. Porażka.
ps. Wybieram się za granicę na urlop z rodziną i wolę nie liczyć na szczęście, że nic się nie stanie.
Dzięki za pomoc
-
stanholdx
- Nowicjusz
- Auto: OPEL
- Kod silnika: A16XHT
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: Dąbrowa Górnicza
Witam.
Czy ktoś z okolic Dąbrowy Górniczej posiada to drogocenne narzędzie (potrzebne na cito). Dziękuję za pomoc.
Czy ktoś z okolic Dąbrowy Górniczej posiada to drogocenne narzędzie (potrzebne na cito). Dziękuję za pomoc.
-
rddrv3
- Nowicjusz
- Auto: Insignia A
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: Kraków
Czy ktoś może dorabia to narzędzie? Ostatnio 40 minut siedziałem w samochodzie próbując wyciągnąć kluczyk.