Piszę w tym dziale bo po przygodzie drogowej ze skrzynią ASB się coś podziało.
Tydzień temu facet nie wyhamował i wjechał mi w tylną stronę, na pierwszy rzut oka niby nic, ale na drugi dzień po tym zdarzeniu coś dziwnego zaczęło dziać się z ASB to znaczy zaczęła szarpać i przeciągać biegi szczególnie 1-2-3-4 przy zmianie z 1-2 mocne uderzenia w plecy. Co do samego zdarzenia to podczas mojego manewru skrętu w lewo ( auto stało na D ) dostałem uderzenie w tył i zostałem wypchnięty na lewe pobocze.
Piszę do was z prośbą o opinię ponieważ może ktoś miał to nieszczęście i również miał taką przygodę i też coś mu się podziało ze skrzynią, problem w tym , że TU sprawcy twierdzi , że nic dla skrzynie przy takim uderzeniu stać się nie mogło . Skrzynia przed zdarzeniem działa bardzo dobrze była regularnie serwisowana.
Dodatkowo przestał działać przycisk zamykania klapy
Kazałem auto zawieźć do ASO Opel , ale nie wiem czy oni też z tą skrzynią nie będą ściemniać , na pewno mają jakieś porozumienia z ubezpieczalniami
I ostatnie pytanie . Czy mam prawo być obecny przy oględzinach w warunkach warsztatowych w ASO Opel z rzeczoznawcą TU?
Za każdą pomoc z góry dzięki