--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Szary pożeracz autostrad- moja Insignia

ODPOWIEDZ
Rosiek

Szary pożeracz autostrad- moja Insignia

Post autor: Rosiek » 21 lut 2018, o 19:47

Chciałbym w tym temacie przybliżyć wam moją Isię.
Zakupiona w salonie we wrześniu 17'. Przejechałem nią ponad 12 tys. km.
Obrazek

Rok modelowy 2010, HB, aktualnie 162 tys km. Silnik to 2.0 CDTi 160 KM. Z ciekawszych elementów wyposażenia:

A51 Przednie siedzenia kubełkowe
TSP pakiet oświetlenia wnętrza: lampki do czytania z przodu i tyłu, podświetlane lusterka w osłonach przeciwsłonecznych
UDK Wyświetlacz wielofunkcyjny kolorowy CID 7 QVGA
UPH Portal Bluetooth telefonu komórkowego
UQA Głośniki: Infinity 7 sztuk z subwooferem i wzmacniaczem - grają super :D
UXX Radio 800 NAVI

Jest to wersja Cosmo + więc wszystkie inne rzeczy jak klima i tempomat są na miejscu. Środek to połączenie beżowych półskór i drewna "kibo".
Po zakupie wymieniona uszczelka smoka, olej na Valvoline 5w40.

Opiszę teraz parę przypadłości które udało mi się zdiagnozować i wyeliminować z mojej isi.
- bicie podczas hamowania - wymienione tarcze i klocki przód na Zimmermany -> problem wyeliminowany
- przy przekraczaniu 120-130 km/h drżenie kierownicy -> koła były wyważane 3 razy, zamieniany przód i tył oraz przeprowadzony test drogowy, nikt nie mógł podać przyczyny. Winne okazały się felgi które trzeba wyprostować. Zimówki mam na stalowych felgach i tutaj problem nie występuje.
- falowanie na zimnym silniku, wibracje, słaba praca sprzęgła- wymieniona dwumasa i komplet sprzęgła -> problem rozwiązany
- gdy temperatura spadła do ok 7-8 stopni pojawił się komunikat "Awaria pojazdu, skontaktuj się z serwisem". Szybkie podpięcie do kompa ujawniło błąd świecy żarowej. Po wymianie świecy błąd nigdy nie powrócił.

Do isi zakupiłem gumową matę bagażnika rezaw plast (polecam) oraz dywaniki (zdjęcie niżej) których zdecydowanie NIE polecam. Słabo dopasowane, guma również pozostawia wiele do życzenia. https://b.allegroimg.com/original/0120e ... 26ec6632cb
W styczniu autko oddałem do tapicera. Do zrobienia była kierownica i fotel kierowcy (cudowne "skóry"). Efekt super, polecam każdemu.

Awatar użytkownika
grzegorz13
Zapaleniec
Auto: Insignia 4x4 v6
Kod silnika: A28NET
Rok produkcji: 2009
Miasto: Lubin
Postawił piwo: 2 razy
Otrzymał  piwo: 10 razy

Re: Szary pożeracz autostrad- moja Insignia

Post autor: grzegorz13 » 21 lut 2018, o 20:27

Sprawdzałeś przy zakupie przebieg ? trochę dużo tych usterek i do tego wytarta skóra przy tym przebiegu trochę dziwne. Dodaj zdjęcia

Awatar użytkownika
IBZI
Moderator
Auto: Insignia 2.0
Kod silnika: A20DT
Rok produkcji: 2013
Miasto: Gliwice
Postawił piwo: 8 razy
Otrzymał  piwo: 42 razy

Post autor: IBZI » 21 lut 2018, o 20:35

Wrzuć kolego zdjęcia. Pooglądamy.

Rosiek

Post autor: Rosiek » 21 lut 2018, o 21:02

Tak, przebieg był sprawdzany. Auto jest z polskiego salonu. Co do skór to nie były "wytarte"- w kierownicy puściły nici w górnej części, a fotel miał lekko pękniętą skórę elementu trzymającego lewe udo. Jestem estetą więc takie rzeczy mnie irytowały i musiałem je zrobić :roll:
Fotki środka wrzucę jutro kiedy będzie jakieś światło :)

Awatar użytkownika
Alex
Zapaleniec
Auto: Peugeot 508
Rok produkcji: 2017
Miasto: Iława
Otrzymał  piwo: 8 razy

Post autor: Alex » 21 lut 2018, o 21:03

grzegorz13 pisze:Sprawdzałeś przy zakupie przebieg ? trochę dużo tych usterek i do tego wytarta skóra przy tym przebiegu trochę dziwne. Dodaj zdjęcia
Wcale, że nie dużo. Są to choroby wieku dziecięcego, a tym bardziej, że to A20DTH z początku produkcji.
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca CZERWIEC 2014

Awatar użytkownika
Rooff_
Zapaleniec
Auto: Insignia ST przedlif
Kod silnika: A20DTR
Rok produkcji: 2012
Miasto: Zagłębie Dąbrowskie
Postawił piwo: 9 razy
Otrzymał  piwo: 128 razy

Post autor: Rooff_ » 21 lut 2018, o 21:08