--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuInsignia by Qsy
-
Qsy
Re: Insignia by Qsy
No niestety, na święta nie zaryzykuję:-( może w połowie kwietnia się skusze. W moim rejonie Podhala i Orawy to za duże ryzyko;-)
-
Qsy
I nareszcie Iśka powróciła:-)
Mała aktualizacja przy przebiegu 141tys. km
- Wymiana oleju na Motul 8100 X-CLEAN 5w40, filtr oleju MANN
- Wymiana filtra paliwa MEYLE
- Wymiana uszczelki smoka pompy olejowej
Mała aktualizacja przy przebiegu 141tys. km
- Wymiana oleju na Motul 8100 X-CLEAN 5w40, filtr oleju MANN
- Wymiana filtra paliwa MEYLE
- Wymiana uszczelki smoka pompy olejowej
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 261 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
Dokładnie, niecentralne umieszczenie nie jest obojętne przy cofaniu. U mnie, po likwidacji szkody komunikacyjnej, tj po zdejmowaniu zderzaka do lakierowania tylnego błotnika, jakimś cudem w ASO moja kamera zepsuła się "sama". Nie uznano reklamacji, wstawiono nową na mój koszt. Niestety nie zapytano mnie, czy mi się to będzie podobało, wstawiono ją wymieniając oświetlenie z prawej strony na kamerkę z oświetleniem tablicy. Niestety inny kąt skrętu, można rozwalić sobie auto. Irytowało strasznie. Teraz mam wstawione w sumie dwie, zlecone już u mnie w zaprzyjaźnionym ogólnym serwisie a nie w ASO. ASO sobie zatrzymało moje oświetlenie tablicy montując kamerkę. Prawdopodobnie wymienię, bo po co dwie kamery na tablicy, jak jedna teraz odłączona jest. Tzn odłączona jest ta od ASO, której zdjęcia są poniżej. Dodatkowo, wstawili kamerę z oświetleniem LED, co ma taki plus, że obraz jest kolorowy nocą, ale minusem jest jednakże w mrozy, bo świecę sobie w dym i nic nie widzę i takQsy pisze: ↑6 mar 2018, o 17:50Widzę że w większości ogłoszeń tego nawet nie rozdzielają HB czy kombi..:-\ To może coś takiego
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6749676196
I masz kamerkę centralnie, u mnie jest trochę z prawej co nie jest obojętne przy cofaniu
Tak wyglądało to po instalacji w ASO (kamera była nad literką K, zamiast centralnie) :http://www.insignia-club.pl/download/fi ... ew&id=7637
http://www.insignia-club.pl/download/fi ... ew&id=7643
http://www.insignia-club.pl/download/fi ... ew&id=7644
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2018, o 16:17 przez dokia, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Qsy
-
Qsy
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Super wyglądają te felgi. Będę obserwować, czy efekt się utrzyma bez szkód podczas użytkowania, to może też tak zrobię. 
- Sebuś
- Użytkownik
- Auto: Insignia ST EcoFLEX
- Kod silnika: A20DTL
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Czerwionka-Leszczyny
- Otrzymał piwo: 5 razy
Również będę obserwował jak sytuacja z wytrzymałością ponieważ planuje to zrobić w drugim aucie.
-
Qsy
Niestety nadszedł taki czas że muszę podjąć pewne decyzje...
https://www.insignia-club.pl/viewtopic.php?f=33&t=6096
https://www.insignia-club.pl/viewtopic.php?f=33&t=6096
-
Qsy
Autko dzisiaj trafiło na małe poprawki lakiernicze, bo niestety po weekendzie majowym trafił się niewielki uszczerbek na przednim zderzaku.. Na szczęście pieniądze z AC już na koncie;-)

-
Qsy
Postanowiłem nie malować całego zderzaka, a jedynie go "poprawić" . Uszkodzenia praktycznie nie widać, a i tak mnie ściska jak widzę kolejne ślady po małych kamyczkach na zderzaku zbierane z autostrady..
-
GOLDI
Witajcie, Jest to właściwie mój drugi post tutaj, pierwszy czeka na akceptacje przez moderatora w dziale sprzedam samochodu Grześka (Qsego).
Niestety cholerny los tak chciał, iż Grześka (Qsego) już z nami nie ma
Grzesiek przegrał z chorobą 17stego sierpnia.
To nie był przeciętny "użytkownik" co tylko tankuje samochód i niczym się nie przejmuje. Zawsze dbał o swoje samochody, taki petrolhead
od zawsze jeździliśmy na różne spoty, zloty razem (jeszcze za czasów Mitsubishi) jednak ostatnimi czasy nie mógł już sobie na to pozwolić...
Samochód z tematu znacie, wg. mojej subiektywnej opinii jest bardziej wychuchany niż sam autor tematu opisywał... jednak do rzeczy; jego żona będzie zmuszona z racji obecnej sytuacji sprzedać samochód. Poprosiła mnie o pomoc w tej materii. Stąd pytanie do was koleżanki i koledzy; jaka jest obecnie realna wartość takiego samochodu w bdb stanie. Można oczywiście przyjąć pewien wariant optymistyczny i próbować sprzedać go drożej, i czekać, aż trafi się rozsądny nabywca i doceni wartość i wkład finansowy, jednak jaka jest realna wartość Insignii na dzień dzisiejszy? Z góry dziękuję za waszą pomoc.
Niestety cholerny los tak chciał, iż Grześka (Qsego) już z nami nie ma
To nie był przeciętny "użytkownik" co tylko tankuje samochód i niczym się nie przejmuje. Zawsze dbał o swoje samochody, taki petrolhead
Samochód z tematu znacie, wg. mojej subiektywnej opinii jest bardziej wychuchany niż sam autor tematu opisywał... jednak do rzeczy; jego żona będzie zmuszona z racji obecnej sytuacji sprzedać samochód. Poprosiła mnie o pomoc w tej materii. Stąd pytanie do was koleżanki i koledzy; jaka jest obecnie realna wartość takiego samochodu w bdb stanie. Można oczywiście przyjąć pewien wariant optymistyczny i próbować sprzedać go drożej, i czekać, aż trafi się rozsądny nabywca i doceni wartość i wkład finansowy, jednak jaka jest realna wartość Insignii na dzień dzisiejszy? Z góry dziękuję za waszą pomoc.
-
Kub@
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 6 razy
- Otrzymał piwo: 8 razy
Nie wiem, czy w tym miejscu....
Wyrazy szczerego żalu i współczucia z powodu śmierci...
Wyrazy szczerego żalu i współczucia z powodu śmierci...
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
@Kub@, chyba nigdzie. Kondolencje składa się rodzinie, i po pogrzebie już się ich nie składa. Tak mi się zawsze wydawało. Może ten temat tak czy inaczej powinien być zamknięty?
Radio 357 :)
-
Kub@
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 6 razy
- Otrzymał piwo: 8 razy
@Dokia masz rację, ale wiadomość do mnie dotarła dopiero dziś
, jak @GOLDI o tym napisał w tym temacie.
Chciałem tylko wyrazić smutek, jaki pojawił się na mojej twarzy i jaki żal ogarnął moje serducho czytając to zdanie...
Chciałem tylko wyrazić smutek, jaki pojawił się na mojej twarzy i jaki żal ogarnął moje serducho czytając to zdanie...
Jeśli popełniłem faux pas to wszystkich przepraszam.