Jestem po pierwszym przeglądzie po 30 tyś napisze jak to u mnie wyglądało i pytanie co jeszcze powinienem zrobić:
Standardowo wszystkie czynności przeglądu w książce serwis zrobił w sumie miałem okazje oglądać jak to wyglądało
- nasmarowanie części ruchomych (szyny szyberdachu, zawiasy itd.)
- czyszczenie klimatyzacji
- wymiana oleju dexos1 (wymieniałem po 3 tyś, 15 tyś i teraz po 30 tyś) następnie mam zamiar wymieniać co 15 tyś przebiegu
- sprawdzenie stanu klocków dostałem informację, że zostało już niewiele około 2mm do usłyszenia odgłosu blaszek
- punkty o ocenie stanu pojazdu które są wyszczególnione w książce
- kampania serwisowa dotycząca tylnych pasów
- podłączenie do komputera aktualizacja oprogramowania, odczytanie błędów był jeden związany funkcja start/stop jak testowałem jej działanie (opisałem to w odpowiednim dziale na forum czyli widać też to mam do naprawy ktoś tam pisał wiązka jak będzie wiadomo dajcie znać nie używam funkcji start/stop więc mi to nie przeszkadza, ale warto żeby działao jak już jest)
Zgłosiłem serwisowi
- trzeszczącą obudowę head-up - mają mi przy następnej wymianie oleju podkleić jakąś piankę
Całość przeglądu wraz z płynami ekspoloatacyjnymi kosztowała mnie 770 zł
Tutaj pytanie co do skrzyni automatycznej i napędu 4x4 po jakim przebiegu gdzie wymienić oleje. Ponieważ jedni piszą, że co 60 tyś inni co 40 tyś w skrzyni, następnie w 4x4 co 60 tyś, więc chciałbym to jakoś usystematyzować w tym temacie, aby autko służyło jak najdłużej bezawaryjnie