Uważajcie na odpadające maskownice spryskiwaczy reflektorów. Ja już raz zgubiłem i widziałem już kilka Insignii bez maskownicy.
Koszt w serwisie 126 zł brutto + 100 zł lakierowanie
na rynku wtórnym bez szans na dostanie
Można temu zapobiec - trzeba je wyjąć i podkleić czymś - jakąś masą szpachlową czy silikonem do okien.
Ja przykleiłem na klej do szyb. Maskownica ma mocowanie na 2 bolce bliżej grilla natomiast 1 po zewn. stronie
Jeżeli odpadła Ci sama zaślepka to weź mały śrubokręt płaski i podważ spryskiwacz do siebie ( tak aby Ci wyszedł poza zderzak - tj podczas spryskiwania reflektorów) potrzebne Ci będzie 2 osoba, która przytrzyma Ci spryskiwacz. Posmaruj otwory w które wchodzą bolce od spryskiwacza klejem do szyb albo silikonem samochodowym bądź masą szpachlową i załóż maskownice najpierw na te bolce których jest 2 a dopiero na przeciwległą stronę gdzie znajduje się jeden. Zabierz śrubokręt i puść spryskiwacz - i po problemie. Na wszelki wypadek to samo zrób z drugą sztuką abyś nie zgubił następnej
ASO - zaproponowało aby kupić sobie więcej lakieru bo jak zginie kolejna to przynajmniej lakier zostanie z poprzedniego malowania