Tweetery, głośnik centralny jak i pozostałe Midbasy włącznie z nowym SUB'em (głośnik 25cm ) w bagażniku zamiast oryginalnego BOSE - podłączam do nowego wzmacniacza. Gdzieś na forum podawałem chyba jego fotkę...
Sprzęt czeka na dłuższą chwilę wolnego czasu, bo chciałbym przesiadkę z BOSE zrobić kompleksowo.
Dodać muszę, że oprzewodowanie całkowicie nowe o odpowiednim przekroju - nie to co farbyka dała, dodatkowy kondensator 2F i odpowiedni nowy kabel do zasilania.
Pewnie zajmie to jakiś weekend, choć korci mnie jednocześnie wygłuszyć podłogę. Tylko to już grubsza robota - demontaż siedzień itd.
Wrzucam fotkę (proszę się śmiać z obudowy

)SUB'a - na razie to wersja "przedprodukcyjna" - karton 2cm podocinany na wymiar w celu sprawdzenia czy ładnie wchodzi w miejsce koła zapasowego.
W garażu już połowicznie skręcona obudowa z płyty meblowej 18mm.
Jak obudowa wejdzie na swoje miejsce, podam wymiary - każdy będzie mógł coś zmajstrować dla siebie
Co do różnicy w odsłuchu tweeterów - to na razie w tylnych drzwiach mam założone dodatkowe Focale.
I tak jak przechylę głowę do tyłu to słychać wyraźniejszy oraz jak by to określić soczystszy i mniej stłumiony dźwięk w porównaniu do oryginałów z przodu.
W teorii można to porównać tak jakby na przednie głośniki wysokotonowe założyć skarpetki

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.