Cześć.
Potrzebuję pomocy bo kończy mi się cierpliwość ;(
Auto kupione 4 miesiące temu B20DTH.
Początkowo wyrzucił błędy: P0421 - mała wydolnościowy katalizatora rzad1, P20EE sprawność scr poniżej progu, P2BAD Wysokie stężenie tlenków azotu w spalinach.
Po skasowaniu wracały tylko P20EE, P2BAD. czasami z check engine czasami bez.
Pierwsze ASO stwierdziło konieczność wymiany całego systemu oczyszczania spalin za 13k.
Drugie ASO stwierdziło niską wydajność wtrysku SCR, który został wymieniony na oryginał (poprzedni tydzień)
Przypadkiem tego samego dnia po serwisie, fizycznie strzelił wężyk od czujnika różnicy ciśnień ograniczenie mocy błąd P244A - mała różnica ciśnień DPF. Wężyki wymieniłem, skasowałem błąd. To doszedł błąd P0672 obwód sterujący świecy cyl2.
Wczoraj bez chcecka na desce wchodzę w błędy i ponownie: P0421 - mała wydolnościowy katalizatora rzad1, P20EE sprawność scr poniżej progu, P2BAD Wysokie stężenie tlenków azotu w spalinach. (wczoraj było wypalanie DPF)
Błędy wyskakują w trakcie lub po wypalaniu DPF. Monitoruje wypalanie w OPL monitor. Zazwyczaj inicjuje się powyżej 90% zapełnienia, wypala do 1% ale nie zawsze kasuje dystans od wypalenia.
Toż to szok!!!
Czy jest ktoś kto jest w stanie pomóc. Rozważam, wyprogramowanie scr ale czy to pomoże skoro wali jeszcze błędem katalizatora P421?