--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuLampy AFL w wersji angielskiej
- rataj73
- Zapaleniec
- Auto: Opel Insignia CDTI
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Stolica Mazur
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 18 razy
Re: Lampy AFL w wersji angielskiej
Jak zrobisz tak jak jest opisane w instrukcji na 131 stronie to masz anglika , kiedyś sprawdzałem i jest tak jak piszą w instrukcji. Podejrzewam że reflektor anglik i europejczyk niczym się nie różnią a dopiero po podłączeniu do samochodu moduł afl robi z niego anglika bądź europejczyka.
- Blest
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: Oka
- Otrzymał piwo: 6 razy
Wystarczy przestawić w ustawieniach komputera ruch na prawostronny i mam auto gotowe do jazdy w Polsce. Wiem, bo pisałem z osobą która robi przekładki i to wystarczy. Sam kupowałem lampę do polifta i była to wersja angielska, kilka kliknięć w komputerze i wszystko wróciło do normy.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 29 wrz 2017, o 10:52 przez Blest, łącznie zmieniany 1 raz.
- Recover_87
- Forumowicz
- Auto: COSMO '20 FULL
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Polsze
- Kontakt:
Wystarczy przestawić w ustawieniach komputera ruch na lewostronny i mam auto gotowe do jazdy w Polsce...
Nie wkradł się błąd? "lewostronny w Polsce"?
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Nie wkradł się błąd? "lewostronny w Polsce"?
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
-
elrafael
- Nowicjusz
- Kod silnika: A16LET
- Rok produkcji: 2011
- Miasto:
Cześć, rozumiem procedurę zmiany kierunku oswietlenia to jest dla mnie jasne. Nie daje mi jedna rzecz spokoju, posiadając auto z europy zakładam lampę z anglika już powinna dobrze świecić bo kierunek oświetlenia jest zakodowany module AFL. Robiąc zmianę kierunku oświetlenia zmieniamy oświetlenie na ruch lewo stronny i przypomina nam o tym migajaca kontrolka układu AFL przy każdym odpaleniu samochodu że mamy zmieniony kierunek oświetlenia. Teraz żeby świeciło ok czyli na europe znowu trzeba zrorobić procedurę zmiany oświetlenia na ruch prawostronny. Czy dobrze rozkminiam a jak nie to proszę Was o opinię na ten temat ?
-
elrafael
- Nowicjusz
- Miasto:
Witam, jak to jest z tymi lampami od anglika z afl. Mając samochód z europy kupuję lampę od anglika i robię zmianę oświetlenia jak w instrukcji. Czyli zmienia się na ruch angielski o czym przypomina migajaca kontrolka afl przed odpaleniem. Czyli trzeba drugi raz zrobić zmianę na europę żeby dobrze świeciły ???
- Blest
- Użytkownik
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: Oka
- Otrzymał piwo: 6 razy
Nie do końca, możesz trafić na lampę która jest wypuszczona tylko na rynek Angielski i żadna zmiana w ustawieniach auta nic nie da, bo jest to niemożliwe fizycznie. Miałem tak u siebie auto kupione w Angli, i trzeba było wymienić lampy całe mimo, że w komputerze była taka opcja. W lampie jest wałek który się przekręca, w angliku jest wyżej z lewej w EU powinno to wybrzuszenie być wyższe z prawej.

Mimo tego, że był przekręcany był nic to nie dało, bo lampa nie była fizycznie przygotowana na rynek EU. Moja rada szukaj jak coś lampy na rynek EU, szkoda czasu i nerwów.
Mimo tego, że był przekręcany był nic to nie dało, bo lampa nie była fizycznie przygotowana na rynek EU. Moja rada szukaj jak coś lampy na rynek EU, szkoda czasu i nerwów.
-
elrafael
- Nowicjusz
- Miasto:
Kupiłem świadomie lampę od anglika bo oznaczenia czyli strzałki i opis na naklejce są identyczne jak moje. Wątpię żeby była jak różnica w oświetleniu skoro są takie same oznaczenia w obu lampach.
- szymek1976
- Użytkownik
- Auto: Insignia 2.0 Elite
- Kod silnika: A20DTE
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: UK.
- Postawił piwo: 8 razy
- Otrzymał piwo: 14 razy
@zubek
Potwierdzam to co napisałeś sprawdzałem u siebie....
Potwierdzam to co napisałeś sprawdzałem u siebie....
Moja czarna