Dostałem kiedyś Opla Corsę na pierwsze auto i tak z tą marką mi się przeciągnęło
Historia zakupu: Chciałem samochodu który posiada automat, napęd na 4 koła oraz w miarę mocnego diesla.
Kupiona z przebiegiem 210k km, teraz 220k kilometrów. 10k w ciągu miesiąca. Przy czym jakby były to wyłącznie wyjazdy w celach zarobkowych to może by było maksymalnie 2k. Reszta to tam przejażdżki. Akurat trafiła się fajna sztuka, ponieważ świeżo po wymianie olejów, rozrządu i paska, a także (tutaj właściciel mnie nie informował) są nowe tarcze i klocki.
Chciałem wersję w miarę wyposażoną, trafiły się wentylowane i podgrzewane skóry, nawigacja, cyfrowe zegary oraz dach panoramiczny. Ten ostatni jest nawet fajnym bajerem, szczególnie że dużo podróżuję w nocy.

Na wstępie po zakupie pierwsze co to władowałem swoje audio pozostawione po poprzednim samochodzie(też insignia) mianowicie:
-Głośniki AudioSystem M165 Evo2 zasilane z radia
-Subwoofer Eton 750W zasilany wzmacniaczem Ampire 1Kw
-Wygłuszenie drzwi przednich
Następnie wraz z dalszym użytkowaniem:
-Zmiana wszystkich filtrów, oleju silnikowego oraz w skrzyni automatycznej.
-Usterka czujnika parkowania, wymiana na inny
-Najpoważniejsza do tej pory awaria, pękł mi gwint w tym zaworze z gruszką. Uszczelniony silikonem i dałem własne śruby z nakrętką kontrującą.
Czy odmiana terenowa była planowana? W sumie nie. Ale skoro już jest to czemu by nie zaszaleć? Akurat lubię trochę offroadu i czemu by nie spróbować wypuścić insigni trochę w bezdroża? I muszę przyznać że haldex przyjemnie sobie radzi, a czasem fajnie można sobie zarzucić na łące.

Lakier był w naprawdę dobrym stanie, nie porysowany i bez hologramów. Nałożyłem więc wosk Soft99 i mycie samochodu ogranicza się głównie do spłukania brudu myjką ciśnieniową.

Zderzak typowo po przebiegu 200k, czyli jakieś tam odpryski i zadrapania. Te większe, bardziej rzucające się w oczy zalepiłem naklejką. Czy ładna? Ja wolę aby te naklejki maskowały niż ryska.

Inną modyfikacją to białe ledy do świateł przeciwmgielnych oraz białe podświetlenie rejestracji.

Autko mam dosyć krótko póki co, ale moje plany dalsze to:
-Mocniejszy subwoofer
-Podkręcenie mocy
-Regeneracja felg i malowanie na czarny połysk
-Wymiana oleju w haldexie, moście i rozdzielni