--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuInsignia 2017 - next generation
- yerry
- Prezes ICP
- Auto: Insignia B GS
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2018
- Moje auto: https://insignia-club.pl/viewtopic.php?f=52&t=8653
- Miasto: Kraków
- Postawił piwo: 26 razy
- Otrzymał piwo: 99 razy
- Kontakt:
Re: Insignia 2017 - next generation
Z obecnym wyglądem Passat i Mondeo przestają być konkurencją do Insigni 2 pod względem designu. Opatrzone i już małociekawe. Superb.. no bez chec, denny w całości, na zewnątrz i w środku, stylistycznie to nie ten poziom co I2. Jeśli chodzi o awaryjność mam zgoła odmienne zdanie po własnych doświadczeniach z dwoma już Insigniami. W tym zakresie prym wiodą marki francuskie i to potwierdzają również moje osobiste doświadczenia. Japończyki, koreańczyki.. ich architekci designu odpłynęli do krainy komiksów z walczącymi robotami, co premiera to większe paskudztwo. <br />Film z I2 pokazałem już kilkunastu osobom nie związanym z naszą marką. Wszystkie co do jednej były zachwycone designem I2. W mojej ocenie to będzie hit przyszłego roku.
Wymiana na HMI2.5 z Android Auto CarPlay | Aktywacja Android Auto | Aktywacja kamery cofania
https://insipro.pl/
- wassermann
- Zapaleniec
- Auto: Insignia GSi 2.0T
- Miasto: nec temere, nec timide
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 42 razy
A moja żona, etatowy kierowca Insi, stwierdziła - "Eeee, nasza ładniejsza, a i tak najładniejsza to była Vectra" 
M.
M.
- KaMYk
- Zapaleniec
- Auto: Dodge Charger R/T
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Mochowo
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 12 razy
Nie Grand Tour a Grand SportBodex pisze:Oficijalnie Opel na FB prezentuje
Insignia Grand Tour
-
Bodex
Mogli się postarać i karoserię zrobić z aluminium !
300 kilogramów mniej .
Lepsze przyśpieszenie
Mniejsze spalanie.
Wysłane z Leżajskiej krainy złotego napoju
300 kilogramów mniej .
Lepsze przyśpieszenie
Mniejsze spalanie.
- coolmobil
- Zapaleniec
- Auto: Skoda Superb
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Warszawa
- Otrzymał piwo: 2 razy
Hehe tak tak i cena by była o kilkadziesiąt tysięcy wyższa. To nie audi, jak już było pisane wyżej inna grupa docelowa.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
- wassermann
- Zapaleniec
Wszyscy narzekają na masę Insi, a ja i tak swoje uważam - kloc pewniej się prowadzi
Uwielbiam jak to auto idzie z 4x4 i w Sporcie, po prostu bajka jak dobrze znosi podmuchy wiatru. Jedynie czego nie lubi, to mocne załadowanie tyłu, wówczas robi się ciut nerwowa na kierownicy.
W klasie najmniejszą lub jedną z najmniejszych mas własnych ma Mazda 6. I zarazem uchodzi za auto hałaśliwe w środku. Cudów nie ma. Odchudzanie zwykle odbywa się nie poprzez rewolucyjne zmiany w technologii materiałowej, tylko przez gówniane oszczędności na tym, czego nie widać gołym okiem, a bywa że i na tym co widać (np. fotele). Ja mimo wszystko wolę czołgi od zabawek, nawet kosztem osiągów. Choć i tak w "sportowej" kategorii 0-100 głównym obciążeniem nie jest wg mnie masa, tylko bylejak działające skrzynie - prehistoryczny automat i wiecznie hacząca wajcha z długim skokiem. W nowej I2 podobno będą nowe skrzynie.
Podejrzewam, że te 175 kg to skrajny wynik uzyskany w przypadki kombi z automatem i 4x4. Poprzednie 4x4 dodawało do masy pojazdu aż 120 kg, teraz ma być zupełnie nowy układ.
A zauważyliście ten motyw z podwójnym rzędem LEDów z przodu i z tyłu? Kształt LEDów, taki zagięty, jest znany z obecnej Insignii, to jest jej "znak rozpoznawczy". W nowej uległ podwojeniu. Jak dla mnie ktoś w ten sposób chciał pokazać, że to Insignia Druga
M.
W klasie najmniejszą lub jedną z najmniejszych mas własnych ma Mazda 6. I zarazem uchodzi za auto hałaśliwe w środku. Cudów nie ma. Odchudzanie zwykle odbywa się nie poprzez rewolucyjne zmiany w technologii materiałowej, tylko przez gówniane oszczędności na tym, czego nie widać gołym okiem, a bywa że i na tym co widać (np. fotele). Ja mimo wszystko wolę czołgi od zabawek, nawet kosztem osiągów. Choć i tak w "sportowej" kategorii 0-100 głównym obciążeniem nie jest wg mnie masa, tylko bylejak działające skrzynie - prehistoryczny automat i wiecznie hacząca wajcha z długim skokiem. W nowej I2 podobno będą nowe skrzynie.
Podejrzewam, że te 175 kg to skrajny wynik uzyskany w przypadki kombi z automatem i 4x4. Poprzednie 4x4 dodawało do masy pojazdu aż 120 kg, teraz ma być zupełnie nowy układ.
A zauważyliście ten motyw z podwójnym rzędem LEDów z przodu i z tyłu? Kształt LEDów, taki zagięty, jest znany z obecnej Insignii, to jest jej "znak rozpoznawczy". W nowej uległ podwojeniu. Jak dla mnie ktoś w ten sposób chciał pokazać, że to Insignia Druga
M.
-
Bodex
Masa pojazdu jest dobra na trasach , nie w ja dach podmiejskich / miejskich.
Jeśli naładujesz na wakacje do pełna to już nie jest różowo.
Lepiej żeby była lżejsza , a lotki profile aerodynamiczne , dyfuzor dociskały przy dużych prędkościach.
Jeśli naładujesz na wakacje do pełna to już nie jest różowo.
Lepiej żeby była lżejsza , a lotki profile aerodynamiczne , dyfuzor dociskały przy dużych prędkościach.
- wassermann
- Zapaleniec
Nie no, wiadomo, to nie auto do miasta! W mieście moja Insignia jest dość pokraczna. Do tego duży promień skrętu (nie wiem czy to zależy od kół czy od HiPerStrut, ale skręca gorzej niż inne). No i zaskakująca słabość w podnoszeniu się z 2. biegu. Przyzwyczajony jestem do diesli i w Insi 2.0T musiałem od nowa nauczyć się redukować do 1. z międzygazem gdy prędkość jest te 20 km/h i mniej, żeby wprawić kloca w ruch, bo z dwójki to nie wstaje. Duża różnica obrotów jest między 1. a 2. biegiem, trzeba wysoko pociągnąć na 1. żeby potem szedł od razu na dwójce. Niby niuanse, ale w mieście co chwilę to wychodzi i czasem te 250 KM przypomina takiego chrabąszcza, który wylądował na plecach i próbuje się zebrać do lotu.
M.
M.
- yerry
- Prezes ICP
- Kontakt:
Natomiast ja jestem pozytywnie zaskoczony zwrotnością Iśki. Od lat mam taką jedną agrafkę na której zawracam co najmniej 2x w tygodniu. Vectrą C ledwie się składałem, Iską (i jedną i drugą)... bez najmniejszych problemów. Obecnie również mam HiPerStrut.
Wymiana na HMI2.5 z Android Auto CarPlay | Aktywacja Android Auto | Aktywacja kamery cofania
- wassermann
- Zapaleniec
Moja Insignia jest wyraźnie mniej zwrotna od Vectry C hatchback (bo kombi było dłuższe).
Już kiedyś to poruszałem na tym forum - tylko 2.5 obrotu kierownicą (choć zaraz po uruchomieniu auta jest 2.7, ale to zanika po przejechaniu kawałka). Nie wiem o co chodzi, poza tym, że tam gdzie Octavią robię na raz, Vectrą robiłem na dwa razy, to Insignią robię na trzy, i to mimo czujników wszędzie i kamery...
Pierwszy na to zwrócił uwagę ktoś na foryum Vectra Unlimited. Zmienił Insię z przedlifta na poliftowe 2.0T 4x4 i przestał wyrabiać się ze skrętem tam, gdzie poprzednio przechodził.
M.
Już kiedyś to poruszałem na tym forum - tylko 2.5 obrotu kierownicą (choć zaraz po uruchomieniu auta jest 2.7, ale to zanika po przejechaniu kawałka). Nie wiem o co chodzi, poza tym, że tam gdzie Octavią robię na raz, Vectrą robiłem na dwa razy, to Insignią robię na trzy, i to mimo czujników wszędzie i kamery...
Pierwszy na to zwrócił uwagę ktoś na foryum Vectra Unlimited. Zmienił Insię z przedlifta na poliftowe 2.0T 4x4 i przestał wyrabiać się ze skrętem tam, gdzie poprzednio przechodził.
M.
- yerry
- Prezes ICP
- Kontakt:
To ja się z tym nie zgodzę. Vectra była HB, pierwsza Insignia HB, druga sedan. Nie liczyłem obrotów kierownicą. Obie Insignie kręciły lepiej niż Vectra C na dokładnie tej samej "zawrotce" od lat.
- KaMYk
- Zapaleniec
Jak dobrze pamiętam, to był taki temat na tym forum, ze jest opcja wyposażenia o innym przełożeniu przekładni.
Może po prostu @wassermann ma akurat tę opcję?
Może po prostu @wassermann ma akurat tę opcję?
- wassermann
- Zapaleniec
Żeby zakończyć offtopa - dane Opla z katalogów niemieckich - zawracanie miedzy krawężnikami / między ścianami (średnica w metrach):
Insignia - 10.90 / 11.40
Vectra htb - 10.96 / 11.50
Insignia OPC - 11.30 / 11.70
Czyli obaj możemy mieć rację, zakładając, że u mnie siedzi to samo co w OPC
M.
Insignia - 10.90 / 11.40
Vectra htb - 10.96 / 11.50
Insignia OPC - 11.30 / 11.70
Czyli obaj możemy mieć rację, zakładając, że u mnie siedzi to samo co w OPC
M.
- KaMYk
- Zapaleniec
Nawet nie musi być OPC, auta, które z fabryki wychodziły na większych kołach miały ograniczniku skrętu.
Na pewno był o tym temat na forum.
Na pewno był o tym temat na forum.
-
Bodex
Konkurencja wypuszcza dzisiaj auta na 20 " alufelgach w serii
- profek
- Użytkownik
- Auto: INSIGNIA
- Kod silnika: A20DTJ
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Łódź
- Otrzymał piwo: 4 razy
Zobaczymy co będzie na pewno wprowadzą do sprzedaży kilka wariantów wyposażenia także nie wszystkie będą tak wyposażone jak te flagowe.Więc z mniejszymi felgami też będzie można kupić.Jestem tylko ciekaw co będzie w ofercie w bida wersji.Bo raczej matrx-ów się nie spodziewam tak jak teraz w Astrze.
Ostatnio zmieniony 9 gru 2016, o 19:59 przez profek, łącznie zmieniany 1 raz.
- peja-1991
- V-ce Prezes ds organizacyjnych
- Auto: Insignia
- Kod silnika: D16SHT
- Rok produkcji: 2019
- Otrzymał piwo: 98 razy
- Kontakt:
Bodex i na co Ci te 20 na polskich drogach? Załóż takie koła to porozmawiamy. Ja już to przerobiłem i podziękuję. 18 wystarczy.
To żaden wyznacznik.
Ja tam z Insigni jestem bardzo zadowolony.
To żaden wyznacznik.
Ja tam z Insigni jestem bardzo zadowolony.
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński
-
Bodex
To zależy ile do tego 20 " jest profilu , jeśli 35 to masakra , jesli 45 da,sie jechać.
Wielkie koło ładnie wygląda i lżej przez przeszkody / dziury jedzie , pod warunkiem że nie wzrośnie jego masa .
Ceny opon , masakra.
Wielkie koło ładnie wygląda i lżej przez przeszkody / dziury jedzie , pod warunkiem że nie wzrośnie jego masa .
Ceny opon , masakra.
- peja-1991
- V-ce Prezes ds organizacyjnych
- Auto: Insignia
- Kod silnika: D16SHT
- Rok produkcji: 2019
- Otrzymał piwo: 98 razy
- Kontakt:
No więc dlatego Opel 20 będzie miał jako akcesorium
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
-
sezam
18 na polskie drogi są najlepsze. 19 które posiadam na okres ciepły (na zimę zmieniłem na R18) są głośne i twarde.
Zastanawiam się czy nie zamienić letnich R19 na R18 aby się wygodniej jeździło.
Zastanawiam się czy nie zamienić letnich R19 na R18 aby się wygodniej jeździło.