--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

D20DTR - rozrząd, twinster, błąd p2002.

ODPOWIEDZ
J_damian1234562
Nowicjusz
Auto: Opel insignia
Kod silnika: D20DTH
Rok produkcji: 2018
Miasto: warszawa

D20DTR - rozrząd, twinster, błąd p2002.

Post autor: J_damian1234562 » 20 cze 2024, o 10:53

Witam posiadam od niedawna Insignia B kod silnika D20DTR. 2018 rok. Przebieg 82tyś. Mam kilka spraw/ pytań do znawców tematu.
Problem to twinster który się poci, mam wrażenie że jest to na wejściu wału do twinstera. Czy tam siedzi uszczelniacz? I jak wygląda cenowo wymiana uszczelniacza + pewnie wymiana oleju. Czy poza tym trzeba coś jeszcze przy twinsterze/ napędzie wymieniać?
Kolejna sprawa to błedy o których tu na forum dużo już czytałem, checkengine nie daje spokoju. Wrzucę zdjęcia jakie pokazał komputer. Czy tu została już tylko wymiana DPF? Czy można próbować coś ratować?
Postanowiłem od razu zrobić też rozrząd. Podobno najlepiej jest robić przy przebiegu około 90tys. Czy ten zestaw będzie dobry: https://allegro.pl/oferta/zestaw-rozrza ... 4742820805
Jeżeli ktoś poleca inny zestaw proszę o link.
Autem planuje trochę pojeździć więc wolę wymienić co trzeba na czas. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik diesla”