--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Insignia GSi 2.0T - Silberblitz by Wassermann

Awatar użytkownika
dokia
Ekspert
Auto: Jaguar E-Pace 250hp
Kod silnika: inny
Rok produkcji: 2020
Miasto: z Mazur :)
Postawił piwo: 263 razy
Otrzymał  piwo: 121 razy
Kontakt:

Re: Insignia GSi 2.0T - Silberblitz by Wassermann

Post autor: dokia » 13 paź 2025, o 09:19

O matko, ale nakręcasz 😳 już Cię nie dogonię
Szerokości !
A może chcesz kota czarnego, takiego z pięknym ogonem, bo ja mam już dwa a to też dziewczynka
Radio 357 :)

Awatar użytkownika
wassermann
Zapaleniec
Auto: Insignia GSi 2.0T
Kod silnika: B20NFT
Rok produkcji: 2018
Miasto: nec temere, nec timide
Postawił piwo: 3 razy
Otrzymał  piwo: 42 razy

Post autor: wassermann » 13 paź 2025, o 10:19

To przez wyjazdy na wieś i nieco rodzinnego kręcenia. A to wesele, a to jakiś koncert. Plus parę przelotów "dobroczynnych" z transportem kotów adopcyjnych. A na wieś i z powrotem jeździmy z 4 kotami, tak że dzięki serdeczne za kolejne :lol: Wystarczy że okolicę ogarniamy i mimo sterylizacji to jest neverending story.

Po tylu latach jeżdzenia w końcu w tej Niuni wypracowałem technikę, z jakiej teraz będzie mi trudno zrezygnować. Kolejny samochód (Kotowóz 2.0) musi ze mną w tym współpracować. Konieczne jest podparcie obu łokci przy zachowaniu poprawnego chwytu kierownicy oburącz. Przy wzroście 189 cm to nie jest takie oczywiste. Do tego niska pozycja, odpowiednie odsunięcie i kierownica dość nisko i maksymalnie wyciągnięta. Kierowanie w łukach i zmiany pasa wyłącznie delikatnymi ruchami nadgarstków, bez odrywania łokci. Rezultat - zero zmęczenia rąk i precyzyjne kierowanie. Ta Insignia fajnie się prowadzi, ma dobrze dobrane przełożenie przy jeżdzie na wprost. Na rondach i w ciasnych łukach nie bardzo, bo wymaga za głębokiego kręcenia, ale w jeździe na wprost jest idealnie - nie nerwowo, ale precyzyjnie.

M.

Awatar użytkownika
wojto
Użytkownik
Auto: opel
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2014
Miasto: podlaskie
Otrzymał  piwo: 1 raz

Post autor: wojto » 14 paź 2025, o 12:20

W łukach gsi fajnie się trzyma drogi ale na rondach w moim odczuciu - miękka, nie wiem, czy to ja jestem zbyt wymagający czy mogę mieć zużyte amortyzatory 🤔

Awatar użytkownika
Torguan
Nowicjusz
Auto: Insignia A 2.0T 250
Kod silnika: A20NHT
Rok produkcji: 2016
Moje auto: https://insignia-club.pl/viewtopic.php?f=53&t=10349
Miasto: Kraków

Post autor: Torguan » 14 paź 2025, o 16:39

wassermann pisze:
13 paź 2025, o 09:09
wassermann pisze:
4 cze 2025, o 06:15
100.000 km

03.06.2025 na A1 węzeł Turzno w kierunku na południe.
111.111 km

09.10.2025 na S7 między Mławą a Glinojeckiem.
Lubimy się z S7. Dobra trasa, fajnie zrobione łuki, GSi i ja. Stacja Orlen w Glinojecku też mnie polubiła :lol:

M.

Ale trzaskasz tych km, a myślałem, że ja w tym roku robię dużo km :lol: :lol: . Co do S7 miałem okazję jeździć nią parę razy i według mnie o wiele lepsza alternatywa od A1 (Trasa Gdańsk-Kraków, Kraków-Gdańsk). W nocy jest cudownie pusto i od Gdańska do Płońska nie ma prawie nikogo :lol:. Co do spalania, to ja wolę sobie uprawiać cruising na trybie tour i tempomacie :lol: :lol:

Dalszej bezawaryjnej jazdy 8-)

Awatar użytkownika
dokia
Ekspert
Kontakt:

Post autor: dokia » 14 paź 2025, o 18:33

S7 też lubię, natomiast s17 dla mnie trochę straszna bo nocami to tam sama jechałam :( nikt więcej nie chciał w tym samym czasie :( nie lubię być sama na drodze :(

To już ostatni temat do którego zaglądam, resztę tylko odklikuję, już jak ta Insignia zmieni właściciela to wcale nie będzie po co wchodzić na te forum :( staniemy się jak forum Opla Omegi za ileś lat :P

Awatar użytkownika
mazmarcin
Klubowicz
Auto: Insignia ST
Kod silnika: D20DTR
Miasto: Wodzisław Śląski
Postawił piwo: 19 razy
Otrzymał  piwo: 145 razy

Post autor: mazmarcin » 14 paź 2025, o 19:52

Ciekawe czy to wina słabych świeczek kota czy oczu właścicielki kota :lol:
Nie ma nic lepszego niż wolna czysta droga :D

Awatar użytkownika
dokia
Ekspert
Kontakt:

Post autor: dokia » 14 paź 2025, o 20:22

Znowu coś majaczysz :) Kojot ma matrycowe ledy jak każda normalna Insignia.
Sama na drodze nocą mam lęki, że jak pęknie opona albo na coś nieoświetlonego najadę i pójdę na pobocze, to nikt nie zobaczy mnie do rana, co tym samym szanse przeżycia znosi do zera. No i nie ma z kim ścigać się tam, nudno i straszno :P

Awatar użytkownika
mazmarcin
Klubowicz

Post autor: mazmarcin » 14 paź 2025, o 20:51

No serio strasznie. Tak jak lodówka pełna piwa a bez lampki. Ciężko coś dobrego wybrać.
Powodzenia w tym kojocie :lol: :D ;)

Awatar użytkownika
Zbyszek01
Klubowicz
Auto: Jag XE 2,0D ,MY2020
Rok produkcji: 2019
Moje auto: https://insignia-club.pl/viewtopic.php? ... &start=280
Miasto: DZA
Postawił piwo: 28 razy
Otrzymał  piwo: 41 razy

Post autor: Zbyszek01 » 15 paź 2025, o 05:35

dokia pisze:
14 paź 2025, o 20:22
...
Masz rację, dobrze świecą.
Insignia 2.0D MY2012.
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020

Awatar użytkownika
wassermann
Zapaleniec

Post autor: wassermann » 15 paź 2025, o 07:00

Ja już unikam jazdy po ciemku. Boję się zwierzyny na zwykłych krajówkach takich jak 17 od Piask do granicy. Poza tym jedyne co mnie męczy, to własne zmęczenie… Czasem tak mnie zamula, że byle do zjazdu na chwilę… Nie boję się o opony, obawiam się sarenek i chwili swojej słabości, bo człowiek jednak się starzeje. Nie wyobrażam sobie toczenia się z tempomatem, to by mnie uśpiło. A z kolei szybsza jazda na tempomacie też mi nie leży, bo auto ciągnie samo w chwilach, gdy ja już bym hamował silnikiem. Toteż nie używam go prawie wcale.

Matrycowe LEDy robią robotę na zwykłych pozamiejskich drogach, dobrze oświetlają pobocza. Ale na szybkiej eSce i autostradzie brakuje mi konkretnych bixenonów z poprzedniej Niuni. Tamte świeciły bezkompromisowo, jasno i daleko po nawierzchni, do tego skutecznie oświetlały także czarny, mokry asfalt.

Teraz już na zimowych kołach. Tydzień temu zmieniłem przed wyjazdem z miasta na wiochę. Powrót po koniec listopada, to nie chciałem ryzykować, raz już 2 lata temu przerwałem podróż przy opadzie śniegu. Powrót… W sumie nie wiem już co jest wyjazdem a co powrotem. Na dobrą sprawę wracam i do miasta, i na tę wieś… Tak że w obie strony to powrót. A za tydzień polecę z końcówki 17 do Warszawy, tyle że przez Grudziądz :lol: bo będę miał pasażera VIP, którego zawiozę do nowego domu „przy okazji” szkolenia w Warszawie. 900 km zamiast 350 no ale co tam, damy radę!

M.

P405
Zapaleniec
Auto: Insignia CDTI
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2009
Miasto: Leszno
Otrzymał  piwo: 28 razy

Post autor: P405 » 15 paź 2025, o 07:37

To fakt bixenom świecił bezkompromisowo. Chętnie bym zamienił te wszystkie wcinania na konkretną ilość światła. Tym bardziej jak w miejscu żarników i żarówek doświetlajacych były założone dobre ledy.

Wysłane z mojego RMX5011 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
dokia
Ekspert
Kontakt:

Post autor: dokia » 15 paź 2025, o 16:55

Gorsze widzenie po zmroku ja już zrzucam na własną "kurzą ślepotę". Generalnie na te matrycowe nie narzekam, może też dlatego że reflektory ogólnie są większe niż miałam w oplu. Natomiast też boję się zwierzątek :( do pracy jadę przez las ok 8km i tak też wracam. Ale właśnie pytałam ludzi na innych grupach jaki polecą mi pistolet hukowy, abym byle czego nie kupiła. W niedzielę na mojej posesji po zmroku wybierałam się na Shell karmić mojego jaguara. Siedzę w aucie, silnik włączony już, więc lampki też, aż tu podchodzi do auta wilk :( mega mnie wystraszył, chciałam go wystraszyć długimi, ale z tego stresu porąbały mi się manetki i włączyłam mycie szyby czołowej :) dopiero jak zaczęłam trąbić to poszedł sobie. Pewnie jak odchodził to pomyślał: "Durna jakaś, szyby myje". No ale on był gdzieś obok jak do auta szłam o:o W nadleśnictwie powiedzieli mi że mogę mieć pistolet hukowy i że więcej nic mi nie pomogą w temacie wilków spacerujących wszędzie.

Awatar użytkownika
wassermann
Zapaleniec

Post autor: wassermann » 24 paź 2025, o 11:25

Tego jeszcze nie grali. Rekordowy zasięg jak na mnie i 2.0T pod moim butem. 653 km!!!

Dzień wcześniej 628 km po tankowaniu, ale poprawiłem. I bynajmniej nie wlokłem się, choć mimo wszystko wyliczone w oparciu o ostatnie 50-100 km, jak to komputer liczy, a to była krajówka po ciemku i 90-100, nie szybciej ze wzgl. na zwierzynę.

Miałem okazję zatankować chyba najtańsze paliwo w Polsce (na stacjach sieciowych.)
Cena za Vervę 98 na pylonie 6.19 i 6.15 nawet. Orlen Łowicz i Orlen Zduny tuż obok (DK92).
Tymczasem w Tomaszowie Lub. (zmowa 3 stacji - 6.91.) Po drodze 6.60-6.70. Ten Łowicz już któryś raz widzę, że ma paliwo w znacznie niższych cenach (orleny, bo na BP nie).

M.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Marek1972
Forumowicz
Auto: Insignia2019
Kod silnika: B15XFL
Miasto: Opole
Postawił piwo: 5 razy
Otrzymał  piwo: 4 razy

Post autor: Marek1972 » 24 paź 2025, o 12:39

Czy już nie czas, aby GSI odjechało 😁. Ceny insigni 🤪, ale 1wł. GSI 2.0T robi swoje , przebieg jeszcze bardzo atrakcyjny , jednak 7lat minęło 😉. Znaleźć mądrego klienta co się nie sugeruje cenami na otomoto i można jeszcze godny pieniaądz wyciągnąć 🙃. Choć ja gdybym miał takie GSI ciągnął bym do 200tys nalotu 😁. Niestety ze swoim Enjoy musiałem uciekać i to był dobry ruch , jeszcze przyzwoite pieniądze udało się 🙃🖐

Awatar użytkownika
mazmarcin
Klubowicz

Post autor: mazmarcin » 24 paź 2025, o 18:49

wassermann pisze:
24 paź 2025, o 11:25

To już jest SKS i nie ma się czym chwalić:-)

Debon
Nowicjusz
Auto: Opel
Kod silnika: B20DTR
Rok produkcji: 2019
Miasto: Ahlen
Postawił piwo: 2 razy

Post autor: Debon » 24 paź 2025, o 20:36

Marek1972 pisze:
24 paź 2025, o 12:39
Czy już nie czas, aby GSI odjechało 😁. Ceny insigni 🤪, ale 1wł. GSI 2.0T robi swoje , przebieg jeszcze bardzo atrakcyjny , jednak 7lat minęło 😉. Znaleźć mądrego klienta co się nie sugeruje cenami na otomoto i można jeszcze godny pieniaądz wyciągnąć 🙃. Choć ja gdybym miał takie GSI ciągnął bym do 200tys nalotu 😁. Niestety ze swoim Enjoy musiałem uciekać i to był dobry ruch , jeszcze przyzwoite pieniądze udało się 🙃🖐
Jakie pieniądze są przyzwoite za takie auto z takim przebiegiem w bardzo dobrym stanie?Pytam dlatego że w maju kupiłem Gsi ale w dieslu za 19 tys euro.Full wypas oprócz szyberdachu.110 tys nalotu.Takich aut jest mało na rynku więc te 44 sztuki które wtedy były na sprzedaż w de obejrzałem w przeciągu dwóch tygodni.Najezdzilem ponad 4 tys km.Nie kupiłem najdroższego wręcz przeciwnie ,kupiłem najtańszy ,który był wart uwagi.Stąd moje pytanie.Wiem że na insignie popyt jest mały od czasu jak zaprzestano produkcji ale za Odrą można znaleźć egzemplarze po 30 tys euro i więcej

Marek1972
Forumowicz
Auto: Insignia2019
Kod silnika: B15XFL
Miasto: Opole
Postawił piwo: 5 razy
Otrzymał  piwo: 4 razy

Post autor: Marek1972 » 24 paź 2025, o 21:09

Jak napisałeś, popyt na insignie bardzo słaby z obserwacji grupy na FB mogę potwierdzić😉. Ceny również względem np.Superba sporo niższe. Plus ,że w PL GSI prawie ich nie ma w ofertach , więc łatwiej może znaleźć zakręconego fana😁. Zadbany egzemplarz za 80tys to dobra cena przy przebiegu +- 100tys/ km. Natomiast za 100tys zł +- nawet GSI w PL nie wiem czy znajdzie nabywcę, ludzie nie są skorzy tyle wyłożyć za już leciwe auto, potencjalne problemy z napędem, dodatkowe koszty . Tylko ktoś konkretny nastawiony na GSI . Także 80/ 85tys , ale wszystko jest możliwe, można wystawiać i za 120tys🤭. Ja za Enjoya z nalotem 87tys lekko doposażonego na początku grudnia wziąłem 63tys , dziś może 45tys , jak by wogóle ktoś chciał kupić😉

Awatar użytkownika
dokia
Ekspert
Kontakt:

Post autor: dokia » 24 paź 2025, o 21:31

To prawda, też cieszę się że już sprzedałam i za dobrą cyfrę , chociaż nie sześciocyfrową ale niewiele mniej, to było 6letnie auto z przebiegiem 75tys km wtedy, no i nie GSI chociaż tyle samo koni w benzynie. Za 2 miesiące rocznik 2018 wejdzie w magiczną ósemkę, to już niestety jak piszesz „leciwe auto” bo zaraz dyszka, a jak kupuje się to nie na pół roku przecież. Pora u mnie aby sprzedawać kolejne bo właśnie ma przebieg sprzedaży mojej Insigni i już mi niedobrze na samą myśl o rozpoczęciu tej procedury. Póki co na nic nie mam czasu, może i dobrze.

Awatar użytkownika
wassermann
Zapaleniec

Post autor: wassermann » 24 paź 2025, o 23:14

Ja też nie mam czasu, a auta potrzebuję na bieżąco. Odpukuję, bo jeździ bez zarzutu.
Kupca niby mam - chciał już w tym roku odkupić, powiedział że poczeka do kolejnego. Jeździ nadal moją poprzednią IA z 2015 r. i jest zadowolony o:o
Biznesu na aucie robić nie będę, a oglądaczom podziękuję. Im starsza tym chyba lepiej, bo po co komu Opel za 100 tys. zł, skoro może mieć AUDI ? 8-letnia wyjdzie pewnie ok. 75 tys. zł. co i tak jest dużo.

Wkurzam się na myśl o Superbie, bo brzydki ten kredens, Przód jakiś obły jak wieloryb, a dupa jak szafa trzydrzwiowa. Do tego hamulce będzie miał gorsze :( Po co mi lepsze przyspieszenie, ale zarazem słabsze hamulce? Nie mogę oderwać wzroku od tych zacisków Brembo. Gapię się na nie po 7 latach tak samo jak od nowości, poyebany jestem. Pocieszam natomiast faktem, że zmieszczą się w nim wszystkie nasze bagaże i 4 koty. No i wyposażenie Sportline mi się podoba. Od wejścia poczułem się trochę "jak w domu".

M.

Awatar użytkownika
dokia
Ekspert
Kontakt:

Post autor: dokia » 24 paź 2025, o 23:20

Oj 🤗 Brembo w iśce B było super. Najbardziej rozczulały mnie małolaty jak jeden do drugiego mówili: „ oooo, patrz jakie hamulce” 😮
Tu niby też mam wielkie ale chyba są bez napisu i bo suv, to jak w ciężarówce 😝 w Iśce dodawały pazura.
Mi też mało co się podoba i raczej wezmę nie podobające się gdyż raczej nie kupię (tylko 100k do odliczenia) a będę wynajmować długoterminowo. W sumie to jak nie będzie moje na papierze to może i nie podobać się 🤭

A oglądacze- ciekawe osobniki. Jak nie chce się na diagnostykę jechać to warto wystawić na sprzedaż bo wyjdzie taniej - przyjadą handlarze i inni i wszystko zdiagnozują 🤣

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta forumowiczów”