--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuWindows 10 !
-
Bodex
Windows 10 !
Doprowadził mnie do szału !
Najpierw odcią mi CD-DVD ROM, przeżyję sobie myślę, potem odtwarzacze multimedialne przestały czytać niektóre formaty plików, kolejne aktualizacje bez mojej wiedzy zmulały system i przeszkadzały w odtwarzaniu filmów online , na koniec W10 zainstalował swoje sterowniki graficzne odłączając całkowicie kartę graficzną Ati Radeon 3470 256MB Hyper , a efektem było rozjechanie ekranu , ikony wielkości 1,5 cm x 1,5 cm , i brak.możliwości grania online i oglądania seriali, na koniec komputer zaczą się wieszać w 5 minut po uruchomieniu , mimo że ma automatyczne sprawdzanie dysków i defragmentowanie , więc nie jest to winą firmware .
Wsadziłem ori płytę Toshiby Vista 64 i kij im w toope .
Wszędzie lepiej niż na W10
Co ciekawe na Bootrecorwer napęd DVD czyta normalnie .
W10 to gniot !
Przyjadę do domu to zaktualizuję do W7 PL.
Laptop to : Toschiba P305-S8842 Vista 64 Home cinema 17" z głośnikami przestrzennymi Harman/Kardon .
"Żeby ich kule biły w te i nazad"
Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka
Najpierw odcią mi CD-DVD ROM, przeżyję sobie myślę, potem odtwarzacze multimedialne przestały czytać niektóre formaty plików, kolejne aktualizacje bez mojej wiedzy zmulały system i przeszkadzały w odtwarzaniu filmów online , na koniec W10 zainstalował swoje sterowniki graficzne odłączając całkowicie kartę graficzną Ati Radeon 3470 256MB Hyper , a efektem było rozjechanie ekranu , ikony wielkości 1,5 cm x 1,5 cm , i brak.możliwości grania online i oglądania seriali, na koniec komputer zaczą się wieszać w 5 minut po uruchomieniu , mimo że ma automatyczne sprawdzanie dysków i defragmentowanie , więc nie jest to winą firmware .
Wsadziłem ori płytę Toshiby Vista 64 i kij im w toope .
Wszędzie lepiej niż na W10
Co ciekawe na Bootrecorwer napęd DVD czyta normalnie .
W10 to gniot !
Przyjadę do domu to zaktualizuję do W7 PL.
Laptop to : Toschiba P305-S8842 Vista 64 Home cinema 17" z głośnikami przestrzennymi Harman/Kardon .
"Żeby ich kule biły w te i nazad"
- KenyBDG
- Użytkownik
- Auto: Insignia B
- Kod silnika: B15XFT
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 4 razy
Re: Windows 10 !
Jeśli otrzymałeś laptopa z Vistą to z tego co mi wiadomo to takie laptopy nie podlegały aktualizacji do W10 (mogę się mylić). Dodatkowo jeśli miałeś Vistę to trochę stary ten laptop, więc w przypadku W10 mogą dziać się takie rzeczy.
Osobiście nie narzekam na W10.
Osobiście nie narzekam na W10.
- Zbyszek01
- Klubowicz
- Auto: Jag XE 2,0D ,MY2020
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2019
- Moje auto: https://insignia-club.pl/viewtopic.php? ... &start=280
- Miasto: DZA
- Postawił piwo: 27 razy
- Otrzymał piwo: 40 razy
- Rooff_
- Zapaleniec
- Auto: Insignia ST przedlif
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Zagłębie Dąbrowskie
- Postawił piwo: 9 razy
- Otrzymał piwo: 128 razy
Przyczyny mogą być przynajmniej dwie:
1. Wykonanie upgrade zamiast czystej instalki
2. Automatyczne zaktualizowanie sterowników pasujących do hardware, ale niestety powodujących ubytki w funkcjonalności.
Bardziej skłaniam się ku tej drugiej ewentualności. Twój laptop nie ma oficjalnego wsparcia dla Win10. Trzeba znaleźć odpowiednie sterowniki, które będą działać. Miałem taki problem z laptopem rodziców, również z dźwiękiem. Znalazłem dopiero inne sterowniki (w tym momencie nie pamiętam źródła) i dźwięk zaczął działać.
Niestety automatyczne aktualizacje Win10 to niekoniecznie jego największa zaleta...
Polecam program O&O ShutUp10 lub inny wstrzymujący pewne funkcje do czasu ich świadomego uaktywnienia przez użytkownika.
1. Wykonanie upgrade zamiast czystej instalki
2. Automatyczne zaktualizowanie sterowników pasujących do hardware, ale niestety powodujących ubytki w funkcjonalności.
Bardziej skłaniam się ku tej drugiej ewentualności. Twój laptop nie ma oficjalnego wsparcia dla Win10. Trzeba znaleźć odpowiednie sterowniki, które będą działać. Miałem taki problem z laptopem rodziców, również z dźwiękiem. Znalazłem dopiero inne sterowniki (w tym momencie nie pamiętam źródła) i dźwięk zaczął działać.
Niestety automatyczne aktualizacje Win10 to niekoniecznie jego największa zaleta...
Polecam program O&O ShutUp10 lub inny wstrzymujący pewne funkcje do czasu ich świadomego uaktywnienia przez użytkownika.
-
Bodex
Była darmowa Upgarde do W7 to skorzystałem bo był system w PL i potem zachciało mi się W10 bo tak zachwalali i znowu upgarde no i się zaczęło , najgorsze w W10 home jest to że nie można wyłączyć aktualizacji , lub ustawić terminu , w Home Premium można zmienić w kluczu rejestru .
Zamula mi net kiedy chce coś pooglądać Fuck!
Gdy zaglądam na toshiba.com/support to po wybraniu systemu W10 nie ma sterowników do większosci firmware .
Na W7 są .
Tak jest stary , ma 10 lat .
Pozostanie na W7 home premium 64 to jeszcze pożyje .
@Zbyszko , systemy legalne .
Zamula mi net kiedy chce coś pooglądać Fuck!
Gdy zaglądam na toshiba.com/support to po wybraniu systemu W10 nie ma sterowników do większosci firmware .
Na W7 są .
Tak jest stary , ma 10 lat .
Pozostanie na W7 home premium 64 to jeszcze pożyje .
@Zbyszko , systemy legalne .
- Zbyszek01
- Klubowicz
- Auto: Jag XE 2,0D ,MY2020
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2019
- Moje auto: https://insignia-club.pl/viewtopic.php? ... &start=280
- Miasto: DZA
- Postawił piwo: 27 razy
- Otrzymał piwo: 40 razy
- noirdk
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DT
- Miasto: Kraków
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 2 razy
Tak jak koledzy już napisali - zobacz czy do wszystkiego zainstalowały się sterowniki jeśli nie to pobierz i zainstaluj sam o ile są dostępne.
@KenyBDG
więc z wydajnością nie powinno być problemu jeśli są sterowniki 
@Bodex
Spróbuj czystej instalacji a nie upgrade-u.
@KenyBDG
Wbrew pozorą to W10 jest nawet lżejszy od Windowsa 7trochę stary ten laptop
@Bodex
Spróbuj czystej instalacji a nie upgrade-u.
-
Bodex
Windows defender i cały czas działaZbyszek01 pisze:Myślałem o ciekawych str i wirusach
- Rooff_
- Zapaleniec
Jeżeli dwa razy upgradeowałeś tego laptopa, to ja bym się na Twoim miejscu nie dziwił, że działa jak działa.
Jeżeli masz w BIOSie klucz do Win7, to możesz zrobić czystą instalkę i dostaniesz aktywację z licencją cyfrową.
Później pozostaje wybór dobrych sterowników do podzespołów - niekonicznie tych z WU. Jak już wspomniałem - pobieranie z WU można całkowicie zablokować lub selektywnie (np. nie będzie Ci pobierał aktualizacji sterowników do czasu odblokowania).
Co do aktualizacji to jest opcja 'Godziny aktywnego użytkowania' - odpowiednie ich ustawienie pozwoli Ci przynajmniej na częściowe przyblokowanie pobierania aktualizacji. Umówmy się - jeśli jesteśmy świadomymi użytkownikami komputera, posiadamy program antywirusowy, a jeszcze lepiej jeśli posiadamy firewalla z kontrolą aplikacji, to pobieranie aktualizacji można sobie zrobić raz na dwa, trzy miesiące jeśli akurat mamy dostęp do szybkiego neta i nie potrzebujemy komputera.
Jeżeli masz w BIOSie klucz do Win7, to możesz zrobić czystą instalkę i dostaniesz aktywację z licencją cyfrową.
Później pozostaje wybór dobrych sterowników do podzespołów - niekonicznie tych z WU. Jak już wspomniałem - pobieranie z WU można całkowicie zablokować lub selektywnie (np. nie będzie Ci pobierał aktualizacji sterowników do czasu odblokowania).
Co do aktualizacji to jest opcja 'Godziny aktywnego użytkowania' - odpowiednie ich ustawienie pozwoli Ci przynajmniej na częściowe przyblokowanie pobierania aktualizacji. Umówmy się - jeśli jesteśmy świadomymi użytkownikami komputera, posiadamy program antywirusowy, a jeszcze lepiej jeśli posiadamy firewalla z kontrolą aplikacji, to pobieranie aktualizacji można sobie zrobić raz na dwa, trzy miesiące jeśli akurat mamy dostęp do szybkiego neta i nie potrzebujemy komputera.
-
Bodex
Win10 home nie ma możliwości zablokownia aktualizacji, czytałem wiele o tym , tylko home premium
Człowiek sie uczy całe życie , stety.
Skusiło mnie na "darmowe w10".
Szukałem kluczy programem Key Finden i tylko W10 znalazł ..
Bios przeglądałem przy starcie i nie znalazłem klucza w7.
Narazie wgrywam viste z dysku recorvery .
Zobaczę jak to będzie , a na pewno będą stery do podzespołów i akcesoria Toshiby
CD/DVD już działa i ekran jest noromalnej rozdzielczości , czyli grafika pracuje .
Słyszałem , że podczas upgarde do W7 .
Klucz W7 jest przypisany do płyty gł , tylko ciekawe jak go odzyskać , by zrobić czystą instalkę W7 .
Przecież rejestrowałem , aktywowałem W7 , to chyba i może wsparcie microsoft taki kucz ma .??
Zapytam chłopaka córki jest informatykiem na studiach , zbudował drona i napisał program do niego, w sumie to już dwa , bo pierwszy to podwodny , oraz drukarkę 3 d , podziwiam go , zdolni ci młodzi.
Heh. Moje osiągnięcie to zbudowanie samodzielnie PCeta na płycie Asus N7x z proc. Athlon Barton , graf radeon 9600 128 bit. 256 MB niestety była pasywna i się spaliła po 7 latach
Zaraz do niego napiszę.
Chyba coś znalazłem :

Człowiek sie uczy całe życie , stety.
Skusiło mnie na "darmowe w10".
Szukałem kluczy programem Key Finden i tylko W10 znalazł ..
Bios przeglądałem przy starcie i nie znalazłem klucza w7.
Narazie wgrywam viste z dysku recorvery .
Zobaczę jak to będzie , a na pewno będą stery do podzespołów i akcesoria Toshiby
CD/DVD już działa i ekran jest noromalnej rozdzielczości , czyli grafika pracuje .
Słyszałem , że podczas upgarde do W7 .
Klucz W7 jest przypisany do płyty gł , tylko ciekawe jak go odzyskać , by zrobić czystą instalkę W7 .
Przecież rejestrowałem , aktywowałem W7 , to chyba i może wsparcie microsoft taki kucz ma .??
Zapytam chłopaka córki jest informatykiem na studiach , zbudował drona i napisał program do niego, w sumie to już dwa , bo pierwszy to podwodny , oraz drukarkę 3 d , podziwiam go , zdolni ci młodzi.
Heh. Moje osiągnięcie to zbudowanie samodzielnie PCeta na płycie Asus N7x z proc. Athlon Barton , graf radeon 9600 128 bit. 256 MB niestety była pasywna i się spaliła po 7 latach
Zaraz do niego napiszę.
Chyba coś znalazłem :

- Rooff_
- Zapaleniec
Jakbyś czytał dokładniej...
Zablokowanie aktualizacji (i kilka innych tweaków dla Win10): O&O ShutUp10
Odczyt klucza: ProduKey lub LicenseCrawler
Odczyt klucza z BIOS: SLIC Toolkit v3.2 (może wykryć trojana...)
Zablokowanie aktualizacji (i kilka innych tweaków dla Win10): O&O ShutUp10
Odczyt klucza: ProduKey lub LicenseCrawler
Odczyt klucza z BIOS: SLIC Toolkit v3.2 (może wykryć trojana...)
- mxw
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 2.0T ST 4x4
- Kod silnika: A20NHT
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Poznań
- Otrzymał piwo: 1 raz
Jak nie ma jak ma - blokujesz w usługach, rejestrze i finał.Bodex pisze:Win10 home nie ma możliwości zablokownia aktualizacji
Jak by był informatykiem, to by się znał na teorii informacji, a nie na serwisie starych laptopów - informa to nie nauka o komputerach, więc mu odpuść.Bodex pisze:Zapytam chłopaka córki jest informatykiem na studiach , zbudował drona i

Pozdro.,
MxW.
- KenyBDG
- Użytkownik
- Auto: Insignia B
- Kod silnika: B15XFT
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 4 razy
Potwierdzam można zablokować w usługach i rejestrze
....można też postawić proxy
i kierować ruch na proxy gdzie będziesz ubijał wedle uznania np to co wysyła twój komputer
-
Bodex
Bodex » 13 gru 2017, o 08:18
Próbowałem zablokować ale z marnym skutkiem , kecz nie to jest problem , a to że na Toshiba.com nie ma sterowników do Radeona pod W10 , więc błędem było upgarde do W10 .
Vista 64 już działa , grafika śmiga , CD/DVD też .
Jak odzyskam klucz do W7 to na tym zakończę,
Myślę , że ponownie kreator zrobi mi upgarde do W7 za free z nowym kluczem.
Zobaczymy.
Bodex » 13 gru 2017, o 10:49
KenyBDG napisał(a):
....można też postawić proxy
i kierować ruch na proxy gdzie będziesz ubijał wedle uznania np to co wysyła twój komputer
Jak pamiętam to , że w wesji Home czytałem na stronach Microsoft, ale wiadomo , że na forach są lepsi szpece.
W10 nie jest do mojego laptopa Toshiba P305-S8842
Vista śmiga , jak talala , tylko nie mogłem się połączyć z wifi , tyko lan widział.
Pobrałem sterowniki do Relatec na smartfona i przez SD przeniosłem i zainstalowałem na viście .
Pierwsze kroki to Win update , bez otwierania przeglądarki , żeby mi nie pociągneło robactwa .
Vista od razu jest aktywowana , a na toshiba com jest kreator Vista to W7 i wszystko w temacie .
Jednak spróbuje kreatora z microsoft.pl bo będę miał polską wersję językową .
To jak powrót w czasie
i cieszę się , że jeszcze ogarniam tematy , a to znaczy , że nie jestem aż taki stary kiep
znam wielu kolegów i braci co ni w ząb !
Patrzcie :

Próbowałem zablokować ale z marnym skutkiem , kecz nie to jest problem , a to że na Toshiba.com nie ma sterowników do Radeona pod W10 , więc błędem było upgarde do W10 .
Vista 64 już działa , grafika śmiga , CD/DVD też .
Jak odzyskam klucz do W7 to na tym zakończę,
Myślę , że ponownie kreator zrobi mi upgarde do W7 za free z nowym kluczem.
Zobaczymy.
Bodex » 13 gru 2017, o 10:49
KenyBDG napisał(a):
Jak pamiętam to , że w wesji Home czytałem na stronach Microsoft, ale wiadomo , że na forach są lepsi szpece.
W10 nie jest do mojego laptopa Toshiba P305-S8842
Vista śmiga , jak talala , tylko nie mogłem się połączyć z wifi , tyko lan widział.
Pobrałem sterowniki do Relatec na smartfona i przez SD przeniosłem i zainstalowałem na viście .
Pierwsze kroki to Win update , bez otwierania przeglądarki , żeby mi nie pociągneło robactwa .
Vista od razu jest aktywowana , a na toshiba com jest kreator Vista to W7 i wszystko w temacie .
To jak powrót w czasie
znam wielu kolegów i braci co ni w ząb !
Patrzcie :

Ostatnio zmieniony 15 gru 2017, o 00:55 przez IBZI, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Nie pisz posta pod postem. Regulamin forum. Użyj funkcji edytuj!
Powód: Nie pisz posta pod postem. Regulamin forum. Użyj funkcji edytuj!
- Rooff_
- Zapaleniec
Nie dość, że Viśta to jeszcze brandowana aplikacjami toshiby i starym NIS
Mniej więcej tak dobry pomysł, jak swego czasu instalacja Windows ME
Jeśli nie chcesz Win10, a komp ma być na dłużej, który ponadto ma nie mieć dziwnych problemów, to jedynym rozsądnym wyjściem jest instalacja czystego (niebrandowanego) Win7, najlepiej ze zintegrowanymi poprawkami.
Mniej więcej tak dobry pomysł, jak swego czasu instalacja Windows ME
Jeśli nie chcesz Win10, a komp ma być na dłużej, który ponadto ma nie mieć dziwnych problemów, to jedynym rozsądnym wyjściem jest instalacja czystego (niebrandowanego) Win7, najlepiej ze zintegrowanymi poprawkami.
- noirdk
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DT
- Miasto: Kraków
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 2 razy
A może warto spróbować czegoś takiego (narazie jeszcze w wersji testowej)Bodex pisze:Vista śmiga , jak talala , tylko nie mogłem się połączyć z wifi , tyko lan widział.
https://reactos.org
-
Bodex
Fakt vista to już nie funkcjonalne rozwiązanie, eksploler na tym wieszał sie , ale Opera już pięknie działa jak Chrome
Brand toshiby mi nie przeszkadza .
Jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma .
Tylko te plytę visty mam ze sobą , zawsze woziłem W7 , ale tym razem zostawiłem razem z innymi w domu .
Na święta zjadę to postawię czystą W7.
Brand toshiby mi nie przeszkadza .
Jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma .
Tylko te plytę visty mam ze sobą , zawsze woziłem W7 , ale tym razem zostawiłem razem z innymi w domu .
Na święta zjadę to postawię czystą W7.
- Igorwlkp
- Zapaleniec
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Poznań
- Postawił piwo: 4 razy
- Otrzymał piwo: 8 razy
a mojej żonce przy odpalaniu lapcia na baterii rozładowała się komp nie zdążył się odpalić i szlak trafił cały system
ja byłem na Litwie od 3 mc ale oczywiście Moja
teraz ma 10 i jakiś klucz na rok kupiony za 10 w sklepie z zwanym windows
ja byłem na Litwie od 3 mc ale oczywiście Moja
teraz ma 10 i jakiś klucz na rok kupiony za 10 w sklepie z zwanym windows