--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Prezesowóz :)

mpprezes

Prezesowóz :)

Post autor: mpprezes » 26 wrz 2014, o 15:33

Wrzuce i swój dupowóz, śmigam już piaty tydzień i jestem bardzo zadowolony chociaż opinii o Insigni naczytałem sie przeróżnych o:o

Na fotkach seria ale z "zajoba"sie nie wyrasta wiec mam kilka drobnych modyfikacji ]:->
Nie bede pisał jakich bo zawsze jak sie pochwale to mi cos nie wyjdzie wiec po każdej wkleje fote :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
szogi84
Użytkownik
Auto: Insignia 2.0 benzyna
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2009
Miasto:

Re: Prezesowóz :)

Post autor: szogi84 » 26 wrz 2014, o 16:05

Slicznotka piękny kolor
życzę bezawaryjnosci

Namazane na galaxy S3

mpprezes

Post autor: mpprezes » 26 wrz 2014, o 16:23

a stoi :D 84r.

mpprezes

Post autor: mpprezes » 26 wrz 2014, o 16:29

wojtassss pisze:Elegancka :D

Ale ale czy tam stoi W123? :o

Wojtasss masz dobre oko 8-)

-- 26 wrz 2014, o 17:29 --

Zaraz po córkach i żonie to moja miłość :D

Awatar użytkownika
golywojtek
Użytkownik
Auto: Insigniaśmierci
Rok produkcji: 2010
Miasto: Czapielsk/Kartuzy
Otrzymał  piwo: 2 razy

Re: Odp: Prezesowóz :)

Post autor: golywojtek » 26 wrz 2014, o 16:36

Noo, takiej kochanki to każdy pozazdrościć :P

mpprezes

Post autor: mpprezes » 26 wrz 2014, o 16:38

Heheheh i najlepsze jest to, że nigdy nie odmawia. Noo prawie nigdy ;)

jaromat

Post autor: jaromat » 28 wrz 2014, o 22:00

piekny lift,napisz jaki tam masz motor w tej isce

mpprezes

Post autor: mpprezes » 29 wrz 2014, o 13:05

2.0 163KM, na testówce jeździłem tym biturbo i chyba na wiosne coś pomysle nad wirusem, żeby momentu dodać

-- 29 wrz 2014, o 09:22 --

Mała, rzecz a cieszy, nie wiem czemu fabrycznie ledów pod rejestracje nie dają

-- 29 wrz 2014, o 14:05 --

Szybki - kolejny punkt z listy skreślony :)
Tył dodatkowo ściemniłem osłonami p.słonecznymi

Awatar użytkownika
Cinek
Użytkownik
Auto: Opel Insignia
Kod silnika: A20DT
Rok produkcji: 2012
Miasto: Belgia, czasami Katowice
Postawił piwo: 1 raz

Post autor: Cinek » 29 wrz 2014, o 13:35

mpprezes pisze:2.0 163KM, na testówce jeździłem tym biturbo i chyba na wiosne coś pomysle nad wirusem, żeby momentu dodać

-- 29 wrz 2014, o 09:22 --

Mała, rzecz a cieszy, nie wiem czemu fabrycznie ledów pod rejestracje nie dają

-- 29 wrz 2014, o 14:05 --

Szybki - kolejny punkt z listy skreślony :)
Tył dodatkowo ściemniłem osłonami p.słonecznymi

Ja tyl sciemnialem na 80% i dolozylem tez zaslonki na tyl.

Awatar użytkownika
Alex
Zapaleniec
Auto: Peugeot 508
Rok produkcji: 2017
Miasto: Iława
Otrzymał  piwo: 8 razy

Post autor: Alex » 29 wrz 2014, o 14:02

Na ile mniej więcej % przyciemniłeś przód ?
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca CZERWIEC 2014

Luk
Użytkownik
Auto: opel
Rok produkcji: 2013
Miasto:
Otrzymał  piwo: 6 razy

Post autor: Luk » 29 wrz 2014, o 14:18

mpprezes pisze:2.0 163KM, na testówce jeździłem tym biturbo i chyba na wiosne coś pomysle nad wirusem, żeby momentu dodać
Piękna i w jedynym słusznym kolorze :) Jak masz możliwości to zabezpiecz lakier- ceramika lub inne powłoki, bo strasznie się rysuje, niektórzy twierdzą że nawet od patrzenia.

Co do wirusa to możesz się rozczarować, od 2013 GM blokuje sterowniki i na dzień dzisiejszy nie można nic zrobić. Jest szansa że na boxie będzie troszkę przyrostu mocy, najlepiej pojedź na hanownię i sprawdź co masz w serii. Może będziesz miło zaskoczony tak jak ja byłem, a po wyniku z hamowni o wirusie przestałem nawet myśleć.

mpprezes

Post autor: mpprezes » 29 wrz 2014, o 14:26

Alex pisze:Na ile mniej więcej % przyciemniłeś przód ?
Przód był robiony na 30% w miare delikatnie ciemny środek sprawia że jest ciemniej, a tył miałem fabryczny

-- 29 wrz 2014, o 15:26 --
luk59 pisze:
Piękna i w jedynym słusznym kolorze :) Jak masz możliwości to zabezpiecz lakier- ceramika lub inne powłoki, bo strasznie się rysuje, niektórzy twierdzą że nawet od patrzenia.

Co do wirusa to możesz się rozczarować, od 2013 GM blokuje sterowniki i na dzień dzisiejszy nie można nic zrobić. Jest szansa że na boxie będzie troszkę przyrostu mocy, najlepiej pojedź na hanownię i sprawdź co masz w serii. Może będziesz miło zaskoczony tak jak ja byłem, a po wyniku z hamowni o wirusie przestałem nawet myśleć.
OOO qurcze no to mnie nie pocieszyłeś, pewnie wypluje ze 170kucyków diesle przeważnie mają bonusa, mam goscia w W-wie na wiosne sie przejade zobaczymy co mi powie, z tego co wiem na dzień dzisiejszy to może być problem ze sterownikiem skrzyni bo sa dwa, wiec może mówimy o tym samym ale musiałbym fizycznie sie do niego pofatygować

Luk
Użytkownik
Miasto:

Post autor: Luk » 29 wrz 2014, o 14:35

Ja ze swoją byłem w V-techu w Krakowie, miałem kupować boxa po hamowni wyszły przyrosty +11km i 18Nm, więc odpuściłem. Gościu który robił pomiar, mówił że są 2 sterowniki a jeden z nich jest zabezpieczony. Miałem nadzieję że moja przed liftowa będzie z tym niezabezpieczonym, ale niestety jest. Mówił że jeszcze nie spotkał po FL aby była nie zabezpieczona :(.
Co do szyb przednich to przyciemnienie o 30% jest legalne? Pytam bo się zastanawiam też nad przodem.

Awatar użytkownika
Cinek
Użytkownik

Post autor: Cinek » 29 wrz 2014, o 14:38

luk59 pisze:Ja ze swoją byłem w V-techu w Krakowie, miałem kupować boxa po hamowni wyszły przyrosty +11km i 18Nm, więc odpuściłem. Gościu który robił pomiar, mówił że są 2 sterowniki a jeden z nich jest zabezpieczony. Miałem nadzieję że moja przed liftowa będzie z tym niezabezpieczonym, ale niestety jest. Mówił że jeszcze nie spotkał po FL aby była nie zabezpieczona :(.
Co do szyb przednich to przyciemnienie o 30% jest legalne? Pytam bo się zastanawiam też nad przodem.
Nie jest legalne ;)
Fakt ja mam na 50% i czekam kiedy w Belgii mi sie doczepia :lol:
ps
Ja w Jaworznie szyby przyciemnialem;-D

mpprezes

Post autor: mpprezes » 29 wrz 2014, o 14:41

Durny przepis ktoś sobie wymyslił z tymi szybami, nawet jak przykleisz bezbarwna folie to nie jest legalne :? ja śmigam z przyciemnionymi przodami od 2007r i jak na razie nic sie nie działo z drugiej strony w Białym jeżdża meganki i bravy kryminalnych nieoznakowane i też mają przody ciemne a chyba prawo jest jedno ?? czy jestem w błędzie. Co do chipa sam nie gadałem z chłopem kolega dzwonił któremu zdłubał seata altea FR na 250km wiec oni sie tam w swoim gronie znają i powiedział że to kwestia czasu i może sie uda to zrobić. Ale dowiem sie tego dopiero na wiosne 8-)

Awatar użytkownika
Cinek
Użytkownik

Post autor: Cinek » 29 wrz 2014, o 14:42

bardzo durny przepis, w Francji szyby moga miec na maxa czarne i nikt nie widzi problemu.

mpprezes

Post autor: mpprezes » 29 wrz 2014, o 14:46

Kiedyś mi policjant tłumaczył, że niby podczas wypadku folia utrudniać bedzie rozbicie szyby, a ja mu wtedy fotke z telefonu jak koledze radio ukradli i z wybiciem szyby nie było problemu. Przepis po to żeby kase łoić. Za szyby Cie dupnął a gościa z BMW w Wa-wie dwa tygodnie nie mogli zatrzymać.

Awatar użytkownika
Cinek
Użytkownik

Post autor: Cinek » 29 wrz 2014, o 14:49

sama prawde piszesz, ja jeszcze jedna teorie slyszalem, ze nie wiedza czy nie masz broni na nogach jak podejdzie pod auto.

Luk
Użytkownik
Miasto:

Post autor: Luk » 29 wrz 2014, o 14:51

Folią bezbarwną możesz oklejać do woli. Znalazłem w necie że szyba przednia musi mieć minimalną przepuszczalność światła na poziomie 75%, a przednie boczne 70%.

Co do sterownika, to jest on zablokowany hasłem którego jeszcze nie potrafią złamać.

Awatar użytkownika
Cinek
Użytkownik

Post autor: Cinek » 29 wrz 2014, o 15:02

luk59 pisze:Folią bezbarwną możesz oklejać do woli. Znalazłem w necie że szyba przednia musi mieć minimalną przepuszczalność światła na poziomie 75%, a przednie boczne 70%.

Co do sterownika, to jest on zablokowany hasłem którego jeszcze nie potrafią złamać.
Zaraz nas moherator ustawi do pionu ze w nie odpowiednim watku piszemy, ale przednei szyby oryginalnie czasami maja ponizej 70% przepuszczalnosci.

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta forumowiczów”