--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuOple i inne auta by Citek
- Rooff_
- Zapaleniec
- Auto: Insignia ST przedlif
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Zagłębie Dąbrowskie
- Postawił piwo: 9 razy
- Otrzymał piwo: 128 razy
Re: Phantom Grey Insignia FL by Citek
HGW... Muszę się dostać pod auto i spróbować namierzyć jakieś numery.
Są oryginalne i parę dni temu na przeglądzie w SKP były ok. Ja wiem, że to nie wyznacznik, ale oprócz tego głuchego pukania auto jeździ ok.
Niestety opcja z włączeniem trybu Sport nic nie daje - puka tak samo. Dlatego coś mi to śmierdzi, że to jednak coś innego...
Są oryginalne i parę dni temu na przeglądzie w SKP były ok. Ja wiem, że to nie wyznacznik, ale oprócz tego głuchego pukania auto jeździ ok.
Niestety opcja z włączeniem trybu Sport nic nie daje - puka tak samo. Dlatego coś mi to śmierdzi, że to jednak coś innego...
Pozdrawiam, Michał
*Nie jestem mechanikiem samochodowym! ;)
*Nie jestem mechanikiem samochodowym! ;)
- mazmarcin
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: D20DTR
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Wodzisław Śląski
- Postawił piwo: 18 razy
- Otrzymał piwo: 143 razy
Może, nie miałem w tamtym ani w tym aucie stukania. Przy sporcie jak masz plomby to można je zgubić na naszych drogach hehe.
To zawieszenie jest super jak się nie zepsuje, bo wtedy wiadomo.
Qrde to Tobie rufusku puka i śmierdzi to już źle
To zawieszenie jest super jak się nie zepsuje, bo wtedy wiadomo.
Qrde to Tobie rufusku puka i śmierdzi to już źle
- Citek
- Użytkownik
- Auto: Jeep Cherokee KL
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Lublin
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 4 razy
Wy mi lepiej pomóżcie namierzyć kogoś kto ma taki amor Monroe używkę na sprzedaż albo kogoś kto ma bardzo wysokie zniżki w ASO na części 
- alehandro`
- Użytkownik
- Auto: Insignia B
- Kod silnika: B20DTH
- Miasto: Bratoszewice
- Otrzymał piwo: 6 razy
Za dochodzenie rode z książek Aghaty Christie masz u mnie+10 do szacunku.
Większość pewnie:
a) odpuściła by
b) sprzedała auto

Większość pewnie:
a) odpuściła by
b) sprzedała auto
- Citek
- Użytkownik
Byłem bardzo blisko opcji B
Jako, że lubię robić zdjęcia swoim autom to nawet ładne fotki na dysku czekają
także teraz skoro już wiadomo co i jak, na spokojnie poszukam używki albo kupię za jakiś czas nówkę i po kłopocie.
Za to jutro/pojutrze zamierzam walczyć ze zmiana języka w zegarach. Radio R400 które było fabrycznie już mam, magik mi zakodował, dostosował pod moje auto czy jak to się tam nazywa i teraz tylko montaż.
Za to jutro/pojutrze zamierzam walczyć ze zmiana języka w zegarach. Radio R400 które było fabrycznie już mam, magik mi zakodował, dostosował pod moje auto czy jak to się tam nazywa i teraz tylko montaż.
- Citek
- Użytkownik
UPDATE z kolejnego dnia walki.
Wczoraj udało się z pukaniem zawieszenia, dzisiaj po 9 miesiącach męczenia się z językiem hiszpańskim w zegarach mogę ogłosić wiktorię.
Pokonaliśmy z sąsiadem mechanikiem i tę ,,wadę wrodzoną" mojego egzemplarza.
Jak wiecie swego czasu kupiłem na allegro radio R400 które było w moim aucie fabrycznie.
Jak się tydzień temu okazało, kupiłem wtedy wszystko za wyjątkiem radia
czyli wyświetlacz, zmieniarkę i plastiki deski.
Pojawienie się licznika UPLEVEL w moim aucie i dalsze tłumaczenie wszystkiego z hiszpańskiego na nasz język, spowodowało, że mój wqrw osiągnął max level i w końcu zabrałem się za to na poważnie.
Kupiłem brakujące radio RF400, wysłałem do gościa od którego kupiłem licznik uplevel aby mi je ,,przystosował" pod moje auto.
I dzisiaj nastąpiły próby pozbycia się tego durnego, południowego języka.
Po rozbebeszeniu połowy deski, podłączyliśmy radio RF400 z wyświetlaczem i od strzała w zegarach pojawił się jęz. polski.
Niestety, ponowne podłączenie androida spowodowało znów nawrót hiszpańskiej zarazy.
2h kombinowania, przepinania, podpinania, już nawet postanowiłem, że montujemy na stałe RF400 a androida odstawiam na półkę. Tak mi się spodobał ten jęz. polski w zegarach, prostota ustawień dostępnych pod ręką w RF400, że serio nawet mnie to ucieszyło.
Ale wtedy wpadłem na pomysł żeby androida zostawić ale podmienić silverboxa.
I co? Wiktoria
Wszystko działa jak ta lala, zegary są po polsku. Po odpięciu aku i ponownym podpięciu nadal zegary po polsku
3h kombinowania a na koniec browar zwycięstwa : )
Już po powrocie do domu tknęło mnie żeby zejsć jeszcze na chwilę i sprawdzić czy wszystkie guziki od nawiewów, klimy działają. I tu mały zonk. Wszystko działa prócz ogrzewania tylnej szyby. Nie zaświeca się dioda więc i zapewne ogrzewanie nie włącza się. Pewnie jakaś wtyczka się nam obluzowała ale to już kiedy indziej się ogarnie.
Póki co radość z polskiego języka.
I na koniec kilka fotek z całego zabiegu.
Kurczę, ale mega zakończenie tygodnia.
Wczoraj udało się z pukaniem zawieszenia, dzisiaj po 9 miesiącach męczenia się z językiem hiszpańskim w zegarach mogę ogłosić wiktorię.
Pokonaliśmy z sąsiadem mechanikiem i tę ,,wadę wrodzoną" mojego egzemplarza.
Jak wiecie swego czasu kupiłem na allegro radio R400 które było w moim aucie fabrycznie.
Jak się tydzień temu okazało, kupiłem wtedy wszystko za wyjątkiem radia
Pojawienie się licznika UPLEVEL w moim aucie i dalsze tłumaczenie wszystkiego z hiszpańskiego na nasz język, spowodowało, że mój wqrw osiągnął max level i w końcu zabrałem się za to na poważnie.
Kupiłem brakujące radio RF400, wysłałem do gościa od którego kupiłem licznik uplevel aby mi je ,,przystosował" pod moje auto.
I dzisiaj nastąpiły próby pozbycia się tego durnego, południowego języka.
Po rozbebeszeniu połowy deski, podłączyliśmy radio RF400 z wyświetlaczem i od strzała w zegarach pojawił się jęz. polski.
Niestety, ponowne podłączenie androida spowodowało znów nawrót hiszpańskiej zarazy.
2h kombinowania, przepinania, podpinania, już nawet postanowiłem, że montujemy na stałe RF400 a androida odstawiam na półkę. Tak mi się spodobał ten jęz. polski w zegarach, prostota ustawień dostępnych pod ręką w RF400, że serio nawet mnie to ucieszyło.
Ale wtedy wpadłem na pomysł żeby androida zostawić ale podmienić silverboxa.
I co? Wiktoria
Wszystko działa jak ta lala, zegary są po polsku. Po odpięciu aku i ponownym podpięciu nadal zegary po polsku
3h kombinowania a na koniec browar zwycięstwa : )
Już po powrocie do domu tknęło mnie żeby zejsć jeszcze na chwilę i sprawdzić czy wszystkie guziki od nawiewów, klimy działają. I tu mały zonk. Wszystko działa prócz ogrzewania tylnej szyby. Nie zaświeca się dioda więc i zapewne ogrzewanie nie włącza się. Pewnie jakaś wtyczka się nam obluzowała ale to już kiedy indziej się ogarnie.
Póki co radość z polskiego języka.
I na koniec kilka fotek z całego zabiegu.
Kurczę, ale mega zakończenie tygodnia.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Mateo
- Zapaleniec
- Auto: SKODA OCTAVIA RS
- Kod silnika: inny
- Moje auto: viewtopic.php?f=52&t=9254
- Miasto: Racibórz
- Postawił piwo: 8 razy
- Otrzymał piwo: 28 razy
Nie sklamię chyba jak napiszę, że Ci cała Polska kibicowała
Good job
Pozdrawiam
-M

Good job

Pozdrawiam
-M

- alehandro`
- Użytkownik
Graty. Nie przepadam osobiscie z kabelkologią więc tym bardziej.
Z ogrzewaniem tylnej szyby - po takiej rozbiórce to juz pewnie dla ciebie będzie kwadrans;)
Z ogrzewaniem tylnej szyby - po takiej rozbiórce to juz pewnie dla ciebie będzie kwadrans;)
-
Wooca$h
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia A 1.4T
- Kod silnika: A14NET
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Warszawa
Kurde szacun za walkę!
Pocieszyłeś mnie z tymi amorami. Mam ustawioną wizytę, żeby wyeliminować tą upierdliwość, więc od razu nadmienię mechanikowi, że jak włoży Sachsa, to sam za niego zapłaci.
Pocieszyłeś mnie z tymi amorami. Mam ustawioną wizytę, żeby wyeliminować tą upierdliwość, więc od razu nadmienię mechanikowi, że jak włoży Sachsa, to sam za niego zapłaci.
- Citek
- Użytkownik
Jeżeli posiadasz zawieszenie fabrycznie obniżone XJ6 to nawet niech ich nie zamawia. Zadzwoń przed wizytą i się dopytaj co chce Ci założyć żeby nie tracić czasu. Dodam tylko, że te amortyzatory OEMowe do XJ6 są dostępne tylko na zamówienie (do sprowadzenia z Niemiec). Nie znalazłem w żadnym ASO. Dostępność szacowali mi w ciągu ok. 8 dni roboczych.
- Citek
- Użytkownik
Obyło się bez kolejnej rozbiórki ; ) Jak się okazało, wystarczyło wcisnąć mocniej cały panel z przyciskami od nawiewów- nie był do końca wciśnięty na zatrzaskach i dodatkowo przez pierwsze kilometry po wyjechaniu z garażu strasznie brzęczał.alehandro` pisze: ↑13 lut 2022, o 20:33Graty. Nie przepadam osobiscie z kabelkologią więc tym bardziej.
Teraz- nic nie brzęczy a ogrzewanie tylnej szyby działa
-
Wooca$h
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia A 1.4T
- Kod silnika: A14NET
- Rok produkcji: 2014
- Citek
- Użytkownik
Tak, masz jakoś pod koniec rozkodowanego VINu kod XJ6- obniżone zawieszenia. Na pewno symbol XJ6 się pojawia.
- Citek
- Użytkownik
Trasa Lublin-Zakopane-Lublin i spalanie wyszło 6,99 L/100km
Ojca Passat B8 2.0TDI (jechaliśmy razem na 2 auta) i spalanie 5,8 L/100km.
Boższszsz, czemuż ta Insignia taka ciężka
A na trasie takie widoczki. Nie powiem, działa na wyobraźnię.
Ojca Passat B8 2.0TDI (jechaliśmy razem na 2 auta) i spalanie 5,8 L/100km.
Boższszsz, czemuż ta Insignia taka ciężka
A na trasie takie widoczki. Nie powiem, działa na wyobraźnię.
-
Kub@
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Rok produkcji: 2016
- Postawił piwo: 6 razy
- Otrzymał piwo: 8 razy
A może przeładowałeś swoje auto, zamiast dociążyć ojca 
Ale wynik zacny
Ale wynik zacny
- alehandro`
- Użytkownik
Spalanie (stety/niestety) silniki VW mają lepsze (niższe).
Porównuje swoje IB do Superba kolegi z pracy (oba liftbacki). Robimy podobne trasy, auta stoją na podobnym ugumieniu (u niego większe) i wypada średnio conajmniej 1l niżej. VW silnik 2.0 się udał.
Tak czy inaczej najgorsze z wyprawy do Zakopanego jest samo wjechanie do Zakopanego, a dramat zaczyna się już przed Nowym Tartiem
Miłego wypoczynku.
Porównuje swoje IB do Superba kolegi z pracy (oba liftbacki). Robimy podobne trasy, auta stoją na podobnym ugumieniu (u niego większe) i wypada średnio conajmniej 1l niżej. VW silnik 2.0 się udał.
Tak czy inaczej najgorsze z wyprawy do Zakopanego jest samo wjechanie do Zakopanego, a dramat zaczyna się już przed Nowym Tartiem
Miłego wypoczynku.
- Citek
- Użytkownik
@alehandro
Już wróciłem
To prawda, ten 2.0TDI 150KM w Pasku B8 im się wybitnie udał- mało pali i jest o wiele bardziej dynamiczny niż moje B20DTH które ma te 20 koni więcej i niutów też sporo wiecej na papierze. I w Pasku nie ma adblue- kolejny plus
Mimo to, tak dużo sobie porobiłem w tym aucie, że nie zamierzam go prędko sprzedawać- w kolejce czekają kolejne mody.
Co do Zakopanego to da się to spokojnie wszystko ominąć- wyjeżdżając z Zakopanego trzeba jechać przez Czarny Dunajec i dzięki temu omijasz wszystkie korki i wlatujesz potem na Zakopiankę w miejscu gdzie jest już ,,eska" i lecisz dalej bez żadnych korków.
Jadąc do Zakopanego zjechałem z A4 ok. 40KM przed Krakowem i jadąc przez różnego rodzaju niewielkie miejscowości jak Kasina Wielka, Rabka itp, wlatujemy na zakopiankę niedaleko Zakopanego no i zostaje nam ledwie kilka km korka
Już wróciłem
To prawda, ten 2.0TDI 150KM w Pasku B8 im się wybitnie udał- mało pali i jest o wiele bardziej dynamiczny niż moje B20DTH które ma te 20 koni więcej i niutów też sporo wiecej na papierze. I w Pasku nie ma adblue- kolejny plus
Mimo to, tak dużo sobie porobiłem w tym aucie, że nie zamierzam go prędko sprzedawać- w kolejce czekają kolejne mody.
Co do Zakopanego to da się to spokojnie wszystko ominąć- wyjeżdżając z Zakopanego trzeba jechać przez Czarny Dunajec i dzięki temu omijasz wszystkie korki i wlatujesz potem na Zakopiankę w miejscu gdzie jest już ,,eska" i lecisz dalej bez żadnych korków.
Jadąc do Zakopanego zjechałem z A4 ok. 40KM przed Krakowem i jadąc przez różnego rodzaju niewielkie miejscowości jak Kasina Wielka, Rabka itp, wlatujemy na zakopiankę niedaleko Zakopanego no i zostaje nam ledwie kilka km korka
- Citek
- Użytkownik
Przyszło kilka klamotów do wnętrza.
Chciałem kompleksowo wymienić wszystko na OPC-Line ale stwierdziłem, że zabawa z kupnem, transportem i montażem podsufitki nie jest warta zachodu więc wymienione zostaną tylko ,,najpotrzebniejsze" elementy.
Cykorłapek póki co nie będę montował ale kupiłem bo kosztowały śmieszne pieniądze.
Przy jasnej podsufitce czarne uchwyty i lampki wydaje mi się, że średnio by pasowały więc aktualnie nie zamierzam ich kupować (lampek).
Być może jutro uda się zamontować to co widać na zdjęciu.
Stan wszystkiego jest więcej niż bardzo dobry.
Chciałem kompleksowo wymienić wszystko na OPC-Line ale stwierdziłem, że zabawa z kupnem, transportem i montażem podsufitki nie jest warta zachodu więc wymienione zostaną tylko ,,najpotrzebniejsze" elementy.
Cykorłapek póki co nie będę montował ale kupiłem bo kosztowały śmieszne pieniądze.
Przy jasnej podsufitce czarne uchwyty i lampki wydaje mi się, że średnio by pasowały więc aktualnie nie zamierzam ich kupować (lampek).
Być może jutro uda się zamontować to co widać na zdjęciu.
Stan wszystkiego jest więcej niż bardzo dobry.
- alehandro`
- Użytkownik
Jak zdejmiesz wszystkie plastiki to do podsufitki będziesz miał niezły dostęp. Może warto się skusić (?).