--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuSkrzynia biegów M32
-
MichaelloEs
Re: Skrzynia biegów M32
No wiadomo, jak masz pewny sprzęt to co innego, gdzie było dbane czy wymieniane wszystko. W innym wypadku nie wiadomo w co sie pakujesz a jeżeli jest świadomośc "złego" to wolę to ominąć łukiem niż potem dopłacać chyba rozumicie:) Miałem jedną Insignię na oku, juz miałem jechać ale okazało się, że ma właśnie taką skrzynie (motor 130km) - w dodatku z taką skrzynią nic w mocy i momencie nie podciągniesz (bo cholerna M32) a chcialem mieć żwawszą maszyne;)
-
arturoo109
Witam.
Problem z moja insignia polega na dziwnym dzwieku dochodzacym z nawiewow podczas jazdy,po osiagnieciu predkosci ok 30km/h. Czy ktos wie co to moze byc? Podczas postoju i gazowaniu nie slychac tylko podczas jazdy.
Prosze o pomoc!!!
Problem z moja insignia polega na dziwnym dzwieku dochodzacym z nawiewow podczas jazdy,po osiagnieciu predkosci ok 30km/h. Czy ktos wie co to moze byc? Podczas postoju i gazowaniu nie slychac tylko podczas jazdy.
Prosze o pomoc!!!
-
arturoo109
Dzwiek metaliczny, jakby sie cos obcieralo.Kiedy dodaje gazu robi sie coraz mocniejszy ,wyrownanie obrotow-dzwiek jednostajny,kiedy zwalniam dzwiek zanika. Wydostaje sie jakby z nawiewow?! Silnik 1.8 140KM 2009 rok.
-- 28 kwi 2014, o 19:21 --
zauwazylem,ze u mnie nie ma oslony pod silnikiem z prawej strony kolo nadkola i do tego mam jeszcze dziorke w tej kratce w tlumniku-nie wiem jak to sie fachowo nazywa.jak naprawie to od razu dam znac czy cos sie zmienilo!!! a wy jak myslicie czy to moze byc to?
edit: nie piszemy wielkimi literami !!!/peja
-- 28 kwi 2014, o 19:21 --
zauwazylem,ze u mnie nie ma oslony pod silnikiem z prawej strony kolo nadkola i do tego mam jeszcze dziorke w tej kratce w tlumniku-nie wiem jak to sie fachowo nazywa.jak naprawie to od razu dam znac czy cos sie zmienilo!!! a wy jak myslicie czy to moze byc to?
edit: nie piszemy wielkimi literami !!!/peja
-
arturoo109
Nie jest to silnik. Nawet jesli puszcze samochod z gorki i jak sie rozpedza to slychac ten dzwiek,nie musze dodawac gazu nic!!! Poprostu cos wydaje dziwny dzwiek jak sie kola obracaja!!!
-
arturoo109
Dokładnie,koła w gre nie wchodzą 
-- 28 maja 2014, o 01:01 --
Dzisiaj podczas jazdy wylaczylem silnik,dzwiek pozostal bez zmiany.Czyli silnik, klime i nawiew tez tez mozna wykluczyc. Pozostaja lozyska,tylko gdzie? Skrzynia czy w kolach? I chyba sciaga mnie w lewo?!
-- 28 maja 2014, o 01:01 --
Dzisiaj podczas jazdy wylaczylem silnik,dzwiek pozostal bez zmiany.Czyli silnik, klime i nawiew tez tez mozna wykluczyc. Pozostaja lozyska,tylko gdzie? Skrzynia czy w kolach? I chyba sciaga mnie w lewo?!
- peja-1991
- V-ce Prezes ds organizacyjnych
- Auto: Insignia
- Kod silnika: D16SHT
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 98 razy
- Kontakt:
jeżeli Cie ściąga to mogą to być drążki kierownicze lub słabo wyważone koła/ ewentualnie krzywa felga.
Jeżeli huczy to łożysko
Jeżeli huczy to łożysko
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński
- peja-1991
- Kontakt:
Ściąganie przy problemach ze skrzynia? Jaki masz przebieg
- peja-1991
- Kontakt:
może warto byłoby podjechać na geometrię ?
-
sebastian
Witam od 3 tygodni mam opla insignie w automacie na po zmianie na 5 bieg zaczyna buczeć jak by cos tarlo- zacieralo się dzieje się to przy wolnym przyspieszaniu jak przyspieszam szybko to nie slychac tego byłem w aso wymienili ojek ale nic to nie dalo nie wiem czy to skrzynia a może cos innego proszę o pomoc to jest motor 130 konny 2l diesel nie wiem jaki jest to typ skrzyni
- spiryt4
- Zapaleniec
- Auto: Insignia Grand Sport
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Świętochłowice
- Postawił piwo: 4 razy
- Otrzymał piwo: 11 razy
Witam .Belfer w moim przypadku może nie tylko w moim,podczas zmiany biegów z 1,2 oraz z 2,3 wajcha od zmiany biegów dostaje takiego drżenia jak by dobrze nie zazębiały się biegi.Co może być tego przyczyną moja insi jest z 2011r przelatane ma 150k km.Pomogła by jakaś mała regulacja?Jeśli tak to bym prosił Cię o jakąś instrukcje jak się za to zabrać,do tej pory nie miałem do czynienia z Oplem jest to moje pierwsze wozidło tej marki.
-
SAFIK
- Użytkownik
- Auto: Insignia GS 1.6 T
- Kod silnika: inny
- Miasto: lubelskie
- Otrzymał piwo: 1 raz
Jeżeli w opisie silnika masz 2.0 DTH to masz raczej skrzynię F40 a nie M32spiryt4 pisze:Witam .Belfer w moim przypadku może nie tylko w moim,podczas zmiany biegów z 1,2 oraz z 2,3 wajcha od zmiany biegów dostaje takiego drżenia jak by dobrze nie zazębiały się biegi.Co może być tego przyczyną moja insi jest z 2011r przelatane ma 150k km.Pomogła by jakaś mała regulacja?Jeśli tak to bym prosił Cię o jakąś instrukcje jak się za to zabrać,do tej pory nie miałem do czynienia z Oplem jest to moje pierwsze wozidło tej marki.
Jeżeli się mylę to niech ktoś to sprostuje.