--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuInsignia Hatchback - gruby_stw
-
gruby_stw
Insignia Hatchback - gruby_stw
Witam wszystkich serdecznie. W tamtym tygodniu kupiłem czarną Insignie w hatchback'u, z silnikiem 2.0 CDTI 96 kW
Rok produkcji 2010, data pierwszej rejestracji 2011, kolor czarny, polska 165 tys przebiegu. Co do wyposażenia to za bardzo nie ma się czym chwalić. Jedyne co na razie zrobiłem to polerka i wosk na lakier. Na razie 17-stki felgi strukturalne, ale za kilka dni odbieram alu 18-stki... Jutro zmieniam wyniszczone tarcze z klockami przód i tył na zimmermann(wyczytałem na forum że odradzacie TRW, a polecacie te). Z początkiem maja planuję przyciemnić szyby.
Co proponujecie w późniejszym terminie ?
Zastanawiam się nad zmianą mapy, założeniem sprężyn obniżających i może dorobieniem halogenów z przodu( o ile jest to możliwe w miarę za jakieś sensowne pieniądze), których mega mi brakuje.
Poniżej fotka mojego nabytku.
Rok produkcji 2010, data pierwszej rejestracji 2011, kolor czarny, polska 165 tys przebiegu. Co do wyposażenia to za bardzo nie ma się czym chwalić. Jedyne co na razie zrobiłem to polerka i wosk na lakier. Na razie 17-stki felgi strukturalne, ale za kilka dni odbieram alu 18-stki... Jutro zmieniam wyniszczone tarcze z klockami przód i tył na zimmermann(wyczytałem na forum że odradzacie TRW, a polecacie te). Z początkiem maja planuję przyciemnić szyby.
Co proponujecie w późniejszym terminie ?
Zastanawiam się nad zmianą mapy, założeniem sprężyn obniżających i może dorobieniem halogenów z przodu( o ile jest to możliwe w miarę za jakieś sensowne pieniądze), których mega mi brakuje.
Poniżej fotka mojego nabytku.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
Re: Insignia Hatchback - gruby_stw
Jak nie masz aktywnego zawieszenia to osobiście bym ją obniżył i utwardził oraz program.Co do halogenów to nie wiem czy nie trzeba całej wiązki kupić.Tak czy siak gratki zakupu i niech się sprawuje
-
bolek
Ładna ,widać że mega zadbany egzemplarz .Program to podstawa
Zamiast inwestować w halogeny to założyłbym zderzak z OPC i do tego soczewki Depo ,obniżył zawias -20mm i miodzio.
-
7ups
Jeśli chcesz dokladac halogeny najpierw dowiedz sie czy np w aso ci je aktywują bo ja dokladalem w signumie to nie ogarneli tematu wiazki oryginalna wszystko oryginalne i ci.... z tego
-
yarek82
7 trzeba było do kolegi Bulusia z VU uderzać, w VC i Signum to można praktycznie wszystko pozmieniać i dokładać, czego nie można powiedzieć o Insigni
i radził bym temat dołożenia czegokolwiek dobrze sprawdzić
ja jak szukałem Isi to chciałem kupić bez navi i dołożyć ale nie jest to takie proste, niby się da ale nikt tego nie potwierdzał na 100% nawet dobry fachman z Sosnowca który siedzi w oplach
autko spoko jak każda isia
tak jak piszą koledzy - program i gleba na początek 
ja jak szukałem Isi to chciałem kupić bez navi i dołożyć ale nie jest to takie proste, niby się da ale nikt tego nie potwierdzał na 100% nawet dobry fachman z Sosnowca który siedzi w oplach
autko spoko jak każda isia
- peja-1991
- V-ce Prezes ds organizacyjnych
- Auto: Insignia
- Kod silnika: D16SHT
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 98 razy
- Kontakt:
przyjemna - prosimy więcej fotek
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński
-
gruby_stw
Dodaję kilka fotek, które zdążyłem zrobić zaraz po zrobieniu polerki i nałożeniu wosku. Mam kilka pytań dotyczących zmiany mapy, ale to już popytam w odpowiednim dziale. Pozdrawiam
- cz@rny
- Użytkownik
- Auto: INSIGNIA HB
- Kod silnika: B20DTR
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: GDAŃSK
- wojciechhh
- Użytkownik
- Auto: Insignia B
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2022
- Miasto: Niemcy NRW
- Otrzymał piwo: 3 razy
Re: Odp: Insignia Hatchback - gruby_stw
Zadbane autko!!! Co do hamulców polecam tarcze ate i klocki ate ceramic, mam 6 tyś przejechane na tym zestawie i jest super, no i fele czyste. 
Wysłane z mojego XT890 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego XT890 przy użyciu Tapatalka
-
gruby_stw
Już za późno na ATE, bo kupiłem zimmermann'y:) ale dzięki za podpowiedź 
- szogi84
- Użytkownik
- Auto: Insignia 2.0 benzyna
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto:
-
picky
-
gruby_stw
Zastosowałem pierwsze zmiany w mojej iśce. Jako pierwsze zmieniłem zakatowane hamulce. Na przód i tył zamontowałem tarcze i klocki zimmermann'a. Korzystając z okazji tej roboty pomalowałem zaciski i imaki na czerwono xD. Założyłem też felgi firmy ANZIO, model VISION rozmiar 18, czego powiem szczerze już troszkę żałuje. Ale jak to mówią nie ma tego złego co na dobre by nie wyszło... tak wolę sobie tłumaczyć i niech tak zostanie
)W następnym aucie na pewno pokuszę się na 19-stki. Gumy założyłem używane, ale z pewnego źródła i z dobrym bieżnikiem (245/45/18). Drugą rzecz, którą już udało mi się zrobić to przyciemnienie szyb. W VC miałem przyciemnienie średnie, teraz wybrałem najmocniejsze z czego jestem mega zadowolony. Poniżej dodaję fotkę, którą robiłem kilka godzin temu. Jakość nie jest rewelacyjna, ale jak pewnie słyszeliście w prognozach pogody na podkarpaciu dość mocno pada.... Co sądzicie o powyższych zmianach?
Jakie następne modyfikacje proponujecie?
Jakie następne modyfikacje proponujecie?
- Alex
- Zapaleniec
- Auto: Peugeot 508
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Iława
- Otrzymał piwo: 8 razy
Co do kół mam mieszane uczucia, pomijając ich rozmiar, bo 19" to minimum przy tych gabarytach. Ale jak się nie ma co się lubi... itd
Szyby również na plus, za to czerwone zaciski zdecydowania na minus. To nie auto, które jest demonem przyspieszenia żeby malować na taki kolor.
Na pewno ponowne pomalowanie zacisków na "normalny" kolor i chyba sprężyny obniżające, co nie ?gruby_stw pisze:Jakie następne modyfikacje proponujecie?
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca CZERWIEC 2014
-
Qiub666
dokladnie doloze i ja opchnij te kolka i kup inne bo strasznie ta isia sie prezentuje jak na szprychach ;(gruby_stw pisze: Jakie następne modyfikacje proponujecie?
-
gruby_stw
no dobra co do zacisków to mnie namówiliście
a z kołami to niestety będę sie musiał wstrzymać nawet ze względu na kase. . . Za te felgi w tej chwili musiałem dopłacić 600 zł, bo miałem pewien bon który jakiś czas temu zdobyłem za 500 zl. Także komplet felg wyszedł mnie 1100 zł. A 19-stki oryginalne opla to chyba trochę większy koszt co nie ? Nie byłoby problemu gdyby nie to, że w lipcu mi się Synek rodzi i wydatki cały czas się mnożą
) Zamiast teraz pchać inną felgę wolałbym ją obniżyć, bo to chyba coś tańszego .. ??
-- 15 maja 2014, o 09:04 --
No chciałbym te sprężynki. Tylko jakie, bo akurat tego nigdy do zadnego auta nie kupowałem?
-- 15 maja 2014, o 09:04 --
No chciałbym te sprężynki. Tylko jakie, bo akurat tego nigdy do zadnego auta nie kupowałem?
-
kiego
Masz dedykowane do insygnii zestawy eibacha czy H&R .Jest kilka wątków na forum.
-- 15 maja 2014, o 09:46 --
Masz dedykowane do insygnii zestawy eibacha czy H&R .Jest kilka wątków na forum.
-- 15 maja 2014, o 09:46 --
-
7ups
Na allegro -30 stoi za jakies 700 czy 800 zl musialbys luknac dokladnie no i do tego przekladka tak wiec wyjdzie ponad 1000