--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Insignia by Qsy

Qsy

Re: Insignia by Qsy

Post autor: Qsy » 30 mar 2018, o 09:19

No niestety, na święta nie zaryzykuję:-( może w połowie kwietnia się skusze. W moim rejonie Podhala i Orawy to za duże ryzyko;-)

Qsy

Post autor: Qsy » 9 kwie 2018, o 19:30

I nareszcie Iśka powróciła:-)
Mała aktualizacja przy przebiegu 141tys. km
- Wymiana oleju na Motul 8100 X-CLEAN 5w40, filtr oleju MANN
- Wymiana filtra paliwa MEYLE
- Wymiana uszczelki smoka pompy olejowej

Awatar użytkownika
dokia
Ekspert
Auto: Jaguar E-Pace 250hp
Kod silnika: inny
Rok produkcji: 2020
Miasto: z Mazur :)
Postawił piwo: 261 razy
Otrzymał  piwo: 121 razy
Kontakt:

Post autor: dokia » 10 kwie 2018, o 21:30

Qsy pisze:
6 mar 2018, o 17:50
Widzę że w większości ogłoszeń tego nawet nie rozdzielają HB czy kombi..:-\ To może coś takiego
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6749676196
I masz kamerkę centralnie, u mnie jest trochę z prawej co nie jest obojętne przy cofaniu
Dokładnie, niecentralne umieszczenie nie jest obojętne przy cofaniu. U mnie, po likwidacji szkody komunikacyjnej, tj po zdejmowaniu zderzaka do lakierowania tylnego błotnika, jakimś cudem w ASO moja kamera zepsuła się "sama". Nie uznano reklamacji, wstawiono nową na mój koszt. Niestety nie zapytano mnie, czy mi się to będzie podobało, wstawiono ją wymieniając oświetlenie z prawej strony na kamerkę z oświetleniem tablicy. Niestety inny kąt skrętu, można rozwalić sobie auto. Irytowało strasznie. Teraz mam wstawione w sumie dwie, zlecone już u mnie w zaprzyjaźnionym ogólnym serwisie a nie w ASO. ASO sobie zatrzymało moje oświetlenie tablicy montując kamerkę. Prawdopodobnie wymienię, bo po co dwie kamery na tablicy, jak jedna teraz odłączona jest. Tzn odłączona jest ta od ASO, której zdjęcia są poniżej. Dodatkowo, wstawili kamerę z oświetleniem LED, co ma taki plus, że obraz jest kolorowy nocą, ale minusem jest jednakże w mrozy, bo świecę sobie w dym i nic nie widzę i tak :) Teraz w miejscu dziury mam kamerę z oświetleniem na podczerwień, to nocą obraz nie za piękny, ale dym z obu rur nie przeszkadza w widoczności.
Tak wyglądało to po instalacji w ASO (kamera była nad literką K, zamiast centralnie) :http://www.insignia-club.pl/download/fi ... ew&id=7637
http://www.insignia-club.pl/download/fi ... ew&id=7643
http://www.insignia-club.pl/download/fi ... ew&id=7644
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2018, o 16:17 przez dokia, łącznie zmieniany 2 razy.

Qsy

Post autor: Qsy » 11 kwie 2018, o 08:38

Nareszcie sezon letni otwarty :-D
Kilka fotek na szybko:
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 2 cze 2018, o 14:01 przez Qsy, łącznie zmieniany 1 raz.

Qsy

Post autor: Qsy » 11 kwie 2018, o 09:03

I mała sesja oczekując na Żonkę;-)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 2 cze 2018, o 14:00 przez Qsy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dokia
Ekspert
Kontakt:

Post autor: dokia » 11 kwie 2018, o 10:28

Super wyglądają te felgi. Będę obserwować, czy efekt się utrzyma bez szkód podczas użytkowania, to może też tak zrobię. :)

Awatar użytkownika
Sebuś
Użytkownik
Auto: Insignia ST EcoFLEX
Kod silnika: A20DTL
Rok produkcji: 2010
Miasto: Czerwionka-Leszczyny
Otrzymał  piwo: 5 razy

Post autor: Sebuś » 11 kwie 2018, o 13:07

Również będę obserwował jak sytuacja z wytrzymałością ponieważ planuje to zrobić w drugim aucie.

Qsy

Post autor: Qsy » 28 maja 2018, o 11:46

Niestety nadszedł taki czas że muszę podjąć pewne decyzje...
https://www.insignia-club.pl/viewtopic.php?f=33&t=6096

Qsy

Post autor: Qsy » 1 cze 2018, o 10:24

Autko dzisiaj trafiło na małe poprawki lakiernicze, bo niestety po weekendzie majowym trafił się niewielki uszczerbek na przednim zderzaku.. Na szczęście pieniądze z AC już na koncie;-)

Obrazek

Qsy

Post autor: Qsy » 21 cze 2018, o 10:48

Kilka fotek po polerce ;-)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
dokia
Ekspert
Kontakt:

Post autor: dokia » 21 cze 2018, o 12:10

No piękna :)
a zderzak też już zrobiony?
Radio 357 :)

Qsy

Post autor: Qsy » 23 cze 2018, o 11:35

Postanowiłem nie malować całego zderzaka, a jedynie go "poprawić" . Uszkodzenia praktycznie nie widać, a i tak mnie ściska jak widzę kolejne ślady po małych kamyczkach na zderzaku zbierane z autostrady..

GOLDI

Post autor: GOLDI » 26 sie 2018, o 21:12

Witajcie, Jest to właściwie mój drugi post tutaj, pierwszy czeka na akceptacje przez moderatora w dziale sprzedam samochodu Grześka (Qsego).

Niestety cholerny los tak chciał, iż Grześka (Qsego) już z nami nie ma :( Grzesiek przegrał z chorobą 17stego sierpnia.

To nie był przeciętny "użytkownik" co tylko tankuje samochód i niczym się nie przejmuje. Zawsze dbał o swoje samochody, taki petrolhead :) od zawsze jeździliśmy na różne spoty, zloty razem (jeszcze za czasów Mitsubishi) jednak ostatnimi czasy nie mógł już sobie na to pozwolić...

Samochód z tematu znacie, wg. mojej subiektywnej opinii jest bardziej wychuchany niż sam autor tematu opisywał... jednak do rzeczy; jego żona będzie zmuszona z racji obecnej sytuacji sprzedać samochód. Poprosiła mnie o pomoc w tej materii. Stąd pytanie do was koleżanki i koledzy; jaka jest obecnie realna wartość takiego samochodu w bdb stanie. Można oczywiście przyjąć pewien wariant optymistyczny i próbować sprzedać go drożej, i czekać, aż trafi się rozsądny nabywca i doceni wartość i wkład finansowy, jednak jaka jest realna wartość Insignii na dzień dzisiejszy? Z góry dziękuję za waszą pomoc.

Kub@
Użytkownik
Auto: Insignia
Kod silnika: B20DTH
Rok produkcji: 2016
Miasto: Warszawa
Postawił piwo: 6 razy
Otrzymał  piwo: 8 razy

Post autor: Kub@ » 27 sie 2018, o 12:41

Nie wiem, czy w tym miejscu....

Wyrazy szczerego żalu i współczucia z powodu śmierci...

Awatar użytkownika
dokia
Ekspert
Kontakt:

Post autor: dokia » 27 sie 2018, o 13:41

@Kub@, chyba nigdzie. Kondolencje składa się rodzinie, i po pogrzebie już się ich nie składa. Tak mi się zawsze wydawało. Może ten temat tak czy inaczej powinien być zamknięty?
Radio 357 :)

Kub@
Użytkownik
Auto: Insignia
Kod silnika: B20DTH
Rok produkcji: 2016
Miasto: Warszawa
Postawił piwo: 6 razy
Otrzymał  piwo: 8 razy

Post autor: Kub@ » 27 sie 2018, o 18:53

@Dokia masz rację, ale wiadomość do mnie dotarła dopiero dziś :( , jak @GOLDI o tym napisał w tym temacie.
Chciałem tylko wyrazić smutek, jaki pojawił się na mojej twarzy i jaki żal ogarnął moje serducho czytając to zdanie...
GOLDI pisze:
26 sie 2018, o 21:12
...

Niestety cholerny los tak chciał, iż Grześka (Qsego) już z nami nie ma :( Grzesiek przegrał z chorobą 17stego sierpnia.

...
Jeśli popełniłem faux pas to wszystkich przepraszam.

carvertical VIN check
Zablokowany

Wróć do „Auta forumowiczów”