--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Wymiana sprężyn tył zawieszenie XJ2 plus Flex Ride

ODPOWIEDZ
insert12345
Nowicjusz
Auto: Insignia
Kod silnika: A20NFT
Rok produkcji: 2012
Miasto:

Wymiana sprężyn tył zawieszenie XJ2 plus Flex Ride

Post autor: insert12345 » 20 lut 2018, o 19:31

Cześć wszystkim, od razu zaznaczam ,że przeczytałem wszystkie tematy związane z moim problemem i im dłużej czytam tym bardziej jestem zdezorientowany tą całą sytuacją :?
Posiadam Insignie 2.0t 4x4 (250KM) z zawieszeniem Flex Ride oraz niższym zawiasem XJ2 i muszę wymienić sprężyny z tyłu.Czy ktoś wie jakie trzeba kupić do tego egzemplarza sprężyny? Oczywiście wiem ,że najprościej byłoby je zakupić w serwisie ale kwota 440zł szt. jest troszeczkę przegięciem zwłaszcza ,że 3/4 ceny to napis GM :D Według moich ustaleń wynika ,że potrzebna jest sprężyna o długości 294 mm, mam racje czy się mylę? Dodam jeszcze ,że najprawdopodobniej oznaczenie sprężyny to AACV ale jaki jest to odpowiednik w zamiennikach? Jeżeli ktoś ma wiedzę na ten temat, bardzo proszę o odpowiedź bo do końca nie mam pojęcia jak ten problem rozwiązać a sugerując się katalogami wychodzi mi tylko jedno - czeski film :lol:
ps
Z góry dziękuje za wszystkich odpowiedzi

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zawieszenie + układ hamulcowy”