--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuAwaria pojazdu..... tryb serwisowy
-
nomad1983
Re: Awaria pojazdu..... tryb serwisowy
Szczerze mówiąc jestem totalnym laikiem, mogłem kupić rower nie Insignię hehe nie wiem jak to się sprawdza, chyba , ze chodzi o naciśnięcie pedału w celu wyświetlenia błędu(gdzies na Youtube widziałem) ja jedynie mogę polegac na mechaniku lub serwisie bo sam nie potrafię
za dwa miesiące do Polski się wybieramy samochodem i w sumie się cieszę , że teraz się takie rzeczy dzieją a nie gdzieś po drodze.
-
lgruszkos
Awaria pojazdu skontaktuj się z serwisem... to chyba ulumiony komunikat Opla, czy to Turbo czy waż od turbiny czy jeszcze coś innego. Ostatnio też miałem taki komunikat i zaraz zgasł. Po podpieciu pod OPCOM-a taki oto błąd P2015-23 co jak się ktoś orientuje przycinające się klapy w kolektorze ssącym.
-
nomad1983
Udało mi się zostawić samochód na noc i czekam na telefon co się stało...jedyne co powiedział to DPF..chyba usunę(nie wiem czy to dobry pomysł) ale dokładnie bede wiedział gdy sie ze mna skontaktuja..czas pokaże...dam znać co i jak 
- Alex
- Zapaleniec
- Auto: Peugeot 508
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Iława
- Otrzymał piwo: 8 razy
Bardzo dobry pomysł, szczególnie jak już się posypał. Przy okazji zaślep EGR.nomad1983 pisze:jedyne co powiedział to DPF..chyba usunę(nie wiem czy to dobry pomysł)
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca CZERWIEC 2014
-
nomad1983
Jak to mniej więcej cenowo wygląda w Polsce? Mam nadzieje ze w UK są podobne ceny...
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
- Alex
- Zapaleniec
Przedział od 1000-2000 pln, zależy komu zlecisz.
-
nomad1983
Insia już w domu , nie było usuwania DPF zostało zastosowane elektroniczne wymuszenie procedury dopalania filtra cząstek stałych na postoju za pomocą fabrycznego testera diagnostycznego podczas pracy na biegu jałowym..tak mi powiedziano
cenowo dużo lepsze , za tydzień mam serwis i powiedziano mi by sie upewnić , ze bedzie uzyty olej Low Ash. pierwszy raz spotkałem się w UK z kimś kto mówi , ze da się naprawić, da się zrobić nie trzeba nowego...właściciel pracował dla Volvo przez 20 lat i dla Citroena, później otworzył własny biznes... troszke bałem się usuwać ze względu na dodatkową 3 letnia gwarancję i serwisy w Vauxhall...nigdy nic nie wiadomo...także gdyby ktoś chciał nazmiary z okolic Birmingham to dać znać..."awaria pojazdu" też zniknęła więc czekam do serwisu..zobaczymy co będzie 
-
kicaj
- Użytkownik
- Auto: I
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: B/DE
- Otrzymał piwo: 1 raz
Po wypaleniu serwisowym należy wybrać się w trasę aby filtr sam się wypalił do końca (wypalenie serwisowe nie wypala do końca) oraz należy wymienić olej.
No chyba że nowe silniki mają inną specyfikację
Sent from mobile.
No chyba że nowe silniki mają inną specyfikację
Sent from mobile.
-
bloodrayne
Jadę dzisiaj sobie normalnie jak gdyby nigdy nic... i nagle ,, awaria pojazdu- bla bla bla..."
Auto straciło moc, i max do 2 tyś obrotów na każdym biegu, po chwili moc wróciła, ale co najgorsze turbina zaczęła wydawać tragiczny dźwięk, jakby jakieś szuranie, szarpanie, jakby szuranie jakąś drucianą szczotką,
odgłosy takie jakby miała się zaraz rozlecieć... niestety po zgaszeniu i odpaleniu dalej to samo, raz jest moc raz nie ma...
jutro walczę, ale już się boję![Zły ]:-<](./images/smilies/icon_evil.gif)
Auto straciło moc, i max do 2 tyś obrotów na każdym biegu, po chwili moc wróciła, ale co najgorsze turbina zaczęła wydawać tragiczny dźwięk, jakby jakieś szuranie, szarpanie, jakby szuranie jakąś drucianą szczotką,
odgłosy takie jakby miała się zaraz rozlecieć... niestety po zgaszeniu i odpaleniu dalej to samo, raz jest moc raz nie ma...
jutro walczę, ale już się boję
-
SAFIK
- Użytkownik
- Auto: Insignia GS 1.6 T
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: lubelskie
Na początek sprawdź wąż turbiny czy nie zapocony i nie dziurawy - ten od strony kierowcy.
-
kicaj
- Użytkownik
- Auto: I
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: B/DE
Re: Odp: Awaria pojazdu..... tryb serwisowy
Jaki przebieg? Może to być wynik zapieczonej kierownicy...
Sent from mobile.
Sent from mobile.
- Alex
- Zapaleniec
Skupiłbym się na wirniku turbosprężarki. Zdejmij przewód w części zimnej, ten połączony z obudową filtru powietrza i sprawdź dokładnie w jakim jest stanie. Jeśli jest wszystko w porządku to niestety trzeba będzie przyglądnąć się temu w części ciepłej.
-
maniak
dziś znów zaliczyłem tryb awaryjny... czytanie błędów i mamy P2458 Diesel Particulate Filter Regeneration Duration - wyczytałem że przyczyną może być brak aktywatora wypalania filtra? kasuje bląd i przy wejściu na obroty znów się pojawia.
Zastanawiam się czy w ogóle nie wywalić dpf-a . Ma ktoś sprawdzony warsztat w warszawie? jakie mogą być orientacyjne koszty?
Zastanawiam się czy w ogóle nie wywalić dpf-a . Ma ktoś sprawdzony warsztat w warszawie? jakie mogą być orientacyjne koszty?
-
maniak
Masters to kołomnie w Piasecznie podjadę w pn. i popytam. Rozumię że sprawdzony warsztat?
-- 13 lip 2014, o 20:52 --
Dziś jechałem autostradą i długi odcinek katowałem auto na wysokich obrotach. Na szczęście przyniosło to skutek. Filtr się chyba wypalił bo błędu już nie ma.
-- 13 lip 2014, o 20:52 --
Dziś jechałem autostradą i długi odcinek katowałem auto na wysokich obrotach. Na szczęście przyniosło to skutek. Filtr się chyba wypalił bo błędu już nie ma.
- opc
- Forumowicz
- Auto: insignia GSI
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Puławy
Ja zapłaciłem 700 zł. wywalenie PDF i podniesienie mocy do 200 km. Robiłem to pod Radomiem rok temu mogę dać namiary
-
michalbierun
Panowie byłem dziś u pseudo mechanika ale tylko na sprawdzeniu błędów i wyskoczyły 2
PO234-11
PO513-00
czy mógłbym prosić o jakieś informacje jeśli ktoś może mi udzielić z góry dziękuje
PO234-11
PO513-00
czy mógłbym prosić o jakieś informacje jeśli ktoś może mi udzielić z góry dziękuje
-
marcinsobi
błąd 1 przeładowanie turbiny,może być zawór uszkodzony ,ew jakaś nieszczelność,albo turbina ( u mnie się to tez raz pokazało jak dostał nieźle w palnik,teraz cisza)
2 nieprawidłowy klucz immobilizera-może bateria słaba w pilocie
znalazłem taka stronkę ze wszystkimi kodami może się przyda
http://www.hsperformance.com/dtc-list/
2 nieprawidłowy klucz immobilizera-może bateria słaba w pilocie
znalazłem taka stronkę ze wszystkimi kodami może się przyda
http://www.hsperformance.com/dtc-list/