Ping wymieniałeś uszczelkę smoka czy jeszcze nie?
Jaki masz Przebieg?
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuProjekt - Pomiar cisnienia oleju - dedykowany moduł
-
Bodex
Re: Projekt - Pomiar cisnienia oleju - dedykowany moduł
100 , a popatrzył w sufit ?
W szkołach są obrabiarki CNC , można zapytac kierownika warsztatów o wycenę dla 100 szt, 500 szt.
Na tokarce rewolwerowej podobne rzeczy robiłem , dawno temu , po ustawieniu narzędzi : wiertło , przecinak i uchwyt 4 szczękowy miękki , takie tulejki spadają do misy co 10 sekund z wałka mosiężnego , czyli w godzinę co najmniej 300 szt .
Potem wiertarka pionowa . I wykonanie gwintów , gwintownikiem maszynowym m14x1,5 . 1 otwór 15 sekund , czyli 1 redukcja co 30 sekund.
W godzine 120 szt. .
Podsumowując tokarz w 1 godzinę przygotuje 360 tuleji, a w następne 3 godziny nagwintuje 360 sz.
360 x 100 zł = 36 000 zł !!!! w 4 godziny ???? No minus 100 zl na prąd i ze 100 na koszty inne ? I może 500 do 1000 zł na materiał , bez jaj...
Ping nie daj sie robić w balona tokarzowi bez wykształcenia, to zwykły cwaniak .a
Ja miałem stolarzy którzy wycenili koszt schodów stojąc w korytarzu i żaden nie policzył ile jest trepów ! Nie wspominając nawet żeby wyjęli metr i zmierzyli cokolwiek i cena wyszła 9 tys , a stolarz kolega po studiach meblarskich z materiałem zrobił je za 5 tys zł.
Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka
W szkołach są obrabiarki CNC , można zapytac kierownika warsztatów o wycenę dla 100 szt, 500 szt.
Na tokarce rewolwerowej podobne rzeczy robiłem , dawno temu , po ustawieniu narzędzi : wiertło , przecinak i uchwyt 4 szczękowy miękki , takie tulejki spadają do misy co 10 sekund z wałka mosiężnego , czyli w godzinę co najmniej 300 szt .
Potem wiertarka pionowa . I wykonanie gwintów , gwintownikiem maszynowym m14x1,5 . 1 otwór 15 sekund , czyli 1 redukcja co 30 sekund.
W godzine 120 szt. .
Podsumowując tokarz w 1 godzinę przygotuje 360 tuleji, a w następne 3 godziny nagwintuje 360 sz.
360 x 100 zł = 36 000 zł !!!! w 4 godziny ???? No minus 100 zl na prąd i ze 100 na koszty inne ? I może 500 do 1000 zł na materiał , bez jaj...
Ping nie daj sie robić w balona tokarzowi bez wykształcenia, to zwykły cwaniak .a
Ja miałem stolarzy którzy wycenili koszt schodów stojąc w korytarzu i żaden nie policzył ile jest trepów ! Nie wspominając nawet żeby wyjęli metr i zmierzyli cokolwiek i cena wyszła 9 tys , a stolarz kolega po studiach meblarskich z materiałem zrobił je za 5 tys zł.
Ostatnio zmieniony 25 wrz 2017, o 20:42 przez Bodex, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ping
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST / MY2011
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: W-wa
- Otrzymał piwo: 146 razy
- Kontakt:
Wymieniłem profilaktycznie w zeszłym roku mimo braku komunikatu o ciśnieniu.
Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
-
Bodex
Zapytaj na oferia.pl
- Ping
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST / MY2011
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: W-wa
- Otrzymał piwo: 146 razy
- Kontakt:
Nie no za taką kwotę to nie ma opcji że coś takiego zamówię. Już wolał bym kupić czwórki M12x1.5 i do tego odpowiednie redukcje.
-
pawel33x
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: B14NET
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Warszawa
czy ktoś z Was zamawiał węże do oleju bezpośrednio od Stomil z Bydgoszczy https://sklep.stomil-bydgoszcz.pl/kateg ... y-olejowe/ ?
Mam problem z ciśnieniem oleju i przy diagnostyce będę chciał wymienić węże, zastanawia mnie czy można u nich zamawiać mniejsze ilości węży.
Mam problem z ciśnieniem oleju i przy diagnostyce będę chciał wymienić węże, zastanawia mnie czy można u nich zamawiać mniejsze ilości węży.