--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuKosmetyka naszych aut - auto detailing
- Alex
- Zapaleniec
- Auto: Peugeot 508
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Iława
- Otrzymał piwo: 8 razy
Re: Auto Detailing - aktualizacja strona 7
Co do samej piany aktywnej, którą wybrać ?
- Shiny Garage Fruit Snow Foam (do wyboru są dwa kolory płynu: żółty i różowy. Nie wiem czy ma to jakieś znaczenie ?)
- ValetPro PH Neutral Snow Foam
Rozumiem, że proporcje dobierać tak jakie są zalecenia, czyli 1:5 ?
- Shiny Garage Fruit Snow Foam (do wyboru są dwa kolory płynu: żółty i różowy. Nie wiem czy ma to jakieś znaczenie ?)
- ValetPro PH Neutral Snow Foam
Rozumiem, że proporcje dobierać tak jakie są zalecenia, czyli 1:5 ?
- KaMYk
- Zapaleniec
- Auto: Dodge Charger R/T
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Mochowo
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 12 razy
Ja kupiłem polecaną Magifoam i jestem bardzo zadowolony. Woda z szamponem po umyciu auta po pianie jest praktycznie czysta, czyli piana robi swoją robotę.
No i w pianownicy do Karchera to zbiorniczek nie wiem czy ma 0,5l, może nawet mniej, i wystarcza na cały samochód, oczywiście roztworu z wodą.
No i w pianownicy do Karchera to zbiorniczek nie wiem czy ma 0,5l, może nawet mniej, i wystarcza na cały samochód, oczywiście roztworu z wodą.
-
Daniel81
Czy polerka pomorze jeśli ryski są aż do białego? Widziałem kiedyś takie mazaki korekcyjne, czy to się nie sprawdzi?
- Alex
- Zapaleniec
Nie pomoże.Daniel81 pisze:Czy polerka pomorze jeśli ryski są aż do białego?
Tak jak ktoś wyżej napisał, do pierwszego mycia się sprawdzi. Kup zaprawkę o odpowiednim kodzie lakieru i masz problem rozwiązany.Daniel81 pisze:Widziałem kiedyś takie mazaki korekcyjne, czy to się nie sprawdzi?
- KaMYk
- Zapaleniec
- Auto: Dodge Charger R/T
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Mochowo
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 12 razy
Można jeszcze czerpać wiedzę z:
http://kosmetykaaut.pl/index.php
http://www.detailer.pl/blog/poradnik/
http://kosmetykaaut.pl/index.php
http://www.detailer.pl/blog/poradnik/
- Alex
- Zapaleniec
Meguiar's Supreme Shine Microfiber Towel albo Shiny Garage Plush Blue.
-
Daniel81
Ostatnio zobaczyłem że od spodu kierownicy napłaskiej części mam otarcia, starta jest czarna wierzchnia farba ze skóry czy co tam jest. jak to naprawić, zatuszować, zamalować?
- Luki
- Użytkownik
- Auto: Insignia 1.6 Turbo
- Kod silnika: A16LET
- Rok produkcji: 2012
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 3 razy
Są do tego farbki. Gdzieś w tym wątku było o tym pisane o schodzącej farbie ze skóry na drążku skrzyni biegów 
-
Pobo1315
Panowie mam pytanie.
Podczas jazdy pod slonce widac na szybie mnostwo kropek / centek jakby cos na szybe pryslo.Probowalem myc szybe od zewnatrz i wewnatrz niestety na pròzno. Czy mozna to jakos usunac czy to po prostu oznaka zuzytej szyby ? Prosze o porady bo podczas jazdy jest to strasznie irytujace.
za pomoca Tapatalk z s4
Podczas jazdy pod slonce widac na szybie mnostwo kropek / centek jakby cos na szybe pryslo.Probowalem myc szybe od zewnatrz i wewnatrz niestety na pròzno. Czy mozna to jakos usunac czy to po prostu oznaka zuzytej szyby ? Prosze o porady bo podczas jazdy jest to strasznie irytujace.
za pomoca Tapatalk z s4
- Luki
- Użytkownik
- Miasto:
AutoGlym Car Glass Polish. Najlepsze co może być do mycia(Polerowania) szyb w aucie.
- Luki
- Użytkownik
- Miasto:
Bierzesz aplikator, np słoneczko Megsa, nakladasz, przysycha chwile i polerujesz 
- k.olix
- Klubowicz
- Auto: Insignia 2.0 160PS
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Kraków
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 7 razy
Moja szyba też tak wygląda; tragediapegenige pisze:Panowie mam pytanie.
za pomoca Tapatalk z s4
Krzysztof
-
XGrzesX
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2015
- Miasto:
Mam pytanie dotyczące pokręteł pod wyświetlaczem które są pokryte gumą. U mnie na tych pokrętłach pojawia się jakiś biały nalot. Nie wiem czy to od kontaktu gumy z potem ale przyznam że korzystam z nich dosyć rzadko. Próbowałem je czyścić preparatem do deski (meguiars natural shine) ale poprawa jest tylko "na chwilę" i biały nalot po jakimś czasie znów wychodzi ? Czy ktoś miał taki problem i jak sobie z tym poradzić ?
- OLO85
- Użytkownik
- Auto: Insignia SportTourer
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2011
- Miasto:
Panowie co sądzicie o takim specyfiku do ochrony felg???
4nano Rim Protect
Ktoś używał ?
4nano Rim Protect
Ktoś używał ?
- Alex
- Zapaleniec
Posiadacie jakieś opinie, plotki, informacje na temat środka czyszczącego do skór Blink Leather Cleaner Soft ? Podobno Colourlock Soft/Strong wymięka przy nim na całej linii.
Fotki poniżej przedstawiają co potrafi. Proces aplikacji: miękka szczotka i wycieranie mikrofibrą.

Fotki poniżej przedstawiają co potrafi. Proces aplikacji: miękka szczotka i wycieranie mikrofibrą.

-
Arek1976ap
Ok kupiłem to tylko to w Opolu na już było
-POORBOY'S WORLD Bio-Degradable All Purpose Cleaner & Degreaser,
-POORBOY'S WORLD Spray & Rinse Wheel Cleaner,-
-POORBOY'S WORLD Black Hole Show Glaze ,
-POORBOY'S WORLD Natural Look ,
-POORBOY'S WORLD Super Slick & Suds Concentrated Car Wash ,
-POORBOY'S World Nattys Paste Wax Red
, w sumie odradzono mi aktywną pianę i IRON X nie wiem czemu ten środek który kupiłem , powiem nie poradził sobie z felgami do tego trzy rodzaje gąbek i ręczników z mikrofibry sztuk 3 . No tanio nie było , żona na końcową fakturę wyszła , no też nawet trzasła drzwiami , foch
Mam pytanie odnośnie tego środka ,-POORBOY'S WORLD Bio-Degradable All Purpose Cleaner & Degreaser, Pan w sklepie powiedział nie muszę używać piany aktywnej jak spryskam tym właśnie środkiem , pytanie w jakim rozcięczeniu tego używać , nie zniszczy lakieru , ponadto wszystko tym niby wyczyszczę , proszę o porady co do stosowania tych środków .Generalnie jestem w temacie totalnie zielony
A kupiłem jeszcze piane tanzi w ogrodniczym
, właśnie jak użyć tej piany :
-rozumiem że wlewam płyn do pianownicy , rozcieńczyć go z wodą czy nie (ponoć jest silny)
-- 10 mar 2015, o 21:10 --
Właśnie kupiłem tego karchera k5 i powiem że nie wiem jak tej pianownicy używać ??? , wlać sam płyn do pojemnika 0,6 l , rozpuścić go z czymś czy co , woda przez karcher ma przepływać .??? ale bałagan , jak to córka mówi.
-POORBOY'S WORLD Bio-Degradable All Purpose Cleaner & Degreaser,
-POORBOY'S WORLD Spray & Rinse Wheel Cleaner,-
-POORBOY'S WORLD Black Hole Show Glaze ,
-POORBOY'S WORLD Natural Look ,
-POORBOY'S WORLD Super Slick & Suds Concentrated Car Wash ,
-POORBOY'S World Nattys Paste Wax Red
, w sumie odradzono mi aktywną pianę i IRON X nie wiem czemu ten środek który kupiłem , powiem nie poradził sobie z felgami do tego trzy rodzaje gąbek i ręczników z mikrofibry sztuk 3 . No tanio nie było , żona na końcową fakturę wyszła , no też nawet trzasła drzwiami , foch
Mam pytanie odnośnie tego środka ,-POORBOY'S WORLD Bio-Degradable All Purpose Cleaner & Degreaser, Pan w sklepie powiedział nie muszę używać piany aktywnej jak spryskam tym właśnie środkiem , pytanie w jakim rozcięczeniu tego używać , nie zniszczy lakieru , ponadto wszystko tym niby wyczyszczę , proszę o porady co do stosowania tych środków .Generalnie jestem w temacie totalnie zielony
A kupiłem jeszcze piane tanzi w ogrodniczym
-rozumiem że wlewam płyn do pianownicy , rozcieńczyć go z wodą czy nie (ponoć jest silny)
-- 10 mar 2015, o 21:10 --
Właśnie kupiłem tego karchera k5 i powiem że nie wiem jak tej pianownicy używać ??? , wlać sam płyn do pojemnika 0,6 l , rozpuścić go z czymś czy co , woda przez karcher ma przepływać .??? ale bałagan , jak to córka mówi.
-
kuba369
Koledzy co polecicie do mycia felg na co dzien?;) mam irona ale na codzień trochę drogo to wychodzi aby go używać za każdym myciem auta.