--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Zakup Insigni - pytania

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
szogi84
Użytkownik
Auto: Insignia 2.0 benzyna
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2009
Miasto:

Re: Zakup Insigni - pytania

Post autor: szogi84 » 24 cze 2014, o 07:23

wojtassss pisze:Tak was czytam i tu nie chodzi, że mały przebieg. Tylko jeżeli przebieg mało realny (nie to że niemożliwy) i cena poniżej ceny rynkowej to do jasnej cholery coś nie gra. Temat rzeka i można tak pisać godzinami.
Kupujcie z głową i nie płaczcie, że szroty ;)

Pisane na smarcie
zgadzam się karzdy ma rozum wiec niech go używa

ps. kumpel sprzedaje polskie auta po kolizjsch i uszkodzone mechanicznie i niejednokrotnie dokrecal licznik bo auta jeszcze z lizingow ale sam od niego zadnego nie kupiłem

Namazane na galaxy S3

jaromat

Post autor: jaromat » 24 cze 2014, o 07:25

Bendzi pisze:Czesc, nosze sie z zamiarem kupna Insigni 2.0cdti 131km
znalazlem w mojej okolicy 2 sztuki, ktorymi jestem zainteresowany

http://otomoto.pl/opel-insignia-insigni ... 82821.html

http://otomoto.pl/show?id=C33534739

A ze do tej pory jezdzilem VAGami - bo bylem mlody i glupi > teraz przyszedl czas na OPLA :)
Proszę o Pomoc ;)
ten pierwszy link wydaje mi sie podejrzany,jest sprowadzona z de,a takie auta ktore maja ponad 200 tys.km tyle kosztuja to ile miala ta nakulane

jaromat

Post autor: jaromat » 24 cze 2014, o 10:52

chyba ze chcesz miec tylko insignie,Bendzi dokladaj kasiorke i przyjezdzaj po moja

Bendzi

Post autor: Bendzi » 24 cze 2014, o 11:46

Witam
Dzieki za pomoc :)
czy jest ktos z Wrocka i w razie czego moze pomoc w ogladaniu autka :)
i jak ktos by posiadal cos godne polecenia prosze o linka :)

jaromat ile chcesz za swoja ? :)

picky

Post autor: picky » 24 cze 2014, o 11:52

Poszukaj ogłoszenia z bliskiej okolicy, obejrzyj kilka insigni, a się dowiesz co to jest igła. ;)

Bendzi

Post autor: Bendzi » 24 cze 2014, o 14:49

a co sadzicie o 160 km znalazlem nie daleko domu takie autko

http://otomoto.pl/opel-insignia-2-0-cdt ... 26160.html

Awatar użytkownika
Alex
Zapaleniec
Auto: Peugeot 508
Rok produkcji: 2017
Miasto: Iława
Otrzymał  piwo: 8 razy

Post autor: Alex » 24 cze 2014, o 16:54

Ludzi Tobie piszą, że nie masz szukać poniżej 40 k zł bo to same "perełki", a Ty dalej swoje.
Przy takim przebiegu już trzeba sprawdzić czy dwumasa była wymieniana, czy turbo funkcjonuje normalnie, czy wtryski są całe.
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca CZERWIEC 2014

Bendzi

Post autor: Bendzi » 24 cze 2014, o 17:03

ok Dzieki za rade

Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 3 lip 2014, o 13:24

Aby dobrze kupić musisz dobrze szukać.
Po primo, odrzuciłbym oferty komisów, oraz sprowadzone. 90% z nich jest po dzwonie lub ma przebiegi grubo ponad 200k, ba nawet 300k.
Szukaj krajowych aut, mają relatywnie mniejsze przebiegi i nie są skażone handlarzynami, którzy zrobią wszystko przy sprzedać dobrze opakowane gó...no.
Przy cenie nieco ponad 40k znajdziesz wersję benzynową w dość ubogim wyposażeniu. Handlarz za tą kasę sprzeda Tobie wypasioną zagraniczną furę (nawet CDTI 160 PS) z małym przebiegiem i...no właśnie nie wiadomo jeszcze z czym, ale jakieś niespodzianki na 100% będą.

Niedzwiedz

Post autor: Niedzwiedz » 3 lip 2014, o 17:21

Grzegorz pisze:Aby dobrze kupić musisz dobrze szukać.
Po primo, odrzuciłbym oferty komisów, oraz sprowadzone. 90% z nich jest po dzwonie lub ma przebiegi grubo ponad 200k, ba nawet 300k.
Szukaj krajowych aut, mają relatywnie mniejsze przebiegi i nie są skażone handlarzynami, którzy zrobią wszystko przy sprzedać dobrze opakowane gó...no.
Przy cenie nieco ponad 40k znajdziesz wersję benzynową w dość ubogim wyposażeniu. Handlarz za tą kasę sprzeda Tobie wypasioną zagraniczną furę (nawet CDTI 160 PS) z małym przebiegiem i...no właśnie nie wiadomo jeszcze z czym, ale jakieś niespodzianki na 100% będą.
Proszę nie wrzucać wszystkich handlarzy do jednego worka... Aż nie miło się patrzy... Ja teraz znalazłem naprawdę śliczna 160 cosmo 2011 automat 150.000 tys przebiegu nie bita przebieg Oryginalny kolor machogane czy jakoś tak skóra xenon no powiem ze jak ja zobaczyłem to się zakochałem za. 11.800 euro jest dużo tego w Niemczech tylko aby znaleźć naprawdę perełke to trzeba się naszukac... Auto jezdzone po polskich drogach 100.000 przebiegu a np 150.000 po niemieckich autostradach nie ma sobie równych... Fakt z Polski bardziej realny przebieg i może wizualnie ładniejsze bo dbają ale jeśli chodzi o sprawy mechaniczne to zajezdzone... Przez nasze właśnie drogi :-(

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
peja-1991
V-ce Prezes ds organizacyjnych
Auto: Insignia
Kod silnika: D16SHT
Rok produkcji: 2019
Miasto: Warszawa
Postawił piwo: 3 razy
Otrzymał  piwo: 98 razy
Kontakt:

Post autor: peja-1991 » 3 lip 2014, o 18:05

Niedźwiedź - ale handlarz w DE jeżeli sprzeda Ci auto i o czymś Cie nie poinformuje albo coś się zepsuje to masz rok czasu gwarancji i w każdej chwili możesz oddać auto a on Ci odda kasę.
u prywaciarza ten okres wynosi 3 miesiące.

Więc inaczej auto kupuje się od handlarza Niemca a inaczej od Polaka, który kupuje szrot żeby podpicować i sprzedać, przytulając 2-3 koła.

Znajdź takie auto jak to w DE od handlarza w PL- mogę życzyć cierpliwości i powodzenia ;)
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński

jaromat

Post autor: jaromat » 3 lip 2014, o 19:10

peja-1991 pisze:Niedźwiedź - ale handlarz w DE jeżeli sprzeda Ci auto i o czymś Cie nie poinformuje albo coś się zepsuje to masz rok czasu gwarancji i w każdej chwili możesz oddać auto a on Ci odda kasę.
u prywaciarza ten okres wynosi 3 miesiące.

Więc inaczej auto kupuje się od handlarza Niemca a inaczej od Polaka, który kupuje szrot żeby podpicować i sprzedać, przytulając 2-3 koła.

Znajdź takie auto jak to w DE od handlarza w PL- mogę życzyć cierpliwości i powodzenia ;)
peja no co Ty,nie ma takiej opcji,gdy auto jest sprzedawane na export nie ma zadnej gwarancji,a od prywatnego tym bardziej nawet jak kupi niemiec od niemca,nie jedno auto juz kupilem

-- 3 lip 2014, o 20:10 --

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/op ... Y_FSBO_ADS
3 linia od dolu,a jak w ogloszeniu nic nie pisze to na umowie bedzie

Niedzwiedz

Post autor: Niedzwiedz » 3 lip 2014, o 22:26

Tez pierwsze słyszę o takich gwarancjach z ojcem 19 lat w tym siedzimy sprowadzamy auta na zamówienie nie myląc z handlarzem...

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
peja-1991
V-ce Prezes ds organizacyjnych
Auto: Insignia
Kod silnika: D16SHT
Rok produkcji: 2019
Miasto: Warszawa
Postawił piwo: 3 razy
Otrzymał  piwo: 98 razy
Kontakt:

Post autor: peja-1991 » 4 lip 2014, o 08:08

jaromat, Niedzwiedz - może zostałem wprowadzony w błąd przez znajomego, który sprowadza auta...
poszukam informacji na ten temat
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński

Awatar użytkownika
spiryt4
Zapaleniec
Auto: Insignia Grand Sport
Kod silnika: B20NFT
Rok produkcji: 2020
Miasto: Świętochłowice
Postawił piwo: 4 razy
Otrzymał  piwo: 11 razy

Post autor: spiryt4 » 24 sie 2014, o 13:26

Witam szanownych kolegów jestem w trakcie kupna ISI na wyposażeniu ma min.bi-xenon i tu jest tkwi moje pytanko czy każdy bi-xenon w ISI jest wyposażony w systemem AFL? czy to była opcja za dopłatą?

norbi333
Ekspert
Auto: INNE
Miasto: Suwałki
Otrzymał  piwo: 39 razy

Post autor: norbi333 » 24 sie 2014, o 14:19

W każdym biksenonie jest z AFL

Awatar użytkownika
spiryt4
Zapaleniec
Auto: Insignia Grand Sport
Miasto: Świętochłowice
Postawił piwo: 4 razy
Otrzymał  piwo: 11 razy

Post autor: spiryt4 » 24 sie 2014, o 15:59

Wielkie dzięki za odpowiedź

miton1

Post autor: miton1 » 5 wrz 2014, o 20:35

Witam was serdecznie.
Zarejestrowałem się na tym forum ponieważ planuję zakup Opla Insigni hatchback i zanim to nastąpi prosiłbym a garść informacji na temat tego samochodu. Przekopałem trochę tematów na forum ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na 100% pytań które mnie nurtują.
Będę postował pytania po jednym a nie wszystkie naraz żeby bałaganu nie zrobić.
Obecnie jeżdżę Vectrą C GTA hatchback 1,9 cdti 150KM, jest to moje pierwsze auto, na początku moc mi odpowiadała ale teraz będę szukał czegoś mocniejszego i w benzynie.
Wybór jest pomiędzy 2.0T (220KM) a 2.8(260KM). Czytając tematy trochę się przeraziłem spalania w silniku 2.8, nie wiem czy takie są rozbieżności czy macie takie ciężkie nogi ^^
Średnio w miesiącu robię od 800 do 1000 kilometrów, głównie jest to dojazd do pracy 20 KM w jedną stronę (połowa w mieście gdzie zdarzają się korki ale jakiejś mega tragedii nie ma, a połowa drogą szybkiego ruchu). Ciężkiej nogi nie mam, jeżdżę w miarę płynnie ale bez nacisku na ecodriwing. Obecnie moja vectra spala średnio 7l/100km co jest dla mnie wynikiem OK, dopuszczam średnie spalanie w przyszłej insigni na poziomie 10-11 litrów no 12 dla v6 ale to już max na 100km.

Pierwsze pytanie brzmi jakie realne średnie spalanie można uzyskać ww silnikami (założenie do pytania to 4x4 i manual)? Pytam bo bardzo zróżnicowane informacje krążą po internecie.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.

norbi333
Ekspert
Auto: INNE
Miasto: Suwałki
Otrzymał  piwo: 39 razy

Post autor: norbi333 » 5 wrz 2014, o 21:11

Manual trochę mniej pali.Mój automat 2.8 T po programie na 308 koni w mieście pali w okolicach 20 litrów.Większość to krótkie odcinki,bo żona nią jeździ.Ja schodzę do jakiś 17-18 w mieście.W trasie poniżej 10 litrów nie potrafię zejść.. Ponoć 2.0 T ma dosyć podobne spalanie.Koleżka ma Insignię 2.8 T w manualu i pali mu w mieście około 16 l

Awatar użytkownika
yerry
Prezes ICP
Auto: Insignia B GS
Rok produkcji: 2018
Moje auto: https://insignia-club.pl/viewtopic.php?f=52&t=8653
Miasto: Kraków
Postawił piwo: 26 razy
Otrzymał  piwo: 99 razy
Kontakt:

Post autor: yerry » 5 wrz 2014, o 22:45

Miton1 - realnie, jeśli tak zależy Ci na spalaniu, pozostań przy dieslu :-) Insignia to ciężki wóz i nie ma opcji musi paliwo łykać. Szczególnie przy benzynowych silnikach >2l.

Wysłane z Xperii Z2
Wymiana na HMI2.5 z Android Auto CarPlay | Aktywacja Android Auto | Aktywacja kamery cofania
https://insipro.pl/

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zakup Insigni”