Więc, stałem się posiadaczem Insigni około miesiąc temu. I wcale nie był to samochód, którego szukałem tak że tylko taki. Moje poszukiwania trwały kilka miesięcy, ale bez spinania się. Brałem pod uwagę tak naprawdę bardziej inne modele (Astra 4 kombi, Kia Ceed kombi, Octawia). Priorytetem było jednak przede wszystkim polski salon i bezpośrednio od właściciela, no i oczywiście cena
W końcu którejś niedzieli, pijąc poranną kawę trafiłem na świeżo dodane ogłoszenie:
https://www.olx.pl/oferta/opel-insignia ... dcf0560700
swoją drogą do dzisiaj jest to ogłoszenie.
2 dni później stałem się właścicielem owego przedmiotu ogłoszenia.
Cena w porządku, pierwszy właściciel, potwierdzony przebieg w ASO, oryginalny lakier i szyby (poza źle zrobionym zderzakiem przód), przejrzany przed zakupem od spodu na kanale, przebieg dość niski.
Jak w ogłoszeniu pisze, nie ma zbyt wielu bajerów, ale nie to było dla mnie priorytetem, tylko to co powyżej. Ale i tak miło się zaskoczyłem jak zobaczyłem fotel sterowany elektrycznie, wszystkie szyby elektryczne, klimatronik, czujnik deszczu, czujnik świateł.
To czego mi brakuje w praktyce to:
czujniki parkowania tył, bluetooth. Tylko tyle do szczęścia mi trzeba przy tym sporym samochodzie.
Przesiadłem się z Corolli E12, więc i 17" koła mi starczą
poniżej kilka zdjęć

Póki co zamontowałem diodę DPF (2 razy była już w akcji).