--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuAntyradar
-
inmar
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Jastrzębie Zdrój
- Postawił piwo: 1 raz
- Kontakt:
Antyradar
Jak wiele osób używa antyradaru,jakiego i czy faktycznie d..ę kiedyś uratował ? Mam w poprzednim aucie CB,ale pomimo tego przez trzy lata trzy razy zaliczyłem wpadkę więc nie przeniosłem CB do Insigni.O Yanosiku czytałem,ale w małych miastach i mniej uczęszczanych może się nie sprawdzić. Ja myślę o takim antyradarze 360 stopni.
- SiDo
- Użytkownik
- Auto: Insignia A
- Kod silnika: A20NHT
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Nowy Sącz
Re: Antyradar
Ciekawy temat i dołączam sie do pytania bo mam zawodowe prawko a już miałem 3 miesięczną przerwe od jeżdżenia 
- Spili
- Nowicjusz
- Auto: Insignia GSi 2.0T
- Rok produkcji: 2022
- Miasto: Dąbrowa G.
- Otrzymał piwo: 1 raz
Używałem dość dobrego modelu Beltonics RX65.
Przez jakieś 5-6 lat. A było to jakieś 8 lat temu jak go już sprzedałem.
Na tamte czasy było to rozsądne rozwiązanie.
Stare suszarki siały tak że z 1km już wiedziałem że suszą.
Stare fotoradary Zurada też ślicznie łapało...
Wszystko latało w paśmie X
Potem się pojawiły fotoradary Multanova i antyradar też dawał radę ale już ze ZDECYDOWANIE mniejszej odległości.
Pasmo K i potem nowsze Ka.
Na suszarki laserowe nie ma bata... Pomiar w ułamku sekundy. I oczywiście, że piszczał ale to już informacyjnie, że Cię już mają
Minusem na fałszywe zakłócenia są wszelkie czujki drzwi automatycznych. Jak mijasz stację benzynową to masz pikanie na 100%. Ta sama częstotliwość radaru. Albo to samo masz ze starych rozklekotanych mikrofalówek w przydrożnych barach
I nowość jaka wtedy zaczęła się na drogach - które tez mocno zakłóca antyradary - to samochody wyposażone w radar do aktywnego tempomatu...
Niestety to samo pasmo co fotoradarów... Teraz jest tego jeszcze więcej...
Potem sprzedałem antyradar i się przerzuciłem na CB.
No niby wszystko cacy z patrolami itd ale ta sieczka i chamstwo i skurrr*stwo z radyjka mnie mocno zniechęciło.
A od może 3 lat jeżdżę już tylko na Yanosiku. I póki co bezpunktowo
Jeśli myślisz o jakimś antyradarze to uwierz mi, że cokolwiek co kosztuje poniżej 1200-1500 zł nawet nie bierz... Szkoda kasy.
Niestety aktualne fotoradary promieniują BARDZO słabiutko i naprawdę tylko dobry sprzęt je wyłapie z rozsądnej odległości...
Generalnie mówiąc szczerze to ja już bym odradzał zakup antyradaru...
Potem się pojawiły fotoradary Multanova i antyradar też dawał radę ale już ze ZDECYDOWANIE mniejszej odległości.
Na suszarki laserowe nie ma bata... Pomiar w ułamku sekundy. I oczywiście, że piszczał ale to już informacyjnie, że Cię już mają
Minusem na fałszywe zakłócenia są wszelkie czujki drzwi automatycznych. Jak mijasz stację benzynową to masz pikanie na 100%. Ta sama częstotliwość radaru. Albo to samo masz ze starych rozklekotanych mikrofalówek w przydrożnych barach
I nowość jaka wtedy zaczęła się na drogach - które tez mocno zakłóca antyradary - to samochody wyposażone w radar do aktywnego tempomatu...
No niby wszystko cacy z patrolami itd ale ta sieczka i chamstwo i skurrr*stwo z radyjka mnie mocno zniechęciło.
Jeśli myślisz o jakimś antyradarze to uwierz mi, że cokolwiek co kosztuje poniżej 1200-1500 zł nawet nie bierz... Szkoda kasy.
Niestety aktualne fotoradary promieniują BARDZO słabiutko i naprawdę tylko dobry sprzęt je wyłapie z rozsądnej odległości...
- Spili
- Nowicjusz
Yanosik na telefonie nie ma abonamentu. Masz wszystkie funkcjonalności za darmo...
Abonament masz tylko jeśli kupujesz osobne urządzenie Yanosikowe...
Abonament masz tylko jeśli kupujesz osobne urządzenie Yanosikowe...
- VoDo
- Użytkownik
- Auto: Insignia CDTI ST AT
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: 3citi
- Otrzymał piwo: 3 razy
Używam yanosika (przejechane już na nim 80k km) i jak na razie brak mandatów. Raz nie odpaliłem i nie zdążyłem z miasta wyjechać i już wpadło 200zł 
- mxw
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 2.0T ST 4x4
- Kod silnika: A20NHT
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Poznań
Osobiście używam teraz w telefonie, bo za darmo i ma dobrą nawigację (omija korki, roboty drogowe i sensownie wybiera drogę, lepiej niż Google, o DVD800 nie wspominając), ale jest to dość upier*dliwe (trzeba zawsze pamiętać o odpaleniu, wyciągać komórę, wpinać, zasilać, przerywa działanie gdy gadasz przez telefon itp. itd.).
Dlatego mimo wszystko polecam osobne urządzenie - miałem takie przez jakiś czas i wygoda nieporównywalna i nie zapomnisz o odpaleniu:
https://sklep.yanosik.pl/yanosik-gt
Pozdro.,
MxW.
-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
Osobiście używam CB. Poza tym jeśli łamię przepisy to liczę się z tym ,że mogę zostać zatrzymany.Także jak już trafi to płacę i nie płaczę
- Tom1115
- Nowicjusz
- Auto: INSIGNIA ST SW 2.0
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: Łódź
Używam tego modelu od 2005 roku, ale od paru lat sporadycznie. Zgadzam się w 100 % z Spili, dodam, że mnie jeszcze z czasem zaczęły wkurzać błędne alarmy "laser alert" i zawsze wiesz które fotoradary są sprawne.Spili pisze: ↑27 sie 2018, o 14:29Używałem dość dobrego modelu Beltonics RX65.
-
P405
- Zapaleniec
- Auto: Insignia CDTI
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Leszno
- Otrzymał piwo: 28 razy
Mam unidena, stary ale z wszystkimi pasmami i laserem. Używam go kilkanaście lat. Po tym czasie dźwięki w mieście już mnie nie ruszają, na trasie jest odruch noga na z gazu. Czasami na bocznych drogach nie pomoże Yanosik ani cb.
Wysłane z mojego NX551J przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego NX551J przy użyciu Tapatalka
-
inmar
- Użytkownik
- Kontakt:
Wczoraj akurat jechałem laguną w której jest CB no i zaraz po włączeniu na trasie,bo wcześniej zapomniałem a żona nie używa mobilek ostrzegł o suszarce ,ja zaraz po hamulcach,ale samochód obok nie miał tyle szczęścia i zaprosili go na pobocze.To się nazywa szczęście i wreszcie się CB przydało.Teraz nie wiem czy przenosić to radio jednak czy inwestować w coś innego.
-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
Jak że wszystkim. Raz się przydaje, a czasem nikt nie odezwie się.
Osobiście ja i żona zawsze jeździmy z cb gdzieś dalej
Osobiście ja i żona zawsze jeździmy z cb gdzieś dalej
- mnieteczek
- Użytkownik
- Auto: PEUGEOT 508 GT
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Jastrzębie-Zdrój
- Postawił piwo: 5 razy
- Otrzymał piwo: 21 razy
Ja tylko Yanosika( CB poszło z którymś tam autem wstecz),jest o tyle wygodny że włącza się automatycznie po połączeniu telefonu z Intellilinkiem ,wszystkie komunikaty przez głośniki w aucie ,na razie daje radę.
-
inmar
- Użytkownik
- Kontakt:
Zainstalowałem ostatnio Yanosika,wersja z reklamami,jest inna bezpłatna ? Co do automatycznego połączenia to po prostu łączy się z autem i wtedy zaczyna działać,ale transmisja danych musi być włączona na stałe ?
- Spili
- Nowicjusz
Na telefonie używam bezpłatnej wersji z reklamami. Da się z nimi żyć 
Są osobne urządzenia sprzedawane przez Yanosika ale nie wiem czy tam też są reklamy...
Transmisja danych to podstawa. Musi być cały czas online. Na tym to polega że ktoś zgłasza i Ty zgłaszasz.
Ale zużycie danych jest praktycznie minimalne...
Są osobne urządzenia sprzedawane przez Yanosika ale nie wiem czy tam też są reklamy...
Transmisja danych to podstawa. Musi być cały czas online. Na tym to polega że ktoś zgłasza i Ty zgłaszasz.
Ale zużycie danych jest praktycznie minimalne...
-
myk6414
Mi się włącza Yanosik tylko w momencie jak się telefon podepnie pod bluetooth w aucie. Po rozpięciu sam się gasi. Komunikaty idą na głośniki w samochodzie
- Spili
- Nowicjusz
Dokładnie tak samo...
Fajnie to działa... Nie powiem złego słowa...
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2018, o 13:27 przez yerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Regulamin forum
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Regulamin forum
-
inmar
- Użytkownik
- Kontakt:
Skonfigurowałem Yanosika i ładnie łączy się z autem i odłącza po wyjściu.Trochę mnie denerwuje opóźnienie komunikatów bo wyłącza się radio i dopiero gdzieś po 2 sek. jest komunikat a jak regulowałem te opóźnienie to urywało początek komunikatu.Też tak macie ? Po pierwszych jazdach odznaczyłem powiadamiania o zatrzymanych pojazdach i robotach drogowych by było tego sporo a i to chyba nie potrzebne.Przy używaniu Yanosika trzeba mieć włączoną transmisję danych na stałe.Jak na razie jeszcze jedna rzecz mnie denerwuje bo włącza mi się sama nawigacja i też z tym nie umiem sobie poradzić.