Po półrocznym pobycie na forum w końcu znalazłem dłuższą chwilę aby móc zaprezentować moją Isie
Autko zakupiłem we wrześniu ubiegłego roku. Zostało sprowadzone z Belgii praktycznie na full opcji z przebiegiem 164 tyś potwierdzonym w ASO. Kolor Czarny ( Carbon Flash ) 22C - metalik, 2 warstwy. Wersja wyposażenia: Top - Cosmo / SE / Elite. Pod maską drzemie dieselek 160km i to chyba na tyle w temacie silnika. W planie mam zrobienie chipa ( z zachowaniem ekologii) aczkolwiek jakieś drobne usterki po drodze a także dopieszczanie niweczy ten plan.
Ogólnie jakieś 8 lat temu posiadałem Vectre C GTS i borykając się z licznymi problemami w tym aucie mówiłem sobie nigdy więcej opel
Moja isia jest praktycznie full wyposażona jedyne czego mi brak to automatu oraz nagłosnienia Infinity. Nie ma podgrzewanej kiery ale uważam to za zbędny bajer. Co bym chciał to ewentualnie czujnik martwego pola. Posiada wyposażenie OPC 1 pakietu zewnętrznego oraz w środku kierownica sportowa OPC oraz aluminiowe nakładki na pedały, na pokładzie jest również biksenon z AFL, elektryczna klapa otwierana z pilota (jak i lusterka składane), pełna skóra, fotele z elektryką podgrzewaniem i wentylacją (to chyba raczej chwyt bo średnio działa) , duży plus za Panorame..no i wiadomo wiele innych mniej lub bardziej ważnych opcji jak asystent ruszania pod górkę.
Mega plus za napęd 4x4 z mechanizmem różnicowym sterowanym elektrycznie ELSD choć wiadomo przekłada sie to na masę auta.
Ogólnie co zrobiłem w tym czasie to:
- na pierwszy rzut poszedł rozrząd z pompą ( całe szczście mechnik mówił że pasek był na włosku
- dwumas wraz ze sprzęgłem oraz wysprzęglikiem
- przy wymianie dwumasu uszczelka smoka
- wymiana jednej ze świec ( tak.. ta z czujnikiem ;d)
- byłem także na akcji serwisowej związanej z panoramą a mianowicie woda która miała dostawać sie do modułu otwierania tylnej klapy
- kolejnym problemem był prawy tylny amortyzator , okazuje się że nie było z nim kontaktu sprawa elektryczna..ktoś od głównej wiązki puścił osobny kabel do tylniego prawego amora. Taka sztukateria aczkolwiek działała miała na celu uniknienie ściagania całego podwozia w celu dostania sie do kabla właściwego. Na szczęscie mój elektryk to magik
- wymiana żarników ksenona
i to chyba na tyle...co mnie czeka to komplet klocków oraz tarcz i znalezenie przyczyny dziwnego dzwieku który słychać na zimnym silniku (coś ala metaliczne obcieranie, denerwujące bardzo), ale to zabawa na dłuższe grzebanie. Niestety podejrzewany jest wadliwy dwumas lub sprzęgło. Kupiłem na allegro połasiłem sie na niższą o kilka stów cene. Troszkę sie rozpisałem więc czas na foty, na drugim foto moje audi które musiało ustąpić Isi
Na lato alu 20' oryginalne oplowskie, zima natomiast 18' nieoplowskie choć uważam że pasują całkiem niezle

pozdrawiam wszystkich którzy lubią swoje auto!!