--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Opinia o ogłoszeniu

ODPOWIEDZ
kk_1

Re: Opinia o ogłoszeniu

Post autor: kk_1 » 28 paź 2015, o 18:23

kk_1 pisze:Panowie,
mam pytanie,
insignia kombi, 2010 rok produkcja, model 2011, wersja cosmo, bixenony, infinity, flexride, przebieg udokumentowany 162 tys, pelen serwis ASO, swieżo po przegladzie, wymieniony dwumas, dwa komplety opon na jeszcze 2 może 3 sezony. Auto z polskiej dystrybucji, wszystkie przeglady w jednym i tym samym ASO - wg sprzedajacego auto zadbane i niewymagające wkladu - ile waszym zdaniem takie auto jest warte?
Zapytam inaczej, czy kwota rzędu 38 tyś jest ok?

MichalMisiek

Post autor: MichalMisiek » 28 paź 2015, o 18:25

Ja szukałem dosyć długo Iśki dla siebie. Gdy się zdecydowałem wybrałem 4 szt. zadzwoniłem do każdej po 1 raz. Po rozmowach ze sprzedającymi zostały 2, zamówiłem wyceny rzeczoznawców, została 1.... i teraz stoi pod domem :D Zmierzam do tego, że dokładny opis auta, rzetelna i konkretna rozmowa ze sprzedającym sprzyja sprzedaży. Podeślij link do ogłoszenia... Może coś wpływa na brak zainteresowania Twoim egzemplarzem, bo z doświadczenia wiem, że jest duże zainteresowanie naszymi wozidełkami :) I jeżeli ktoś się zdecydował na Isię to nie zawsze cena jest priorytetem (przynajmniej u mnie tak było)

norbi333
Ekspert
Auto: INNE
Rok produkcji: 2020
Miasto: Suwałki
Otrzymał  piwo: 39 razy

Post autor: norbi333 » 28 paź 2015, o 18:26

kk_1 pisze:
mam pytanie,
insignia kombi, 2010 rok produkcja, model 2011, wersja cosmo, bixenony, infinity, flexride, przebieg udokumentowany 162 tys, pelen serwis ASO, swieżo po przegladzie, wymieniony dwumas, dwa komplety opon na jeszcze 2 może 3 sezony. Auto z polskiej dystrybucji, wszystkie przeglady w jednym i tym samym ASO - wg sprzedajacego auto zadbane i niewymagające wkladu - ile waszym zdaniem takie auto jest warte?
Dobra cena.Jak za pewne auto

insygnia

Post autor: insygnia » 28 paź 2015, o 18:36

kk_1 pisze:
Insignia pisze:Czytam i czytam Wasze opinie odnośnie cen i wyceny. I nie mogę zrozumieć jednej rzeczy, każdy podkreśla że polski salon, I właściciel że takie auto droższe, lepsze itd, a wytłumaczcie mi co z moją insignią w takim razie jest nie tak, bo sprzedaję(hatchabck, rok 11/12, 2.0 160KM, wersja Edition ale jest bixenon czujniki itd, niecałe 160k przebiegu, pełna historia-tylko w ASO serwisy) i nie ma kto dać 43k co więcej był tylko jeden telefon, a nikt nawet nie był oglądać!!! Bo ja już nie rozumiem, co mam wystawić za 39k 3 letnią insignie.....? Ale wtedy tym bardziej nikt nie zadzwoni bo będzie że niemożliwe, że napewno z dwóch składany o:o
Auto z 2011 roku, nie ważne że modelowo 2012 to już w zasadzie 5 - letni samochód- za dwa miesiące mamy przewinięcie rocznika. Podejrzewam, że większość kupujących tak na to patrzy, no i jeszcze ten "kosmiczny" przebieg rzędu 160 tys km :) - przecież można kupić 3 latka z zachodu w takiej cenie z dużo mniejszym przebiegiem :lol:
Kupiony był w 2012 choć masz rację, że produkcja to produkcja i mało kto na ten fakt patrzy. Co do przebiegu to chyba właśnie w tym tkwi problem choć swoją drogą tymi autami sporo się jeździ więc przy pewnym serwisie dla takiego silnika to nie jest dużo...Szczerze mówiąc zacząłem rozważać dwie opcje, albo zostawię synowi bo jeść nie woła a szkoda za "grosze" dobrego auta się pozbywać albo wystawię go klilka tysięcy drożej bo może aktualna cena jest dla niektórych zbyt niska(przez to podejrzana)choć przecież zawsze można zadzwonić się dopytać co i jak, a telefon milczy.

kk_1

Post autor: kk_1 » 28 paź 2015, o 18:39

norbi333 pisze:
kk_1 pisze:
mam pytanie,
Dobra cena.Jak za pewne auto
Na początku przyszłego tygodnia pojade i sprawdze osobiście co i jak

-- 28 paź 2015, o 19:43 --
edit.
Powiem tak, sam szukam Isi więc jako kupujący walczę o jak najniższą cenę za zadbany egzemplarz, ale za chwilę będę sprzedawał zadbaną astrę H, niski przebieg, wszystko robione na czas wiec cena sprzedaży nie będzie niska - zobaczymy ile się będzie sprzedawała...
Ostatnio zmieniony 28 paź 2015, o 20:12 przez Engine, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie cytuj posta pod postem - regulamin §5 pkt 5

Quee

Post autor: Quee » 28 paź 2015, o 21:04

Insignia pisze:Czytam i czytam Wasze opinie odnośnie cen i wyceny. I nie mogę zrozumieć jednej rzeczy, każdy podkreśla że polski salon, I właściciel że takie auto droższe, lepsze itd, a wytłumaczcie mi co z moją insignią w takim razie jest nie tak, bo sprzedaję(hatchabck, rok 11/12, 2.0 160KM, wersja Edition ale jest bixenon czujniki itd, niecałe 160k przebiegu, pełna historia-tylko w ASO serwisy) i nie ma kto dać 43k co więcej był tylko jeden telefon, a nikt nawet nie był oglądać!!! Bo ja już nie rozumiem, co mam wystawić za 39k 3 letnią insignie.....? Ale wtedy tym bardziej nikt nie zadzwoni bo będzie że niemożliwe, że napewno z dwóch składany o:o
Podesłałbyś ogłoszenie? Z chęcią zerknę, obecnie szukam insignii i jeżeli masz auto w ciemnym kolorze to istnieje duża szansa, że je czytałem. Mogę zdać Ci relację jeżeli odrzuciłem z jakiegoś powodu to ogłoszenie.

Pobo1315

Post autor: Pobo1315 » 28 paź 2015, o 21:23

Tez chętnie rzuciłbym okiem na ogłoszenie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

irek30

Post autor: irek30 » 28 paź 2015, o 23:05

To podobnie jak u mnie, od kilku m-cy próbuje sprzedać swoją insignie i jak dotąd miałem chyba z trzy telefony. Na początku chyba trochę przesadziłem z ceną i może to było powodem, ale ostatnio wystawiona za 43tys. 2010r. kombi, salon pl, serwisowana, bezwypadkowa, wersja cosmo, infinity, afl, grzane fotele i cisza brak zainteresowania. Chyba naprawdę ludzie wolą wziąć auto od handlarza za cenę o kilka tys niższą i nie wnikać w stan i przeszłość auta.

P405
Zapaleniec
Auto: Insignia CDTI
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2009
Miasto: Leszno
Otrzymał  piwo: 28 razy

Post autor: P405 » 29 paź 2015, o 07:14

Z dobrym autem nie warto się spieszyć, chyba, że ktoś musi szybko sprzedać. Na dobre auto przyjdzie rozsądny kupiec, który na ogląda się "szrotów " i kupi.

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
yerry
Prezes ICP
Auto: Insignia B GS
Kod silnika: B20NFT
Rok produkcji: 2018
Moje auto: https://insignia-club.pl/viewtopic.php?f=52&t=8653
Miasto: Kraków
Postawił piwo: 26 razy
Otrzymał  piwo: 99 razy
Kontakt:

Post autor: yerry » 29 paź 2015, o 08:46

Tytuł wątku brzmi "Opinia o ogłoszeniu", prośba o powrót do tematu.
Wymiana na HMI2.5 z Android Auto CarPlay | Aktywacja Android Auto | Aktywacja kamery cofania
https://insipro.pl/

Quee

Post autor: Quee » 5 lis 2015, o 19:33

Zastanawiam się nad dwoma ogłoszeniami (do jednego chciałbym wysłać inspekcje), według was, które ogłoszenie jest lepsze?

http://otomoto.pl/oferta/opel-insignia- ... ycCCf.html
+ kolor tapicerki
+ zimówki
- auto z 2010 nie 2011 (produkcja)

http://otomoto.pl/oferta/opel-insignia- ... ydhdX.html
+ mniejszy przebieg
+ tańszy

Zastanawiam się bardziej nad pierwszym z powodu tapicerki i zimówek, macie jakieś zastrzeżenia odnośnie tych ogłoszeń? Prawdopodobnie będę chciał zamontować LPG.

pozdro i z góry dzięki

Awatar użytkownika
piohib
Użytkownik
Auto: Insignia ST
Kod silnika: A16XER
Miasto:

Post autor: piohib » 5 lis 2015, o 20:56

Pierwsza: brak AFL, elektrycznego ręcznego, klima jednostrefowa i to ma być Cosmo? Żart...
I jeszcze ta podgrzewana przednia szyba.
Druga: ogłoszenie nie istnieje.
"Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę, ale sprawienie, aby tamci s... umierali za swoją" Generał George Smith Patton

Awatar użytkownika
profek
Użytkownik
Auto: INSIGNIA
Kod silnika: A20DTJ
Rok produkcji: 2010
Miasto: Łódź
Otrzymał  piwo: 4 razy

Post autor: profek » 5 lis 2015, o 21:44

Za te kwoty chyba można znaleźć coś ciekawszego.
1.fajna tapicerka, koniec listy.
2.koniec listy

Quee

Post autor: Quee » 5 lis 2015, o 21:47

Dzięki wielkie za opinie ;) Co do linku do drugiego ogłoszenia to dziwne bo u mnie działa. Na wszelki podam jeszcze link do drugiego ogłoszenia z olx

http://olx.pl/oferta/opel-insignia-navi ... f325a9e37b

pozdro

Awatar użytkownika
Engine
Zapaleniec
Auto: BMW F10 525D xDrive
Rok produkcji: 2015
Miasto: Śląsk
Otrzymał  piwo: 8 razy
Kontakt:

Post autor: Engine » 5 lis 2015, o 22:31

Ogłoszenie, w którym nic nie ma oprócz zdjęć i podstawowych informacji :D Gdzie info czy auto serwisowane, wyposażenie, cokolwiek? :P Tak czy inaczej, wersja biedna, bez AFL, jednostrefowa klima, brak hamulca elektrycznego, full welur. Moim zdaniem, warto porozglądać się jeszcze za czymś trochę lepszym :)

kielbasa

Post autor: kielbasa » 21 lis 2015, o 09:34

Witam wszystkich. Podchodzę właśnie pod zakup insigni i chciałbym byście coś doradzili. Znalazłem ładna i chyba podjadę ja zobaczyć tylko jest jeden szkopuł- spory przebieg.
Autko ma 132000 mil czyli trochę ponad 200000 km i nie wiem czy trochę nie za dużo jak na 1.8. Poniżej wklejam link i będę wdzięczny jak by ktoś się wypowiedział. Z góry dzięki.
http://www.qualitycarscentre.co.uk/used ... 9227130598

Awatar użytkownika
Alex
Zapaleniec
Auto: Peugeot 508
Rok produkcji: 2017
Miasto: Iława
Otrzymał  piwo: 8 razy

Post autor: Alex » 21 lis 2015, o 09:49

Co to znaczy wg Ciebie, że przebieg ponad 200 k km to za dużo jak na 1.8 ?
Przynajmniej na wstępie można uznać go za autentyczny.
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca CZERWIEC 2014

Awatar użytkownika
profek
Użytkownik
Auto: INSIGNIA
Kod silnika: A20DTJ
Rok produkcji: 2010
Miasto: Łódź
Otrzymał  piwo: 4 razy

Post autor: profek » 21 lis 2015, o 10:01

To auta jest wadliwe.Kierownicę ma po nie właściwej stronie. :?

(to oczywiście żart)

kielbasa

Post autor: kielbasa » 21 lis 2015, o 11:18

Chodziło mi o to czy nie będzie zajechane przy takim przebiegu, fura bardzo mi pasuje, ale nie chce się władować w skarbonke. Wnioskując po tonie twojego postu 200 tyś to chyba jednak nie tak dużo ☺A to, że kierownica po złej stronie też zauważyłem, ale podobno ten typ tak ma :D znaczek na masce i kierownicy tez jakiś dziwny, może podrabiany hyhy

Awatar użytkownika
piohib
Użytkownik
Auto: Insignia ST
Kod silnika: A16XER
Miasto:

Post autor: piohib » 21 lis 2015, o 11:26

Uuu, biksenon z AFL w UK??!! ;-)
"Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę, ale sprawienie, aby tamci s... umierali za swoją" Generał George Smith Patton

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zakup Insigni”