--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Czarna krowa z Rzeszowa.

Resoviak
Forumowicz
Auto: Opel Insignia
Kod silnika: B20DTH
Rok produkcji: 2018
Miasto: Rzeszów
Postawił piwo: 7 razy
Otrzymał  piwo: 2 razy

Re: Czarna krowa z Rzeszowa.

Post autor: Resoviak » 13 sie 2020, o 23:17

Odebrałem wczoraj moja krówkę ze SPA. To było trzecie podejście, na szczęście udane. Za pierwszym razem awaria, za drugim stłuczka - do trzech razy sztuka. Efekt? No co Wam powiem, chłopaki się postarali, sami zobaczcie... Obrazek
emoji6]

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dzisiaj ją przegoniłem pod granicę z UA i nazbierałem owadów. Podjechałem na myjnię i samą wodą pod ciśnieniem ładnie wszystko zeszło. Fajna ta ceramika ;)

ObrazekObrazek

Zanim zdecydowałem sie na ceramikę to poczytałem trochę i wybór padł na Gtechniq jako jedną z lepszych powłok na rynku. Pewnie niektórych z Was interesuje co było robione:

1. Kompleksowe mycie detailingowe wraz z nadkolami i dekontaminacja lakieru.
2. Korekta lakieru i przygotowanie powierzchni do aplikacji powłoki ceramicznej.
3. Zaprawki lakiernicze.
4. Aplikacja powłoki ceramicznej Gtechniq Crystal Serum Light na lakier (5 lat gwarancji).
5. Aplikacja dwóch warstw powłoki hydrofobowej Gtechniq EXO v4.
6. Aplikacja powłoki hydrofobowej Gtechniq G1 na wszystkie szyby.
7. Zabezpieczenie felg powłoką ceramiczną Gtechniq C5 Wheel Armour.
8. Zabezpieczenie plastików zewnętrznych powłoką Gtechniq C4 Permanent Trim.

Aż boję się go myć żeby rysek nie porobić tak pięknie wygląda.

Awatar użytkownika
dokia
Ekspert
Auto: Jaguar E-Pace 250hp
Kod silnika: inny
Rok produkcji: 2020
Miasto: z Mazur :)
Postawił piwo: 263 razy
Otrzymał  piwo: 121 razy
Kontakt:

Post autor: dokia » 14 sie 2020, o 04:28

Myj tym co dostałeś od nich, bo pewnie dostałeś ręczniki i coś na początek. Kup dobry szampon do powłok od adbl. I niestety tylko "ręczna robota" , żadne szczoty na Orlenie itp. 🤗🙃 miłego szorowania 🤗 zimą też 🤗
Radio 357 :)

Tezet
Nowicjusz
Auto: Opel Inaignia ST
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2011
Miasto: Piaseczno

Post autor: Tezet » 14 sie 2020, o 06:29

Pięknie wygląda :) super robota!

Resoviak
Forumowicz

Post autor: Resoviak » 14 sie 2020, o 08:23

Dokia ale ja nic nie dostałem! Absolutnie nic oprócz gwarancji i paru folderów.

Jeśli chodzi o mycie to ja chyba tylko bezdotykówki. Raz w życiu chyba tylko auto myłem tak żeby szorować, suszyć itd. Nie moje klimaty - kto się leniwy urodził, przodownikiem pracy nie umrze

A tak na poważnie - mam niedaleko Rzeszowa myjnię gdzie chłopaki za 50 zł tak wyczyszczą samochód wewnątrz i na zewnątrz, że mi zeszloby dobrych kilka godzin. A i tak pewnie tak samo bym nie zrobił.

Awatar użytkownika
dokia
Ekspert
Kontakt:

Post autor: dokia » 14 sie 2020, o 08:36

Ja "dostałam" ale za dodatkowe 250zl. Była tam rękawica do mycia od adbl, ręcznik z mikrofibry od adbl, jakieś szampon w niedużej pojemności i jakiś QD spray do szybkich poprawek z kolejną ale już małą mikrofibrą.

Awatar użytkownika
Wonkybusiness
Nowicjusz
Auto: Insignia
Kod silnika: B15XFT
Rok produkcji: 2017
Miasto: Bełchatów
Postawił piwo: 3 razy

Post autor: Wonkybusiness » 14 sie 2020, o 22:38

Wooo ale ładnie Ci odpicowali 😋 ale... mam jedno pytanie bo nie znalazłem nigdzie - jaki masz tam silnik w tej insigni?

Resoviak
Forumowicz

Post autor: Resoviak » 14 sie 2020, o 23:01

Na ropę. B20DTH.

Marek0
Użytkownik
Auto: Insignia GS 2019
Kod silnika: B15XFT
Miasto: Opole
Postawił piwo: 2 razy
Otrzymał  piwo: 4 razy

Post autor: Marek0 » 15 sie 2020, o 06:26

Używam myjki bezdotykowej, ale żeby ruszyć brud gąbka i ręczna robota. Niestety lakier wygląda tak jak u Ciebie na pierwszym zdjęciu, bo ile to razy owa gąbka spadnie na ziemię i zbierze piasku,ale jak fajnie schodzą owady😁. Mam błysk w aucie ale aż tak o lakier nie dbam ,bo jak Kowalski przyjdzie kupić ode mnie itak będzie marudził jakby kupował nówkę.

Awatar użytkownika
najcik123
Użytkownik
Auto: Opel Insignia OPC SW
Kod silnika: A28NER
Rok produkcji: 2014
Miasto: Piła
Postawił piwo: 2 razy

Post autor: najcik123 » 18 sie 2020, o 08:16

Gdzie Ci robili zaprawki? Masz może zdj przed i po tych miejsc?

Błyszczy się jak psu jajca :D Sam miałem na poprzedniej i przez 3 lata praktycznie po każdym myciu sie tak błyszczała. Warto co jakiś czas na 2x wiadra szamponem tak czy siak przejechać.

Resoviak
Forumowicz

Post autor: Resoviak » 26 wrz 2020, o 21:53

Taka sytuacja... Chyba totka puszczę ObrazekObrazek

Stanąłem na trawie tak żeby objąć oba auta i cykam foty. Po minucie przychodzi właściciel auta i mówię do niego "fajną ma pan rejestrację" patrzy na blachę, to na mnie, znów na blachę i patrzy na mnie jak na debila Obrazek, "prawie tak fajna jak moja" mówię Obrazek. Zajarzył w końcu i mówi- to ja też porobie zdjęcia z bratem mojego fiata. No i mam nowego kolegę ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
dokia
Ekspert
Kontakt:

Post autor: dokia » 3 sty 2021, o 18:09

Czy ubezpieczenie musiałeś mieć od Master1? Czy można gdzie się chce?

norbi333
Ekspert
Auto: INNE
Miasto: Suwałki
Otrzymał  piwo: 39 razy

Post autor: norbi333 » 3 sty 2021, o 21:22

Można gdzie się chce

Resoviak
Forumowicz

Post autor: Resoviak » 4 sty 2021, o 18:41

dokia pisze:
3 sty 2021, o 18:09
Czy ubezpieczenie musiałeś mieć od Master1? Czy można gdzie się chce?
Mam poza. Kasują za obcą polisę 200 zł netto. Ale ubezpieczenie dużo taniej nie masterleasowe 3.080 zł, a proponowane przez Masterlease cos koło 5.000 zł. Różnica duża.

Nie mam doświadczenia z innymi firmami leasingowymi, u mnie, po początkowych problemach jest spokój. Zrobili to co chciałem na rękojmi, jeszcze zgłoszę większe spalanie i dymienie przy mocniejszym naciśnięciu gazu po tej naprawie, a tak to jest ok. Od kwietnia i z blisko 2 miesieczna przerwą na naprawę 20 tysięcy km nabite w koło komina głównie. Jedyne co mogę zarzucić Masterleasowi to koszmarny kontakt w razie "w". Nikt nic nie wie, na maile odpisuja z dużym opóźnieniem, telefonów nie mają, czasem potrafią człowieka wkurzyć zdrowo.

Ja zaliczyłem kolejną obcierkę i znowu nie z mojej winy na szczęście, ale żeby dostać autoryzację na naprawę w warsztacie z ich listy czekałem chyba 2 tygodnie. Po czym ją klepnęli i ASO Opla (Auto-Watkem) w Rzeszowie wyleciał z ich listy, a oni mi wystawili fakturę na 150zł netto za cesję na obcy warsztat. I znow 2 tygodnie pisania, dzwonienia itd. żeby łaskawie wystawili mi korektę faktury. Zdecydowanie obsługa klienta nie jest najmocniejsza stroną Masterleasa. Z drugiej strony czytając na grupie leasingowej na facebooku przygody jakie maja ludzie z innymi firmami to chyba nie jest tak źle.

Co bierzesz? IB mam nadzieję ;)

Awatar użytkownika
dokia
Ekspert
Kontakt:

Post autor: dokia » 4 sty 2021, o 18:53

Ja na razie nie będę peplać, aby nie zapeszyć.
Raczej chyba skłaniam się ku zakupowi u nich za gotówkę, to muszę przeliczyć. Mam ich blisko, a ja potrzebuję kogoś kto mi jakoś auto sprawdzi/da rękojmię. Sama nie pojadę do ogłoszenia z Allegro, bo się nie znam. Pochwalę się jak już będę po wymianie wozidła.

Resoviak
Forumowicz

Post autor: Resoviak » 4 sty 2021, o 19:07

No, oni daja rękojmię, ale tylko wtedy jak bierzesz leasing u nich. Plus auta od nich - w moim przypadku używki - jest taki, że wiesz co bierzesz, licznika nikt nie kręcił, wiesz co było ewentualnie bite, przytarte, malowane, bo pokazują ci zdjęcia, raporty z Dekry, auto ma swoja historię w ASO itd. i mała szansa, że cos się wykrzaczy. To trzeba mieć takiego pecha jak ja miałem hehhe

Dumaj, dumaj, IB to świetne auto, ciut głośne w środku ale nadal fajne. I weź jakieś doposażone ;)

Resoviak
Forumowicz

Post autor: Resoviak » 23 sty 2021, o 02:24

Zamarzyły mi się święta na Teneryfie, musiałem zrobić PCR, wsadzili mi patyczek do nosa, do gardła... Drive - thru, wąska uliczka, za mna 3 samochody w kolejce, dojeżdzam do przelotowego "garażu" i... ... i widzę długie, pionowe, ciężkie paski z przezroczystej gumy, taka zasłona mająca chronić personel przed zimnem. Dokładnie takie jakie są w dużych chłodniach gdzie wjeżdżają wózki widłowe. Nie drogi ucieczki, musiałem wjechać. Potem świetny tydzień na Teneryfie, kwarantanna, brudne auto i w końcu umówiony dzień na ceramikę po drugim już spotkaniu mojego zderzaka z innym autem (nie z mojej winy). Jakieś tam ryski zauważyłem, ale poprosiłem Detailersów o zwrócenie uwagi na zarysowania. Dostaje telefon - przyjedź, ale się wku%$&wisz. Ceramika położona pół roku temu, mycie tylko bezdotykowo albo u nich raz na miesiąc. Auto wygląda tak jakby papierem ściernym po nim przejechać, wszystkie ranty starte, boki, maska, klapa, dach... Chłopaki z Detailersów mówią to 5 auto jakie do nas przyjeżdża po PCR. Od tygodnia próbuję sie dodzwonić do firmy od testu, nie ma bata, wysyłam maila, nie ma odpowiedzi. Dzisiaj wpadam tam nabuzowany do sekretariatu. Miła babka mówi, że to był pechowy grudzień, kolejne auto, biora to na siebie, zapłacą z ubezpieczenia. Detailersi wycenili szkodę na 3500 zł. teraz czeka mnie bój z PZU i będzie nowa korekta lakieru i nowa ceramika. Jedyne czego sie boje w tym przypadku to jest to, że mi lakieru braknie - po poprzedniej korekcie lakieru niewiele go zostało. Post, aby Was przestrzec przed takimi gumami, potrafią narobić wiele szkody.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Resoviak
Forumowicz

Post autor: Resoviak » 15 lut 2021, o 17:10

Był rzeczoznawca dzisiaj. Maska, klapa, dach, klamki, lusterka i lewa strona do malowania, tylna szyba do wymiany. Sponsoruje ubezpieczyciel centrum medycznego.

Resoviak
Forumowicz

Post autor: Resoviak » 3 sie 2021, o 10:11

Przegonilem auto: Rzeszów - Torrevieja- Rzeszów. Od drzwi do drzwi 3100 km, w sumie zrobiłem blisko 9000. Spalanie komputerowe 6,7l na tempomacie 125 km/H, realne 6,3.

Przed wyjazdem zmieniłem olej na 10W40 (I dobrze bo grzalo momentami ponad 40C).

Obserwacja: po trasie końcówka rury wydechowej czarna, ja wiem że diesel musi dymic, ale chyba coś jest nie tak, nie? Uwalona cala sadzą, też tak macie czy wtryski?
Żadnych problemów na trasie, wróciłem, pokręciłem się na miejscu kilkaset km, i dziś rano zonk, kręci, nie odpala. Po południu będę znał wyrok.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Ostatnio zmieniony 3 sie 2021, o 22:17 przez Resoviak, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
wassermann
Zapaleniec
Auto: Insignia GSi 2.0T
Kod silnika: B20NFT
Miasto: nec temere, nec timide
Postawił piwo: 3 razy
Otrzymał  piwo: 42 razy

Post autor: wassermann » 3 sie 2021, o 21:56

10W40 ?!? Półsyntetyk? Bez zaglądania do instrukcji i na etykietę oleju zgaduję, że coś tu nie pasuje :/

Spojrzałem
Niby jest na dole tabeli jako dopuszczalny... ale jak to się ma do DPF i niskopopiołowości? Jakoś to okopcenie dziwnie koreluje z mimo wszystko nietypowym doborem oleju.

M.

P405
Zapaleniec
Auto: Insignia CDTI
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2009
Miasto: Leszno
Otrzymał  piwo: 28 razy

Post autor: P405 » 3 sie 2021, o 22:30

5W40 całe mnóstwo dobrych olei i bezpieczeństwo silnika zapewnione. Półsyntetyczny to zabijanie silnika.

Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta forumowiczów”