--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Klapa bagaznika - Brak reakcji na ruch stopą

ODPOWIEDZ
Sulzer
Nowicjusz
Auto: Insignia B ST
Kod silnika: B20DTH
Rok produkcji: 2018
Miasto: Łódź
Otrzymał  piwo: 1 raz

Klapa bagaznika - Brak reakcji na ruch stopą

Post autor: Sulzer » 29 maja 2022, o 06:27

Umiescilem juz wczesniej moj post w podobnym temacie w dziale Insigni A
Szukam rozwiązania brakju otwarcia klapy nogą, pozostałe sposoby tj z pilota czy przycisku działają prawidlowo. System fabrycznego otwierania, styki przeczyszczone, modul otwarcia klapy ze zderzaka podmieniony po zbilizeniu się do auta światełko pod zderzakiem się zapala (czyli zasilanie jest) jednak brak reakcji na ruch stopą. Czy możliwe jest ze odłączenie aku przy wymianie rozrządu moze byc przyczyba wyprogramowania i konieczna jest aktywacja tej funkcji w module komfortu. Byłbym wdzięczny za jakąś podpowiedź co i gdzie jeszcze sprawdzić

Awatar użytkownika
zubek
Zapaleniec
Auto: IB/ST
Kod silnika: B20DTH
Rok produkcji: 2017
Moje auto: https://insignia-club.pl/viewtopic.php?f=53&t=8662
Miasto: WWL
Postawił piwo: 23 razy
Otrzymał  piwo: 58 razy

Re: Klapa bagaznika - Brak reakcji na ruch stopą

Post autor: zubek » 29 maja 2022, o 18:58

Sulzer pisze:
29 maja 2022, o 06:27
Czy możliwe jest ze odłączenie aku przy wymianie rozrządu moze byc przyczyba wyprogramowania i konieczna jest aktywacja tej funkcji w module komfortu. Byłbym wdzięczny za jakąś podpowiedź co i gdzie jeszcze sprawdzić
Nie sądzę.

ArtiP
Nowicjusz
Auto: Insignia ST OPC
Kod silnika: A28NER
Rok produkcji: 2017
Miasto: Kraków

Re: Klapa bagaznika - Brak reakcji na ruch stopą

Post autor: ArtiP » 15 kwie 2023, o 12:43

Witam, Jako, że nie mogę zakładać nowych tematów podpinam się pod ten. Mam podobny problem. Mam system hands free. Klapę bagażnika mogę otworzyć za pomocą pilota, przycisku na drzwiach kierowcy i po naciśnięciu przycisku na klapie ale wcześniej muszę otworzyć samochód. Nie mam możliwości otwierania bezpośrednio po podejściu do klapy i naciśnięciu przycisku i nie pojawia się światełko po podejściu do samochodu. Wszystkie drzwi działają z systemem hands free tylko nie klapa bagażnika. Jakiś pomysł? Z góry dziękuję.

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”