--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuZakup Insigni z silnikiem benzynowym
-
mavic
Re: Zakup Insigni z silnikiem benzynowym
- olej w tylnym moście nie wymieniony nigdy ale napędy chodzą bardzo dobrze
- tarcze i klocki przód wymienione 06.2013
- turbina jeszcze na gwarancji
- rozrząd zrobiony 06.2014
- pierwsza wymiana oleju po 5 tyś
- później olej wymieniany raz w roku w lipcu (przebiegi ok 30tyś km) Dexos2 5W30
- wyłącznik klapy tylnej wymieniony w 2012
- auto kupione i serwisowane w jednym miejscu więc znali je bardzo dobrze
- wszędzie sucho i czysto
- brak mat w fotelach
- zawieszenie ciche i sprawdzona w innej stacji diagnostycznej na szarpakach, ok
- akumulator nieoryginalny
- tarcze i klocki przód wymienione 06.2013
- turbina jeszcze na gwarancji
- rozrząd zrobiony 06.2014
- pierwsza wymiana oleju po 5 tyś
- później olej wymieniany raz w roku w lipcu (przebiegi ok 30tyś km) Dexos2 5W30
- wyłącznik klapy tylnej wymieniony w 2012
- auto kupione i serwisowane w jednym miejscu więc znali je bardzo dobrze
- wszędzie sucho i czysto
- brak mat w fotelach
- zawieszenie ciche i sprawdzona w innej stacji diagnostycznej na szarpakach, ok
- akumulator nieoryginalny
-
Sebass
Witam serdecznie,
Jestem nowy i zaczynam przygodę oraz poszukiwania insigni w benzynie 1.8 lub 2.0T.
Chciałbym prosić o opinię na temat 2 ofert: Czy te oferty mogą być wiarygodne?
1. 1.8: http://otomoto.pl/opel-insignia-cosmo-s ... 59110.html
2. 2.0T: http://otomoto.pl/opel-insignia-2-0t-sp ... 90881.html
Osobiście najbardziej podoba mi się wersja 2.0T, ale naczytałem się na forum mnóstwo opinii na temat rozrządu, pękającego bloku itp. i przyznam zniechęciło mnie to do zakupu tej wersji silnika. Serce mówi bierz 2.0T, natomiast rozum 1.8
Pozdrawiam i Wielkie Dzięki z góry za odpowiedź,
Seba
Jestem nowy i zaczynam przygodę oraz poszukiwania insigni w benzynie 1.8 lub 2.0T.
Chciałbym prosić o opinię na temat 2 ofert: Czy te oferty mogą być wiarygodne?
1. 1.8: http://otomoto.pl/opel-insignia-cosmo-s ... 59110.html
2. 2.0T: http://otomoto.pl/opel-insignia-2-0t-sp ... 90881.html
Osobiście najbardziej podoba mi się wersja 2.0T, ale naczytałem się na forum mnóstwo opinii na temat rozrządu, pękającego bloku itp. i przyznam zniechęciło mnie to do zakupu tej wersji silnika. Serce mówi bierz 2.0T, natomiast rozum 1.8
Pozdrawiam i Wielkie Dzięki z góry za odpowiedź,
Seba
- piohib
- Użytkownik
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: A16XER
- Rok produkcji: 2009
- Miasto:
Cytat z opisu pierwszego ogłoszenia:
"Opel Insignia Liftback COSMO + fabryczne nagłośnienie INFINITI + Sabufer."

"Opel Insignia Liftback COSMO + fabryczne nagłośnienie INFINITI + Sabufer."
"Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę, ale sprawienie, aby tamci s... umierali za swoją" Generał George Smith Patton
-
Sebass
Dzięki piohib za zainteresowanie tematem. Mam rozumieć, że ten opis jest z bajki??
- piohib
- Użytkownik
- Miasto:
Skoro ktoś nie potrafi nawet poprawnie napisać nazwy tego, co sprzedaje, to wygląda dla mnie podejrzanie. Mogę Ci szczerze napisać, że jak przeczytałem to zdanie w opisie, to dalej już nie miałem ochoty czytać.
"Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę, ale sprawienie, aby tamci s... umierali za swoją" Generał George Smith Patton
- yerry
- Prezes ICP
- Auto: Insignia B GS
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2018
- Moje auto: https://insignia-club.pl/viewtopic.php?f=52&t=8653
- Miasto: Kraków
- Postawił piwo: 26 razy
- Otrzymał piwo: 99 razy
- Kontakt:
Tym opisem się nie przejmuj, sabuferem jeździć nie będziesz
Autko podobne do mojego. Duży plus to pochodzenie i historia serwisu w ASO. Wyposażenie dobre, jest xenon, navi, bluetooth, brak grzanych wentylowanych foteli i podgrzewanej kierownicy ale to nie jakieś krytyczne braki. No i 2 komplety kół to plus.
Wysłane z Xperii Z2
Wysłane z Xperii Z2
Wymiana na HMI2.5 z Android Auto CarPlay | Aktywacja Android Auto | Aktywacja kamery cofania
https://insipro.pl/
https://insipro.pl/
-
jaromat
tak jak yerry pisze nie patrz na opis,a jak to sprzedaje prywatna osoba to tym bardziej mogą trafić sie takie gafy 
-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
Jak tego się boisz to tylko 1,8.Osobiście brałbym na pewno 2.0 TSebass pisze: naczytałem się na forum mnóstwo opinii na temat rozrządu, pękającego bloku itp
- piohib
- Użytkownik
- Miasto:
Ależ przecież to sprzedaje komis (Bracia Krok), a nie osoba prywatna...jaromat pisze:tak jak yerry pisze nie patrz na opis,a jak to sprzedaje prywatna osoba to tym bardziej mogą trafić sie takie gafy
-
Sebass
Zgadza się jest to komis. Obejrzałem już autko i jeżeli chodzi o nie, to na górze jest ok. Natomiast pod spodem na diagnozie w ASO wyszło co nieco:
1. Wyciek oleju ze spodu silnika (olej ścieka na łączeniu skrzyni z silnikiem). Prawdopodobne przyczyny:
- uszczelka miski olejkowej
- uszczelniacz wału korbowego (ewentualnie jakaś niedokręcona zaślepka/korek, który się tam znajduje, przez który się leje)
2. Wyciek oleju z wymiennika ciepła
3. Komputer wykazał błąd czujnika ABS koła lewego przedniego. Diagnosta przeczyścił go z brudu i powiedział, że może to pomóc.
Pod maską:
4. Zawór klimatyzacji (taki zaworek co wypluwa czynnik z zielonkawym kontrastem)

5. Cykanie tego urządzenia:
Diagnosta rozpiął tamten przewód i przestało cykać. Powiedział, że tak to działa, tylko te rurki co wchodzą do kabiny mogą powodować, że cykanie słychać w kabinie (trzeba je jakoś inaczej ułożyć).
Komis zadeklarował naprawę + gwarancję.
Co o tym sądzicie?
Dzięki z góry za odp.
1. Wyciek oleju ze spodu silnika (olej ścieka na łączeniu skrzyni z silnikiem). Prawdopodobne przyczyny:
- uszczelka miski olejkowej
- uszczelniacz wału korbowego (ewentualnie jakaś niedokręcona zaślepka/korek, który się tam znajduje, przez który się leje)
2. Wyciek oleju z wymiennika ciepła
3. Komputer wykazał błąd czujnika ABS koła lewego przedniego. Diagnosta przeczyścił go z brudu i powiedział, że może to pomóc.
Pod maską:
4. Zawór klimatyzacji (taki zaworek co wypluwa czynnik z zielonkawym kontrastem)
5. Cykanie tego urządzenia:
Diagnosta rozpiął tamten przewód i przestało cykać. Powiedział, że tak to działa, tylko te rurki co wchodzą do kabiny mogą powodować, że cykanie słychać w kabinie (trzeba je jakoś inaczej ułożyć).
Komis zadeklarował naprawę + gwarancję.
Co o tym sądzicie?
Dzięki z góry za odp.
- JACEK1118
- Nowicjusz
- Auto: OPEL INSIGNIA
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: okolice Koszalina
witam serdecznie,przymierzam się do zakupu opel insignia 1.8 140 km:
http://allegro.pl/jak-nowa-insignia-1-8 ... 85032.html
może auto już ktoś prześwietlał? za jakiekolwiek informacje będę wdzięczny pozdrawiam JACEK
http://allegro.pl/jak-nowa-insignia-1-8 ... 85032.html
może auto już ktoś prześwietlał? za jakiekolwiek informacje będę wdzięczny pozdrawiam JACEK
-
Pobo1315
Sebass element o którym piszesz to uszczelka łącząca miskę olejową z silnikiem koszt w aso 68 pln brutto ale rozbierania bardzo dużo, trzeba wyjąć miskę olejową przy tym dobrze ją wyczyścić i uszczelnić. Też teraz to wymieniałem, Z tego co wiem przy ok 200 tysiącach ta uszczelka się kurczy i silnik zasysa powietrze co powoduje zatarcie silników, szwagrówi na ten przypadek przyjechały już 4 insignie, w aso dyskretnie potwierdzili te tezę.Sebass pisze:Wyciek oleju ze spodu silnika (olej ścieka na łączeniu skrzyni z silnikiem)
-
JestTakiWiatr
Witam serdecznie,
przymierzam sie do zmiany samochodu. Z racji malego rocznego przebiegu (< 10tys KM) i glownie jazdy po miescie na dosc krotkich dystansach sklanialbym sie ku benzynie (chyba, ze ktos mnie uswiadomi, ze diesel tez sie sprawdzi).
Sedan, 2010+. Silnik, ktory wydaje sie najbardziej pasowac do moich potrzeb i portfela, to 1.6 ECOTEC turbo 180KM. Jak sie sprawdza? Jak z awaryjnoscia, data zdatnosci i spalaniem?
z gory dziekuje
przymierzam sie do zmiany samochodu. Z racji malego rocznego przebiegu (< 10tys KM) i glownie jazdy po miescie na dosc krotkich dystansach sklanialbym sie ku benzynie (chyba, ze ktos mnie uswiadomi, ze diesel tez sie sprawdzi).
Sedan, 2010+. Silnik, ktory wydaje sie najbardziej pasowac do moich potrzeb i portfela, to 1.6 ECOTEC turbo 180KM. Jak sie sprawdza? Jak z awaryjnoscia, data zdatnosci i spalaniem?
z gory dziekuje
- Mikołaj
- Użytkownik
- Auto: Insignia 1,6 Turbo
- Kod silnika: A16LET
- Miasto: Amsterdam/Sosnowiec
Kolego, myśle że dobra decyzja. Ja mam taki silnik i jestem zadowolony, z tego co słyszałem to ponoć jeden z najmniej awaryjny z benzynowych. Spalanie rożne, ja nie zeszłym poniżej 8l/100 km ale nie przekroczyłem 12l/100 km.
Mam to auto prawie rok i zrobiłem dopiero 13k km. Średnia od początku to 9,2l/100km i dużo jazdy po mieście. Przez rok żadnej usterki, po historii serwisowej widziałem że też nic poważnego się nie działo. Cały czas był serwisowany w ASO.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Mam to auto prawie rok i zrobiłem dopiero 13k km. Średnia od początku to 9,2l/100km i dużo jazdy po mieście. Przez rok żadnej usterki, po historii serwisowej widziałem że też nic poważnego się nie działo. Cały czas był serwisowany w ASO.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
yarek82
ja bym ropniaka sobie darował przy tych przebiegach
ja mam i teraz żałuje że nie kupiłem benzyny,
1,6T to dobry wybór
ja mam i teraz żałuje że nie kupiłem benzyny,
1,6T to dobry wybór
-
jaromat
zależy jaką kwotą dysponujesz,jeśli szukasz insigni pod zatrucie to proponował bym 1.4T 140 ps bądz 1.8,a jak nie chcesz lpg to 1.6 albo 2.0T,wszędzie są plusy i minusy,w 1.6 skrzynia która niby jest felerna a w 2.0 spalanie troche wyższe.
- Mikołaj
- Użytkownik
- Auto: Insignia 1,6 Turbo
- Kod silnika: A16LET
- Miasto: Amsterdam/Sosnowiec
Najlepiej jak ustrzelisz coś w automacie
Dokładnie jak "jaromat" napisał, problemem w 1,6T jest skrzynia M32. W 2,0T troszkę wyższe spalanie, może
ale jeszcze problemy bywają z rozrządem. Do jakiej kwoty szukasz