--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuLokalizator GPS
- rs79
- Forumowicz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A14NET
- Rok produkcji: 2015
- Miasto:
Re: Lokalizator GPS
Tak, ale w momencie gdy ustawiony jest w tryb powiadamiania na SMS, czyli dostaniesz współrzędne pozycji samochodu jak wyślesz na tracker odpowiedniego SMSa. Jak ustawisz tracker w tryb ciągłej wysyłki współrzędnych, to baterie 900 mAh wcina w 2h.
- michanio86
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Dobre/MMz/W-wa
https://www.facebook.com/katarzyna.wisn ... nref=storyprofek pisze:W zeszłym roku ukradziono jak się nie mylę tylko ok 5 Opli![]()
![]()
Moja Isia tego dnia stała kilka/kilkanaście metrów dalej :/
Tegoroczny limit został zmniejszony do około 4 sztuk
-
TediPower
- Forumowicz
- Auto: Astra J Kombi A17DTC
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Hannover
Znajomej niedawno ukradli poduszki powietrzne z auta nie warto już kraść auta lepiej części.
Wysłane z ZUK Z1
Wysłane z ZUK Z1
-
Koszal
Na rynku jest bardzo dużo tego typu urządzeń. Pracuje w firmie, która sprzedaje tego typu urządzenia i świadczy usługi lokalizacji. Nie mniej jednak jakieś 3 miesiące temu mojemu bratu ukradziono nowego Forda Focusa ST z urządzeniem lokalizacyjnym. Złodzieje zagłuszyli sygnał GSM po przejechanych 100 metrach.
Specjalnie skonfigurowane urządzenie zawiadomi kierowcę o wywołaniu alarmu np. sms-em. U braciaka tego nie zrobiliśmy bo wyszliśmy z założenia, kto będzie kradł takie auto
Dodatkowo policja na następny dzień dostałą info do jakiego nadajnika próbowała logować się karta SIM z urządzenia. Niestety nie podjęli żadnych działań itp. ogólnie szkoda gadać
Specjalnie skonfigurowane urządzenie zawiadomi kierowcę o wywołaniu alarmu np. sms-em. U braciaka tego nie zrobiliśmy bo wyszliśmy z założenia, kto będzie kradł takie auto
Dodatkowo policja na następny dzień dostałą info do jakiego nadajnika próbowała logować się karta SIM z urządzenia. Niestety nie podjęli żadnych działań itp. ogólnie szkoda gadać
- piohib
- Użytkownik
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: A16XER
- Rok produkcji: 2009
- Miasto:
Heh, czyli wychodzi na to, że to zbędny gadżet...
"Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę, ale sprawienie, aby tamci s... umierali za swoją" Generał George Smith Patton
-
jezy86
Ja uważam że koszt urządzenia jest bardzo niski i naprawdę warto zainwestować parę groszy. Oczywiście profesjonalny złodziej jak będzie chciał to włamie się do każdego nawet najlepiej zabezpieczonego samochodu i go ukradnie ale złodziej - złodziejowi nie równy i nie każdy musi mieć od razu niezbędną wiedzę i narzędzia aby zrobić to profesjonalnie.
- IBZI
- Moderator
- Auto: Insignia 2.0
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Gliwice
- Postawił piwo: 8 razy
- Otrzymał piwo: 42 razy
Jeśli ma wiedzę jak odpalić takie auto, to i ma wiedzę jak zagłuszyć sygnał. Przy kradzieży "na lawetę" to też "standard". Jeśli złodziej włamuje się aby ukraść części (koło zapasowe, poduszkę, inne wyposażenie) to akurat lokalizator nic nie daje. W takim przypadku lepiej zainstalować ukrytą kamerkę reagującą na ruch. Choć pewnie z identyfikacją złodzieja też będzie problem. Moja rada: dobre autocasco i śpisz spokojnie.
Swoją drogą specjalnie spytałem znajomego z "wojewódzkiej" czy udało im się odzyskać jakiś samochód, który miał zainstalowany lokalizator. Nie pamiętał takiego przypadku, chociaż kilka razy mieli sygnały z logowania się lokalizatorów i wysyłania sygnałów gdzieś z głębi Rosji.
Swoją drogą specjalnie spytałem znajomego z "wojewódzkiej" czy udało im się odzyskać jakiś samochód, który miał zainstalowany lokalizator. Nie pamiętał takiego przypadku, chociaż kilka razy mieli sygnały z logowania się lokalizatorów i wysyłania sygnałów gdzieś z głębi Rosji.
-
XTomek
Montaż lokalizatora - szukam inspiracji gdzie zamontować
Witam,
Szukam pomysłów i inspiracji gdzie zamontować fizycznie lokalizator GPS. Chodzi o pudełko wielkości paczki papierosów. Założenia są takie że lokalizator wymaga zasilania (by ładować w nim akumulator). Fajnie by było by urządzenie nie rzucało sie w oczy ale i jednocześnie by nie traciło zasięgu telefonii komórkowej oraz gps.
Ma ktoś z was jakieś pomysły?
Pozdrawizm
Szukam pomysłów i inspiracji gdzie zamontować fizycznie lokalizator GPS. Chodzi o pudełko wielkości paczki papierosów. Założenia są takie że lokalizator wymaga zasilania (by ładować w nim akumulator). Fajnie by było by urządzenie nie rzucało sie w oczy ale i jednocześnie by nie traciło zasięgu telefonii komórkowej oraz gps.
Ma ktoś z was jakieś pomysły?
Pozdrawizm
-
Andrzej
Re: Montaż lokalizatora - szukam inspiracji gdzie zamontować
Z tyłu w bagażniku za lewym boczkiem, tam jest zasilanie, lub za prawym jeśli posiadasz gniazdo zapalniczki.
Lub jeśli się zmieści w lewej-prawej osłonie słupka podszybia przedniego.
Lub za plastykową osłoną przed lusterkiem środkowym ( pomysłów jest wiele, osobiście wybrał bym opcję lusterka środkowego)
Lub jeśli się zmieści w lewej-prawej osłonie słupka podszybia przedniego.
Lub za plastykową osłoną przed lusterkiem środkowym ( pomysłów jest wiele, osobiście wybrał bym opcję lusterka środkowego)
-
XTomek
No właśnie bagażnik wydawał się ok ale okazało się że nie mam tam gniazda zapalniczki i nie bardzo jest skąd go zasilić. Najłatwiej było pod maską obok akumulatora jest pod jego pokrywą - ale na dłuższą metę wilgoć i różnice temperatur niekorzystne wpłyną na elektronikę lokalizatora..
Jutro sprawdzę to lusterko, tylko skąd tam zasilanie zrobić?
Jutro sprawdzę to lusterko, tylko skąd tam zasilanie zrobić?
-
Andrzej
możesz pociągnąć od lampki sufitowej lub pociągnąć bokiem i pod sufitówką od zapalniczki
ja mam tam zamontowane dodatkowe gniazda usb.
ja mam tam zamontowane dodatkowe gniazda usb.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Zierek
- Forumowicz
- Auto: Insignia HB
- Kod silnika: B14NET
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Olsztyn
A ja myślę, że o tym nikomu nie powinieneś mowić, a już na pewno nie w internecie 

-
Andrzej
Profesjonalny złodziej w ciągu 2 sekund lokalizuje gdzie jest nadajnik GPS, mają do tego wykrywacze.
- mxw
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 2.0T ST 4x4
- Kod silnika: A20NHT
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Poznań
- Otrzymał piwo: 1 raz
Ale jaki taki profesjonalny złodziej będzie chciał kraść Insignie?? 
Pozdro.,
MxW.
Wysłano z H815 za pomocą Tapatalk2.
Pozdro.,
MxW.
Wysłano z H815 za pomocą Tapatalk2.
-
Andrzej
na części teraz kradną samochody tylko na części a potem na Allegro i Olx
- yerry
- Prezes ICP
- Auto: Insignia B GS
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2018
- Moje auto: https://insignia-club.pl/viewtopic.php?f=52&t=8653
- Miasto: Kraków
- Postawił piwo: 26 razy
- Otrzymał piwo: 99 razy
- Kontakt:
Lokalizator powinien być umieszczony w miejscu nieprzesłoniętym blachą od góry by łapał sygnał GPS i także w miarę wokół by był w zasięgu GSM. Pod przednią deską wydaje się być odpowiednim miejscem, np. za zegarami.
Co do zasilania - pytanie jaki jest pobór prądu przez ten lokalizator? Czy może być podłączony na stałe pod 12V? Wiadomo, w zapalniczce napięcie znika wraz ze zgaszeniem silnika więc w przypadku zabrania auta lawetą lokalizator w niczym się nie przyda...
Co do zasilania - pytanie jaki jest pobór prądu przez ten lokalizator? Czy może być podłączony na stałe pod 12V? Wiadomo, w zapalniczce napięcie znika wraz ze zgaszeniem silnika więc w przypadku zabrania auta lawetą lokalizator w niczym się nie przyda...
Wymiana na HMI2.5 z Android Auto CarPlay | Aktywacja Android Auto | Aktywacja kamery cofania
https://insipro.pl/
https://insipro.pl/
- Ping
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST / MY2011
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: W-wa
- Otrzymał piwo: 146 razy
- Kontakt:
Panowie, wystarczy zagłuszacz sieci GSM aby taki lokalizator wyłożył się w swoim podstawowym założeniu.
Na allegro można kupić takie ustrójstwo w cenie dwumasy a dla profesjonalnego złodzieja to nie jest droga inwestycja.
Moim zdaniem najlepszym zabezpieczeniem jest AC + odcięcie kilku obwodów + dobry myk ze zmianą w gnieździe OBD. Do tego montaż instalacji ECU w taki sposób aby nie było można łatwo odpisać od niego wtyczek w celu podpięcia innego ECU.
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Na allegro można kupić takie ustrójstwo w cenie dwumasy a dla profesjonalnego złodzieja to nie jest droga inwestycja.
Moim zdaniem najlepszym zabezpieczeniem jest AC + odcięcie kilku obwodów + dobry myk ze zmianą w gnieździe OBD. Do tego montaż instalacji ECU w taki sposób aby nie było można łatwo odpisać od niego wtyczek w celu podpięcia innego ECU.
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
- profek
- Użytkownik
- Auto: INSIGNIA
- Kod silnika: A20DTJ
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Łódź
- Otrzymał piwo: 4 razy
Tu popieram przedmówcę najlepszym zabezpieczeniem jest AC.Złodzieja nie upilnujesz,ale on ciebie tak.