Zaczęła się wiosna i wyższe temp to skrzynia nawet na zimnym silniku chodzi płynnie
Jak dla mnie jest to prosty temat do rozwiązania dla OPLA tylko trzeba chcieć. Może ktoś ma znajomego w serwisie OPLA ?
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuPewnie tak.Generalnie musiałaby byc to skoordynowana akcja użytkowników Insigni. Najchętniej pojechałbym do tunera aby poprawił to oprogramowanie od skrzyni ale na teraz nie znalazłem nikogo kto ma programator do opla...
Euro D6-temp: przy tej norme spalin najważniejsza jest ekologia a nie silnik. Tak są dziś auta projektowane i producent za wiele nie może zrobić
Ciekawa teza. Kupiłem swoje auto z firmy w której jeździło wiele takich Opli (diesle plus automat). Mój ma akurat zmieniony olej w skrzynii i przebieg stosunkowo niski (132tys km), ale pierwszy właściciel tez był świadomy motoryzacyjnie. Wymienił nawet kompletny rozrząd przed czasem i uchronił silnik przed zniszczeniem. Ale wiem, że były tam egzemplarze, co miały nalotu 280tys km i tam skrzynie działały do samego końca bez wymian oleju. No i auta jako, że firmowe to tęż pewnie nie były oszczędzane.
Wiesz jak to jest: ja jem kapustę, mój szef mięso, średnio jemy gołąbki. Jak ktoś na głos takie rzeczy mówi, to znaczy, że się nie zna. Poza tym z "mechanikami" ciężko rozmawia się o samochodach - wszak mają kontakt tylko z tymi uszkodzonymi. Skrzynia może i nie działa płynnie, ale jeśli już się tak zachowuje to ma te same objawy przy 80 i przy 280 tysiącach kilometrów