--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuINSIGNIA 1.6T Sports Tourer - Arczi
- Alex
- Zapaleniec
- Auto: Peugeot 508
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Iława
- Otrzymał piwo: 8 razy
Re: INSIGNIA 1.6T Sports Tourer - Arczi
Zależy od intensywności użytkowania/mycia ale myślę, że do 3 miesięcy się utrzyma 
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca CZERWIEC 2014
-
Patryk
- Forumowicz
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2012
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 1 raz
Meguiars Black Wax super wosk na lato, kryje ryski łatwy w nałożeniu, ale utrzyma się góra miesiąc:)
- Arczi1989
- Nowicjusz
- Auto: INSIGNIA 1,6 ST
- Kod silnika: A16LET
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Rybnik
Miesiąc? To woskując moją VECTRE B, zwykły wosk z K2 utrzymywał się ponad 2 miesiącePatryk pisze:Meguiars Black Wax super wosk na lato, kryje ryski łatwy w nałożeniu, ale utrzyma się góra miesiąc:)
Oby się to nie potwierdziło
- lcr
- Użytkownik
- Auto: Insignia 1.6T
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Ruda Śląska
- Postawił piwo: 5 razy
- Otrzymał piwo: 2 razy
Wszystko zależy od pogody, aplikacji, chemii do mycia.. Jest wiele czynników niestety.
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
- Arczi1989
- Nowicjusz
Nowy komplecik zimówek założony, przy okazji dokładne czyszczenie wnętrza i mycie zewnątrz 

- Arczi1989
- Nowicjusz
Aktualizacja po dłuższej przerwie.
Niestety przytrafiły mi się dwa zdarzenia, gdzie sprawca nie został namierzony. Przytarcie zderzaka na parkingu i zderzenie lusterkami (na łuku) :/ Dużo czasu szukałem i zamknąłem sprawę w 230zł (co uważam za sukces), wkład fotochrom za 90zł i lusterko bez wkładu za 100zł, zaprawka 40zł. Jak znajdzie się trochę gotówki to pomaluję zderzak.
Do tego sypie się skrzynia M32, zaczęła strasznie huczeć, im dłużej jeżdżę, tym dźwięk się nasila, drugi bieg najgłośniej, jedyna cisza na 1 i 3biegu. Ponad to drążek zaczął się ruszać przy dodawaniu i odejmowaniu gazu :/
I tutaj mam pytanko, czy ktoś może polecić dobry warsztat specjalizujący się w diagnozie i naprawie/regeneracji skrzyni w okolicach śląska. Znalazłem jedynie firmę skrzynie.com z Sosnowca.

Naprawa lusterka dosyć prosta, dzięki poradom jednego z użytkowników, udało się wymienić je bez demontażu boczka drzwi

A z pozytywnych rzeczy, wpadły nakładki na pedały i nalepka insigniaclub.pl

Niestety przytrafiły mi się dwa zdarzenia, gdzie sprawca nie został namierzony. Przytarcie zderzaka na parkingu i zderzenie lusterkami (na łuku) :/ Dużo czasu szukałem i zamknąłem sprawę w 230zł (co uważam za sukces), wkład fotochrom za 90zł i lusterko bez wkładu za 100zł, zaprawka 40zł. Jak znajdzie się trochę gotówki to pomaluję zderzak.
Do tego sypie się skrzynia M32, zaczęła strasznie huczeć, im dłużej jeżdżę, tym dźwięk się nasila, drugi bieg najgłośniej, jedyna cisza na 1 i 3biegu. Ponad to drążek zaczął się ruszać przy dodawaniu i odejmowaniu gazu :/
I tutaj mam pytanko, czy ktoś może polecić dobry warsztat specjalizujący się w diagnozie i naprawie/regeneracji skrzyni w okolicach śląska. Znalazłem jedynie firmę skrzynie.com z Sosnowca.

Naprawa lusterka dosyć prosta, dzięki poradom jednego z użytkowników, udało się wymienić je bez demontażu boczka drzwi

A z pozytywnych rzeczy, wpadły nakładki na pedały i nalepka insigniaclub.pl

- lcr
- Użytkownik
- Auto: Insignia 1.6T
- Miasto: Ruda Śląska
- Postawił piwo: 5 razy
- Otrzymał piwo: 2 razy
Jak nie zrobiłeś to w poniedziałek jadę z żony Astrą do magików od opla, zapytam o serwis M32.
- Sebuś
- Użytkownik
- Auto: Insignia ST EcoFLEX
- Kod silnika: A20DTL
- Miasto: Czerwionka-Leszczyny
- Otrzymał piwo: 5 razy
Widzę że kolega z okolic
. Ciekawe czy już mijaliśmy się na drodze...
Iśka piękna i życzę bezawaryjnej jazdy, pozdrówka!
- Arczi1989
- Nowicjusz
Witam po chwili przerwy,
Pozdrawiam również! Będę wypatrywał Twojej Iśki Sebuś
Skrzynia "zregenerowana" tzn. wymienione wszystkie łożyska, uszczelnienia, simmeringi, no i różnica duża, nic nie huczy, brak drgań drążka przy dodawaniu i odejmowaniu gazu
To był ostatni gwizdek na to by interweniować, nie wiem ile Moja Isia by jeszcze uciągła, z uwagi na mocno zużyte jedno łożysko.
Koszt samej regeneracji to niecałe 1500zł plus 400zł demontaż i montaż skrzyni (u swojego mechanika), poza tym wymieniłem "plecionke" z wydechu, wysprzęglik i pare innych "pierdół", które przy okazji trzeba było. No i 2.8l oleju, które zalecał serwis regenerujący skrzynię.
Poniżej wstawione foty zużytych łożysk:

Pozdrawiam również! Będę wypatrywał Twojej Iśki Sebuś
Skrzynia "zregenerowana" tzn. wymienione wszystkie łożyska, uszczelnienia, simmeringi, no i różnica duża, nic nie huczy, brak drgań drążka przy dodawaniu i odejmowaniu gazu
To był ostatni gwizdek na to by interweniować, nie wiem ile Moja Isia by jeszcze uciągła, z uwagi na mocno zużyte jedno łożysko.
Koszt samej regeneracji to niecałe 1500zł plus 400zł demontaż i montaż skrzyni (u swojego mechanika), poza tym wymieniłem "plecionke" z wydechu, wysprzęglik i pare innych "pierdół", które przy okazji trzeba było. No i 2.8l oleju, które zalecał serwis regenerujący skrzynię.
Poniżej wstawione foty zużytych łożysk: