--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------

Zakup Insigni - pytania
-
- Nowicjusz
- Auto: vectra c
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2015
- Miasto:
Re: Zakup Insigni - pytania
no właśnie mi się wydaje że to autko już trochę stoi bo poprzednie fotki były na dworze a tam drzewa jeszcze zielone :)tylko dlaczego tak długo czeka na nowego właściciela? facet w opisie zapewnia że wszystko jest ideał i że śmiało można podjechać do ASO w opisie ma nawet że posiada taką opinię z ASO skoro jest taki pewny auta to isia powinna być wporządku
jedz i sprawdz,i nie zaluj kasy na sprawdzeniearek pisze:no właśnie mi się wydaje że to autko już trochę stoi bo poprzednie fotki były na dworze a tam drzewa jeszcze zielone :)tylko dlaczego tak długo czeka na nowego właściciela? facet w opisie zapewnia że wszystko jest ideał i że śmiało można podjechać do ASO w opisie ma nawet że posiada taką opinię z ASO skoro jest taki pewny auta to isia powinna być wporządku
- Alex
- Zapaleniec
- Auto: Peugeot 508
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Iława
- Otrzymał piwo: 8 razy
Każdy handlarz tak napisze/powie.arek pisze:w opisie ma nawet że posiada taką opinię z ASO skoro jest taki pewny auta to isia powinna być wporządku
Ponad 60 tyś km pomiędzy ostatnimi przeglądami, gdzie wg ASO należy robić co 30 tyś km. Ktoś niezbyt zadbał o to. No chyba, że zrobił przegląd bez wpisu.3. 28.09.2012 przy przebiegu 112 596 km
4. 03.08.2013 przy przebiegu 178 512 km
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca CZERWIEC 2014
-
- Nowicjusz
- Miasto:
czy w aso sprawdzą mi w bazie danych czy te wpisy są prawdziwe? podoba mi się jeszcze jedna isia i to w podobnej cenie ale krajowa i z niższym przebiegiem http://otomoto.pl/opel-insignia-2-0cdti ... 18061.html tu chyba będzie łatwiej odkryć historię samochodu
- alex_k
- Użytkownik
- Auto: Opel Insignia ST
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Bielsko-Biała
- Otrzymał piwo: 1 raz
Przepraszam Cię arek, ale nie bądź frajerem. Nie przypalaj się i nie wierz w cuda. Jak są wątpliwości to nie kupuj. Wszystkie wątpliwości rostrzygaj na niekorzyść auta. Handlarz chce zarobić. Powie ci co chcesz usłyszeć. Parę dni temu rozmawiałem z znajomym który ciagnie auta. Aby na aucie zarobić nie mozna mieć skrupułów. On nie kupuje bitych bo nie ma warsztatu. Za to ściąga z licznika srednio 200 tys. Mowił mi ze większość kupców to debile. Ważne zeby auto miało bajery. Większość kupuje kazdy kit. Nieraz fura rozkracza sie 2 km po zakupie.
Dobra rada: szukaj od prywatnego właściciela. Teraz jest czas ze pierwsi właściciele zaczynają sprzedawać. Lub jakiś bardziej pewny system jak g2. Malo jest takich aut ale warto poszukać poczekać i trochę wiecej zapłacić.
Wysłane z mojego GT-I9505
Dobra rada: szukaj od prywatnego właściciela. Teraz jest czas ze pierwsi właściciele zaczynają sprzedawać. Lub jakiś bardziej pewny system jak g2. Malo jest takich aut ale warto poszukać poczekać i trochę wiecej zapłacić.
Wysłane z mojego GT-I9505
Ostatnio zmieniony 3 mar 2014, o 06:57 przez alex_k, łącznie zmieniany 2 razy.
Krzysztof Opel Insignia Sports Tourer Cosmo 2.0 CDTI
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca LIPIEC
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca LIPIEC
-
- Ekspert
- Auto: INNE
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
Nic nie trzeba dzwonić. Aso w Polsce bez problemu wydrukuje historię . Aczkolwiek może nie być w języku polskimwojtassss pisze:W polskim ASO sprawdzą Ci historię auta serwisowanego w Polsce. Jeżeli inny kraj to trzeba dzwonić do tamtejszego ASO.
możne po prostu nie chcą w ASO Szczecin widzieli wszystkie moje wizyty w aso SE
Trójka ładnie wygląda, tylko dowiedz się dlaczego został zarejestrowany w tym roku?arek pisze:Witam zamierzam kupić insignię kombi mam parę na oku tylko nie wiem czy to dobre egzemplarze podam linki do stronek może ktoś był je oglądać, rozmawiałem ze sprzedającymi i wszyscy zapewniają że auta są super, ceny podobne nie wiem co wybrać może doradzicie będę bardzo wdzięczny.
http://otomoto.pl/opel-insignia-xenon-n ... 17088.html
http://otomoto.pl/opel-insignia-160km-x ... 16998.html
http://otomoto.pl/opel-insignia-2-0cdti ... 18061.html
Bowiem sądząc po tablicach rejestracyjnych rejestracja nastąpiła w SWD w lutym tego roku

Zobacz na pieczątce jakie jest ASO, zadzwoń i niech potwierdzą, że tego dnia auto o takich numerach i takim przebiegu było u nich serwisowane. Ja tak zrobiłem, bo dziś nikomu nie można ufać.
Ciekawi mnie czemu ten SWD był "przed chwilą" zarejestrowany... dopytaj właściciela. Jak zacznie kręcić to podziękuj, albo spytaj o VIN, będzie wiadomo, czy krajowy, czy Niemiec z cofniętym licznikiem.
Jak w leasingu to pasuje, gorzej jak coś kręci i dopiero co go sprowadził, bo handlarz to takie byd...ę, które nie ma skrupułów.
-
- Nowicjusz
- Miasto:
rozmawiałem z właścicielem 3 insigni jest nim komis właściciel powiedział że auto kupione jest we Wrocławiu i tam też było użytkowane przez jakiegoś właściciela firmy a samochód kupił chyba właściciel komisu i przerejestrował na siebie. Tylko tam jest 130 koników a gdzieś na forum czytałem że auta z kupione w Polsce mają wadliwą skrzynię.
-
- Użytkownik
- Auto: opel
- Rok produkcji: 2013
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 6 razy
W 130 była montowana skrzynia M32 która krótko mówiąc jest wadliwa sama w sobie i kraj zakupu nie ma znaczenia. Chyba że to zdławiona 160 to ma skrzynię F40, ale takich chyba w PL nie sprzedawali.
-
- Nowicjusz
- Miasto:
Więc nawet jeśli auto byłoby godne uwagi to czy warto kupić samochód z taką skrzynią biegów no i jak to sprawdzić chyba tylko po vinie.
-
- Użytkownik
- Miasto:
Są osoby które na tych skrzyniach przejechały ponad 300 tys i nic, wszystko gra. Jeżeli samochód godny zakupu i zastosujesz się do kilku wskazówek o których możesz poczytać np skrzynia-biegow-f16.html to powinno być ok. Ale jak to z autami bywa możesz trafić na kiepską sztukę i nic wtedy nie pomoże.
-
- Nowicjusz
- Miasto:
Ta insignia http://axon-cars.pl/szczegoly.php?id_ogloszenia=91 podoba mi się najbardziej tylko trochę zniechęciliście mnie pisząc że przebieg może być kombinowany, tylko ile ktoś może cofnąć licznik jeśli auto ma nakręcone 182 tyś a pierwsza rejestracja była w 20.05.2011.tylko nie wiem czy cena jest adekwatna do przejechanych kilometrów, wyposażenia i rocznika a cena to 59tyś coś tam pewnie można by urwać.
-
- Użytkownik
- Miasto:
kilka stron wcześniej lgruszkos wrzucił takie auto http://otomoto.pl/opel-insignia-xenon-n ... 72006.html
Peja pisał że widział a4 z 2011 miała chyba 370 tys. Więc równie dobrze może mieć 2 razy tyle najechane.
Peja pisał że widział a4 z 2011 miała chyba 370 tys. Więc równie dobrze może mieć 2 razy tyle najechane.

Arek pomyśl jeszcze tak ,kupisz auto za przebiegiem 190tyś.km i zrobisz 70 czy 80tyś.km,komu sprzedasz auto z przebiegiem ok 300tyś.km w Polsce? Taka Insignia będzie warta za 2 lata 20 tysięcy złotych.Szukaj czegoś z przebiegiem 100-120tyś.km,lepiej dorzucić te 4 tyś.zł ,aby później nie być tzw ostatnim właścicielem.W PL jak auto ma 250-300tys.km jest niesprzedawalne,taki mam chory rynek.arek pisze:Ta insignia http://axon-cars.pl/szczegoly.php?id_ogloszenia=91 podoba mi się najbardziej tylko trochę zniechęciliście mnie pisząc że przebieg może być kombinowany, tylko ile ktoś może cofnąć licznik jeśli auto ma nakręcone 182 tyś a pierwsza rejestracja była w 20.05.2011.tylko nie wiem czy cena jest adekwatna do przejechanych kilometrów, wyposażenia i rocznika a cena to 59tyś coś tam pewnie można by urwać.
bolek jak będzie sprzedawał przy 300k to cofnie licznik do 200k i będzie szukał jelenia
taki mały żarcik
ja mam u siebie ponad 200k i mam to w d.... . nie ważne co się kupi używanego, to za 2-3 lata będzie to warte śmieszne pieniądze, ceny lecą na łeb na szyje

taki mały żarcik

ja mam u siebie ponad 200k i mam to w d.... . nie ważne co się kupi używanego, to za 2-3 lata będzie to warte śmieszne pieniądze, ceny lecą na łeb na szyje

to prawda,ja przez 4 lata 10 kola euro w plecy ehh,myslec o tym mi sie nie chceyarek82 pisze:bolek jak będzie sprzedawał przy 300k to cofnie licznik do 200k i będzie szukał jelenia![]()
taki mały żarcik![]()
-
- Nowicjusz
- Miasto:
dzisiaj sprawdzałem w aso inskignie http://otomoto.pl/opel-insignia-2-0cdti ... 18061.html wszystko w najlepszym porządku auto ma faktycznie przejechane 103tyś i nie było w nim żadnych napraw blacharskich ale jest jeden minus skrzynia M32.Nie wiem czy warto pakować się w zakup auta z taką skrzynią. W serwisie faktycznie przyznali że skrzynie lubią się sypać między 100 a 150 tyś koszt naprawy to około 2500 zł.Sypią się tam tylko łożyska i podobno po wymianie tych łożysk nie ma z tą skrzynią już problemów. Szkoda bo autko jest super