Dokupowane było, tj ta siateczka, i na pewno i do Twojej robią, z tym że koszty takich gadżetów są zwykle znaczące.
UPS i nie zobaczyłam że Ty od B

ale np do A to można dokupić wiele siatek , na podłogę też. Życzę powodzenia w szukaniu.
Ja nad zapasówką mam wypełnienie styropianem , to też nie jest w standardzie z tego co wiem, i również mam tam subwoofer. Te styropiany, na pewno można dokupić, jest to jakiś porządek, ale i tak na zakrętach słyszę, że coś mi tam się przemieszcza. U mnie wygląda to tak :
https://drive.google.com/open?id=1vt-3N ... GG0rHy6AP2
A najprościej i najtaniej to chyba zakupić specjalną torbę do bagażnika, już niekoniecznie dedykowaną przez opla, ale sporo na rynku jest takich filcowych i na rzepy, które świetnie trzymają się wykładziny bagażnika.
Ja mam zwykle pół bagażnika zajętego takimi filcowymi pojemnikami, bo wożę też kompresor oddzielnie i inne nieużywane nigdy rzeczy które uważam za niezbędne (w tym koc plażowy i plażową matę

) . Plus zestaw osobisty 2noclegowy w walizce kabinówce, gdybym nie mogła z jakichś przyczyn wrócić do domu, to aby być przygotowaną na hotel gdziekolwiek się zatrzymam. A potem się dziwię, jak mi to wszystko tam lata na zakrętach

już jak dorzucę tam namiot, to będę całkiem samowystarczalna, tj obie będziemy- ja i moja Iśka.
Proszę, oto prezentacja mojego bagażnika. Chyba w każdym są te haki na pasy, mój pas oczywiście nie jest oryginalny, ale jakoś trzyma. Może kiedyś uczepię te moje niezbędniki do kratki, bo to ciężarówka i jest gdzie czepiać.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.