--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuBuick Regal 2016 - zmiana języka komputera
-
lukasm
Buick Regal 2016 - zmiana języka komputera
Witam
Zakupiłem niedawno Buick Regal z 2016 sprowadzony z Kanady.
Mam pytanie do jakiegoś specjalisty, który już może wykonywał podobną operację, a mianowicie czy da się zmienić język komputera na Polski, i wyrzucić te aplikacje które są pokazywane domyślnie a tutaj ich nie wykorzystam??
Wydzwaniałem po autoryzowanych i nieautoryzowanych serwisach, lecz niestety wszyscy tłumaczą że nie ma takiej opcji
Podgląd z wyświetlacza wygląda mniej więcej tak :
https://goo.gl/images/VMrWg6
Interesuje mnie rownież android auto, a w opcjach mam tylko Apple Play, czy jest możliwośc dogrania?
Ma ktoś może namiar na jakis serwis w Warszawie który wykona taką usługę o ile jest w ogole możliwa ?
Zakupiłem niedawno Buick Regal z 2016 sprowadzony z Kanady.
Mam pytanie do jakiegoś specjalisty, który już może wykonywał podobną operację, a mianowicie czy da się zmienić język komputera na Polski, i wyrzucić te aplikacje które są pokazywane domyślnie a tutaj ich nie wykorzystam??
Wydzwaniałem po autoryzowanych i nieautoryzowanych serwisach, lecz niestety wszyscy tłumaczą że nie ma takiej opcji
Podgląd z wyświetlacza wygląda mniej więcej tak :
https://goo.gl/images/VMrWg6
Interesuje mnie rownież android auto, a w opcjach mam tylko Apple Play, czy jest możliwośc dogrania?
Ma ktoś może namiar na jakis serwis w Warszawie który wykona taką usługę o ile jest w ogole możliwa ?
- mazmarcin
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: D20DTR
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Wodzisław Śląski
- Postawił piwo: 18 razy
- Otrzymał piwo: 143 razy
Re: Buick Regal 2016 - zmiana języka komputera
Napisz do nich : autoflashonline.pl
Może Ci pomogą.
Ciebie chodzi o zmianę w nawigacji, nie w liczniku?
Może Ci pomogą.
Ciebie chodzi o zmianę w nawigacji, nie w liczniku?
- Ping
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST / MY2011
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: W-wa
- Otrzymał piwo: 146 razy
- Kontakt:
Sam SilverBox oraz HMI powinny być te same co w IA FL. Jeżeli tak jest to trzeba wgrać odpowiedni soft za pomocą SPS.
Trzeba było by odczytać numery sprzętowe i porównać.
Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
Trzeba było by odczytać numery sprzętowe i porównać.
- Ping
- Klubowicz
- Kontakt:
Podaj swój VIN. Sprawdzę jakie jest dedykowane oprogramowanie do twojego auta i co da się z tym zrobić.
-
wlw2
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Rok produkcji: 2011
- Miasto:
Moduł HMI ma zupełnie inne oprogramowanie w USA i EU przeprogramowanie go nie jest w 100% skuteczne, jedyne pewne rozwiązanie to wymiana na wersję europejską, niestety buick nie wychodził w europie zatem program można zastosować jedynie z opel insignia lift, innej opcji nie ma zatem wygląd będzie opel a nie buick zmienią się kolory i loga ale funkcjonalność będzie zachowana, będą wszystkie języki oraz najnowsza mapa 2018, co do android auto to kwestia dogrania jeżeli nie chcesz przerabiać auta na europę to można do twojego modułu dograć android i zachować kolory buick, drugi temat to częstotliwości radia które też można zmienić, musisz przemyśleć co chcesz mieć na czym ci zależy zrobić można wszystko łącznie z wymianą licznika na insignia, w kwestii szczegółów pisz priv lub marcin@autoflashonline.pl
- Ping
- Klubowicz
- Kontakt:
Witamy Pana Marcina na forum.
Mam nadzieję że będziemy mogli skorzystać z Pańskiej wiedzy i doradzić się w kilku kwestiach, niekoniecznie związanych z tym tematem.
Co do HMI to miałem oczywiście wgranie oprogramowania od Opla, chociaż czasem wystarczy wgrać odpowiednią kalibracje.
Mam nadzieję że będziemy mogli skorzystać z Pańskiej wiedzy i doradzić się w kilku kwestiach, niekoniecznie związanych z tym tematem.
Co do HMI to miałem oczywiście wgranie oprogramowania od Opla, chociaż czasem wystarczy wgrać odpowiednią kalibracje.
-
wlw2
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Rok produkcji: 2011
- Miasto:
Po wgraniu do HMI USA kalibracji z EU wysypie się suma kontrolna mapy która będzie niezgodna z rejonem i moduł co jakiś czas będzie się sam restartował, można to obejść ale tak jak wspominałem nie jest to w pełni skuteczne trzeba go zmienić aby uzyskać pełen efekt
- Ping
- Klubowicz
- Kontakt:
Może tak jest. Z HMI nie mam doświadczenia więc w tej chwili powiedzieć za dużo nie mogę. Choć jeżeli nr sprzętu jest taki sam to przestawienie z Buick na Opla powinno działać.
-
lukasm
Dziękuję za odpowiedzi Panowie, za chwilkę się odezwę się mailowo do Pana Marcina i myślę że coś ustalimy. Jeszcze raz dzięki !!
-
. Chudy.
- Forumowicz
- Auto: Buick Regal GS
- Kod silnika: B20NHT
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Piła
Sprawa wygląda następująco. Do wymiany hmi oraz silverbox. Hmi na europejski wizerunek można zostawić z buicka, nie ma z tym problemu. Co do silverboxa należy go wymienić aby mieć pełen zakres radia do ściągnięcia przez antenę. W Kanadzie nie ma parzystych stacji.
Wysłane z mojego I4213 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego I4213 przy użyciu Tapatalka