--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuInsignia DPF Info - aplikacja na Androida
- Zbyszek01
- Klubowicz
- Auto: Jag XE 2,0D ,MY2020
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2019
- Moje auto: https://insignia-club.pl/viewtopic.php? ... &start=280
- Miasto: DZA
- Postawił piwo: 28 razy
- Otrzymał piwo: 41 razy
Re: Insignia DPF Info - aplikacja na Androida
Widocznie czymś jeszcze skoro większość jest 2
Wysłane z iPhone 7+
Wysłane z iPhone 7+
Insignia 2.0D MY2012.
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
-
RAFPAL
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Miasto: Stargard
- mazmarcin
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: D20DTR
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Wodzisław Śląski
- Postawił piwo: 19 razy
- Otrzymał piwo: 145 razy
A TY CZEMU ZMIENIASZ SWOJE PYTANIA ŻE ODPOWIEDŹ WYDAJE SIĘ ZBĘDNA?
A po drugie to powinien nadal być obowiązkowy pobór do zasadniczej służby wojskowej. Za dużo się młodym wydaje.
Pewnie większość zrozumie o co mi chodzi .
SORKI ZA OT.
- Zbyszek01
- Klubowicz
- Auto: Jag XE 2,0D ,MY2020
- Kod silnika: inny
- Moje auto: https://insignia-club.pl/viewtopic.php? ... &start=280
- Miasto: DZA
- Postawił piwo: 28 razy
- Otrzymał piwo: 41 razy
To że krzyczysz nie znaczy że masz rację.
Poczytaj forum a się dowiesz dlaczego taki jestem błyskotliwy.
Wszystko tu jest, ale nie chce się szukać?
Insignia 2.0D MY2012.
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
- Puszczyk
- Forumowicz
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: A20DTJ
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Poznań
- Postawił piwo: 4 razy
- Otrzymał piwo: 2 razy
Może nadłamię regulamin, ale muszę to napisać - wybaczcie
Z forum korzystam od niedawna, a więc jak każdy początkujący, mam problemy z poprawnym z niego korzystaniem, za co przepraszam wszystkich forumowiczów, poczynając od zarządu poprzez użytkowników każdej rangi. Wielu z Was udzieliło mi trafnej porady, ale nie sposób wymienić wszystkich, dzięki którym uniknąłem sporych kosztów, dokonując naprawy auta w własnym zakresie. Na szczególną uwagę zasługuje Yerry, który wielokrotnie udzielił mi wsparcia, widząc moją nieporadność. Również wielkie słowa uznania mam dla Pinga, który swój czas, talent i pieniądze poświęca nam forumowiczom. Czytając posty, dwukrotnie spotkałem się z apelem o wsparcie dla Pinga. Przyłączam się całym sercem do tego apelu, ale też proszę o informację o sposobie udzielenia takiego wsparcia. Może na PW ?
Insignię z przebiegiem 160 tys. km. nabyłem wiosną tego roku. Robiąc przeglądy z niepokojem wysłuchiwałem od mechaników straszenia, jakie to olbrzymie koszty czekają mnie z powodu DPF. Dzisiaj, dzięki Pingowi nie mam już obaw, ponieważ od kilku dni jestem posiadaczem ELM-u 327, oraz aplikacji OPL DPF Monitor Lite. Wszystko zadziałało super bez żadnych problemów i teraz czekam na wypalanie. Wcześniej podpiąłem sobie diodę pod lusterko i mam pełny monitoring, mogę spać spokojnie (nie podczas jazdy
). Czytając posty, wiem że Ping pracuje nad dalszym udoskonalaniem apki, a więc mam nadzieję że po jakimś czasie będę mógł odczytywać i kasować kody błędów i korzystać z wszelkich Jego usprawnień i aktualizacji. >PING! - JESTEŚ WIELKI !!!<
Z forum korzystam od niedawna, a więc jak każdy początkujący, mam problemy z poprawnym z niego korzystaniem, za co przepraszam wszystkich forumowiczów, poczynając od zarządu poprzez użytkowników każdej rangi. Wielu z Was udzieliło mi trafnej porady, ale nie sposób wymienić wszystkich, dzięki którym uniknąłem sporych kosztów, dokonując naprawy auta w własnym zakresie. Na szczególną uwagę zasługuje Yerry, który wielokrotnie udzielił mi wsparcia, widząc moją nieporadność. Również wielkie słowa uznania mam dla Pinga, który swój czas, talent i pieniądze poświęca nam forumowiczom. Czytając posty, dwukrotnie spotkałem się z apelem o wsparcie dla Pinga. Przyłączam się całym sercem do tego apelu, ale też proszę o informację o sposobie udzielenia takiego wsparcia. Może na PW ?
Insignię z przebiegiem 160 tys. km. nabyłem wiosną tego roku. Robiąc przeglądy z niepokojem wysłuchiwałem od mechaników straszenia, jakie to olbrzymie koszty czekają mnie z powodu DPF. Dzisiaj, dzięki Pingowi nie mam już obaw, ponieważ od kilku dni jestem posiadaczem ELM-u 327, oraz aplikacji OPL DPF Monitor Lite. Wszystko zadziałało super bez żadnych problemów i teraz czekam na wypalanie. Wcześniej podpiąłem sobie diodę pod lusterko i mam pełny monitoring, mogę spać spokojnie (nie podczas jazdy
- Ping
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST / MY2011
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: W-wa
- Otrzymał piwo: 146 razy
- Kontakt:
Do odczytu i kasowania błędów jest inna moja aplikacja dostępna w sklepie Google Play.
Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
- Puszczyk
- Forumowicz
Czy to jest może DTC Reader? Przepraszam - niepotrzebnie zapytałem, odpowiedz miałem poniżej. Pozdrawiam Dzięki.
-
idn59
- Nowicjusz
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: dolnośląskie
- Otrzymał piwo: 1 raz
Ping , nawet nie zdajesz sobie sprawy ilu użytkowników Insigni z silnikiem B20... czeka na aktualizację Opl DPF Monitor.
Życzę powodzenia w pracy.
Życzę powodzenia w pracy.
- noirdk
- Użytkownik
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Kraków
- Postawił piwo: 2 razy
- Puszczyk
- Forumowicz
Witam wszystkich ponownie. Jak wyżej wspomniałem mam już prawie wszystko do monitoringu DPF. Ciągle czekam na pierwsze kontrolowane wypalanie. Od momentu jak apka zasygnalizowała mi że DPF ma 70% wypełnienia, za każdym uruchomieniem silnika, uruchamiam również apkę, żeby monitorować moment rozpoczęcia wypalania. Dzisiaj wypełnienie przekroczyło 90% i nadal nic. Jeżeli ktoś miał takie doświadczenie to proszę o poradę czy jak jutro wybiorę się na autostradę, to czy rozpocznie się wypalanie czy muszę czekać aż wypełnienie filtra będzie pełne. Obiecuję że cały proces wypalania opiszę w następnym poście. pozdrawiam.
A jak jest z wypalaniem w ujemnych temperaturach np. -20 stopni
Ostatnio zmieniony 18 paź 2018, o 19:45 przez Puszczyk, łącznie zmieniany 1 raz.
-
kecraminsignia
- Zapaleniec
- Auto: Astra J ST
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: LDZ
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 17 razy
Od zapełnienia 80% musisz mieć rozgrzany samochód i jechać powyżej 100 km/h aby zainicjowało wypalanie. Jeżeli dojdzie do ponad 90% to zacznie wypalanie nawet na zimnym. Więc sprawdź i przejedź się trochę przy tym zapełnieniu. Może poprostu się minęliście 

- Płaski
- Nowicjusz
- Auto: Insignia 2.0
- Rok produkcji: 2009
- Miasto:
Ile masz do autostrady? Jeżeli blisko to spokojnym tempem nie przekraczając 100 km/h dojedź do niej i wypalaj. Jeżeli daleko, wyjedź po za miasto i wypalisz w zależności od trasy do 30-60%. Następne wypalanie zaplanuj wcześniej na autostradzie. Wypalanie może się rozpocząć dokładnie od 79%.Puszczyk pisze: ↑18 paź 2018, o 19:18Witam wszystkich ponownie. Jak wyżej wspomniałem mam już prawie wszystko do monitoringu DPF. Ciągle czekam na pierwsze kontrolowane wypalanie. Od momentu jak apka zasygnalizowała mi że DPF ma 70% wypełnienia, za każdym uruchomieniem silnika, uruchamiam również apkę, żeby monitorować moment rozpoczęcia wypalania. Dzisiaj wypełnienie przekroczyło 90% i nadal nic. Jeżeli ktoś miał takie doświadczenie to proszę o poradę czy jak jutro wybiorę się na autostradę, to czy rozpocznie się wypalanie czy muszę czekać aż wypełnienie filtra będzie pełne. Obiecuję że cały proces wypalania opiszę w następnym poście. pozdrawiam.
- Puszczyk
- Forumowicz
Jestem już po pierwszym kontrolowanym przez aplikację OPL DPF Monitor Lite wypalania DPF-u
Wypalanie rozpoczęło się tuż przed wjazdem na autostradę, niestety zatłoczoną bez możliwości włączenia tempomatu, prędkość zmienna 90-130 km/h, konieczność zdejmowania nogi z gazu.
Statystyki:
silnik -A20DTJ
Poziom rozpoczęcia wypalania 92%
Poziom zakończenia 12%
Przebieg rozpoczęcia 229km
Ilość przejechanych km 13km
Czas regeneracji 07:46 m:sek
Temperatury brak wyświetlenia temperatur
Prognozowany przebieg do kolejnej regeneracji - 222 km.
Proszę - oceńcie ten wynik
Czy aplikacja Lite nie pokazuje temperatury, czy trzeba poszperać w ustawieniach
Wypalanie rozpoczęło się tuż przed wjazdem na autostradę, niestety zatłoczoną bez możliwości włączenia tempomatu, prędkość zmienna 90-130 km/h, konieczność zdejmowania nogi z gazu.
Statystyki:
silnik -A20DTJ
Poziom rozpoczęcia wypalania 92%
Poziom zakończenia 12%
Przebieg rozpoczęcia 229km
Ilość przejechanych km 13km
Czas regeneracji 07:46 m:sek
Temperatury brak wyświetlenia temperatur
Prognozowany przebieg do kolejnej regeneracji - 222 km.
Proszę - oceńcie ten wynik
Czy aplikacja Lite nie pokazuje temperatury, czy trzeba poszperać w ustawieniach
- Rooff_
- Zapaleniec
- Auto: Insignia ST przedlif
- Kod silnika: A20DTR
- Miasto: Zagłębie Dąbrowskie
- Postawił piwo: 9 razy
- Otrzymał piwo: 128 razy
Wynik końcowy ok. Prognozowany przebieg taki sobie, ale zobaczysz w praktyce - wszytko zależy od stylu jazdy i gdzie się poruszasz. Po jednym wypalaniu nie ma co oceniać 
- noirdk
- Użytkownik
- Miasto: Kraków
- Postawił piwo: 2 razy
@Puszczyk Wypalenia w przedziale 200-300km przy jeździe po mieście są dość częste.
-
kecraminsignia
- Zapaleniec
- Auto: Astra J ST
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: LDZ
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 17 razy
Jak teraz spadną temperatury to powinny być wieksze, a jak będzie paliwo zimowe to też jeszcze się poprawi
-
psk
- Nowicjusz
- Auto: Insignia 2.0 160km
- Miasto:
Panowie pomóżcie 
Jest 22:10 ja zamiast z żona w łóżku to próbuje walczyć i nic
Dziś odebrałem Icar2 wifi i za cholerę nie mogę się połączyć z opl dpf monitor. Pokazuje ELM327 Nie wybrany o czy chce to zrobić teraz? Klikam przenosi mnie klikam „połącz z elm327 automatycznie” i nic, może coś jeszcze mam zrobić a nie wiem? Opcja „interfejs WiFi włączona”
Jest 22:10 ja zamiast z żona w łóżku to próbuje walczyć i nic
Dziś odebrałem Icar2 wifi i za cholerę nie mogę się połączyć z opl dpf monitor. Pokazuje ELM327 Nie wybrany o czy chce to zrobić teraz? Klikam przenosi mnie klikam „połącz z elm327 automatycznie” i nic, może coś jeszcze mam zrobić a nie wiem? Opcja „interfejs WiFi włączona”
-
psk
- Nowicjusz
- Auto: Insignia 2.0 160km
- Miasto:
Możesz proszę jaśniej? Co robię nie tak albo co mam nie tak? Gdzie tkwi szczegół? Z tego co zdążyłem przeczytać aplikacja działa przez wifi tylko czemu nie u mnie