Poniżej zamieszczam fotorelację z działania tego specyfiku
Pacjent
Moja Iśka po tygodniu od ostatniego mycia, po dłużej trasie i kilku przejazdach przez plac firmy, gdzie jest pełno kałuż i błota

Warunki, sprzęt i zastosowana chemia
- Temperatura powietrza: 8*C
- Temperatura wody: około 30*C
- Myjka Karcher K7 Premium
- Piawownica PA
- Aktywna piana TENZI Car Max.

Charakterystyka użytej chemii
Środek ma dość wysokie ph, równe 14 więc powinno bez problemu ściągnąć zabrudzenia, a przy okazji wosk, jeśli jeszcze gdzieś pozostał. Środek bezwonny. Środek można stosować do mycia ręcznego, spryskiwania pod niskim ciśnieniem oraz przy użyciu pianownicy. Rozcieńczanie podane przez producenta (do pianownicy): zima - 1:1, lato 1:2.

Zastosowanie i efekty
Środek rozcieńczyłem w stosunku 1:1 i zabrałem się za pianowanie:

Po odczekaniu około 6 minut zabrałem się za płukanie. Potem pozostało tylko oczekiwanie do wyschnięcia, aby zobaczyć efekty działania

Po wyschnięciu:

Podsumowanie
Środek domył wszystko poza mocniejszymi zabrudzeniami na felgach. Jest dość wydajny, pieni się dobrze, czas utrzymania się piany na samochodzie - średni (w porównaniu do Shiny Garage Fruit Neutral Snow Form). Piana po około 5 minutach zjechała prawie całkowicie z samochodu. Moim zdaniem środek dobrze poradził sobie z zabrudzeniami. Nie poradził sobie z felgami (ale do tego służą silniejsze środki). Stosunek jakości do ceny moim zdaniem jest dobry. W porównaniu do innych producentów, jest to jedna z najtańszych pian aktywnych.
Moja ocena: 8/10
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zachęcam innych do przedstawiania fotorelacji z testami kosmetyków samochodowych