--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Insignia Elite 2.0 CDTi Robak

ODPOWIEDZ
Robak

Insignia Elite 2.0 CDTi Robak

Post autor: Robak » 28 lip 2016, o 21:20

Witam

Jestem nowym userem tego forum. Zalogowałem się z polecenia kolegi KaMyK. Dał mi namiary by się więcej dowiedzieć na temat tego auta jego wad i zalet. Jako że mieszkam w UK jest to niestety Vauxhall ale nadal Opel prawo stronny. Auto kupiłem 2,5 tygodnia temu. Z pełną książką serwisową z Vauxhalla. Jeden właściciel jestem teraz drugim. Na bieżąco robione naprawy na wszystko faktury papiery rachunki. Auto jest po pełnym serwisie rozrząd + pompa wody, filtry, oleje, płyny, klocki, tarcze, opony roczne,.

Vauxhall Insignia
Elite
2.0CDTi
2010 r.
Czarna Perła
200 tys km

Zdjęcia posiadam z aukcji nie mam kiedy zrobić sensownych zdjęć. Ale czas się zmobilizować.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pozdrawiam.

:)

Buluś
Klubowicz
Auto: Insignia 1.6T/ VC3,2
Kod silnika: A16LET
Rok produkcji: 2009
Miasto: Ożarów Mazowiecki
Otrzymał  piwo: 5 razy

Re: Insignia Elite 2.0 CDTi Robak

Post autor: Buluś » 28 lip 2016, o 21:58

uszczelniacz na smoku robiłeś już ? :D

Robak

Post autor: Robak » 28 lip 2016, o 22:14

Własnie z mechanikiem umówiony jestem tylko że terminu szuka dla mnie najszybciej. Może następny tydzień... Wiem wiem znam przypadek znam konsekwencje.

klarens0506

Post autor: klarens0506 » 29 lip 2016, o 07:08

Na Facebooku jest grupa vauxhall insignia owners proponuje też zajrzeć

Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka

Arczi_88

Post autor: Arczi_88 » 2 sie 2016, o 15:09

Fajna furka. Swoją drogą jak widzę samochód w skórach mam strasznie natłok myśli... Niby opcja fajna, ładna, wygodna w utrzymaniu- taka elegancka ale z drugiej strony w lato gorąco w zimę zimno. Miałem w poprzednim samochodzie i jak przyszło mi nabyć następny to od razu twierdziłem że bez skóry a teraz kurcze jednak mi trochę brakuje jego looksusu :)
Fakt, w niektórych samochodach po prostu musi być skórka (BMW, Jaguar, Mercedes itp.)

BTW. czy to uszczelnienie smoka dotyczy tylko silników A20DTH??

Awatar użytkownika
wassermann
Zapaleniec
Auto: Insignia GSi 2.0T
Kod silnika: B20NFT
Rok produkcji: 2018
Miasto: nec temere, nec timide
Postawił piwo: 3 razy
Otrzymał  piwo: 42 razy

Post autor: wassermann » 2 sie 2016, o 16:14

Arczi_88, nic z tych rzeczy. Moja Insia to pierwsze auto ze skórą (i to mix: naturalna tylko w miejscach kontaktu z ciałem + wszędzie indziej pseudoskóra, która zachowuje się gorzej od naturalnej), w dodatku z całym ciemnym środkiem, i w ogóle nie odczuwam opisanego przez Ciebie dyskomfortu w lecie ani w zimie. Te problemy rozwiązują wentylacja i ogrzewanie. Fotele są rewelacyjne.

M.

Robak

Post autor: Robak » 2 sie 2016, o 16:15

Niby tak Ale skóra to skóra. Zawsze miałem materiał a teraz chciałem się odwazyc spróbować skóry i full opcji. Co do uszczelki nie jestem w stanie powiedzieć dokładnie ale myślę że do 2012r w tej wersji silnikowej występował ten problem.

Arczi_88

Post autor: Arczi_88 » 3 sie 2016, o 11:00

Ja miałem Toyote Avensis w full opcji w beżowej skórze wentylowanej i stołki grzane. Samochodem jeździłem 4lata i mam zupełnie inne odczucia. Fotel był skórzany cały poza tyłem (tam gdzie jest kieszeń w fotelu) więc o skajce nie ma mowy i zwalania na nią.
Wiadomo, każdy ma swoje zdanie. Dużym plusem skóry jest jej łatwe utrzymanie w czystości. Kurcze poprzedni samochód odkurzałem raz na 2-3msc. a teraz muszę przy każdym myciu :)

Robak

Post autor: Robak » 3 sie 2016, o 21:41

Mały up.

W piątek auto jedzie na wymianę uszczelki smoka oraz oleju i filtrów.

Jako że miałem spalona żarówkę h10 od przeciwmgielnych kupiłem komplet mtec i barwie 4750. Miałem w poprzednim aucie zdały egzamin więc pokusilem się i tutaj.
Obrazek

Kolejna to pasta do usuwania rysek też używałem w poprzednim aucie.
Obrazek

No i wosk poorboys nattys red wax.
Obrazek

Pozdrawiam. :)

Awatar użytkownika
KaMYk
Zapaleniec
Auto: Dodge Charger R/T
Kod silnika: inny
Rok produkcji: 2014
Miasto: Mochowo
Postawił piwo: 2 razy