Da się go kupić? Czy muszę jakiś komplet załatwić? Kurczę, chciałbym to jutro załatwić, bo potrzebuje auto przez święta.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

W innym ASO diagnoza już inna wyciek spod uszczelki kolektora ssącego. Nic nie robię dopóki nie będę miał pewności, że nie przybywa oleju. Poprosiłem o upuszczenie do prawidłowego poziomu i obserwuję.Czarek888 pisze: ↑6 gru 2018, o 15:39Witam. Jestem właśnie po wizycie w ASO do której skłonił mnie zbyt wysoki poziom oleju na bagnecie. W zbiorniczku płynu chłodzącego ciut mało. Insignie posiadam od dwóch tygodni więc nie wiem czy ubyło. Pan w ASO powiedział ze poziom oleju jest na górnej granicy i to jest ok natomiast zauważyli pęknięcie obudowy kolektora ssącego i wyciek płynu chłodzącego. Nie wiem co o tym myśleć bo 2tyg wcześniej na przeglądzie przedzakupowym nie było mowy o żadnym wycieku. Nie wiem czy to nie próba wyłudzenia. Kosztorys momentalnie 2800zł. Podziękowałem. Jak rozwiązałeś problem pękniętego kolektora?marcineeek89 pisze: ↑12 mar 2018, o 00:03u mnie okazało się ze nie jest to winna chodniczki oleju lecz obudowa kolektora pęknięta była i lało się od samej góry ciężki dostęp ale z lusterkiem udało się zlokalizować wyciekmarcineeek89 pisze:Dzięki za odpowiedz. Nie wiem czy sie miesza czy nie ale w samochodzie przez chwile czułem a na zewnątrz to czuć właśnie dziwny zapachJak myślicie wymiana całej chodniczki czy wystarczy uszczelki wymienić? Bo tam wchodzą 2 oringi? czy cały komplet uszczelek? Isia z 2010r. Disiel 2.0 ecoflex.
Nie rozbierałem tego stąd moje pytanie.![]()
Dobrze interpretujesz komunikat? Ciśnienie oleju, a poziom płynu to dwie różne sprawy
nie mam jak sprawdzić. tam obok zbiornika nie bardzo widzę zapocenia, poprzyglądam się bardziej. wydaje mi się że przy tym by więcej płynu uciekało.
Nie masz dużo za dużo płynu? Zobacz skąd to cieknie tzn zobacz czy przewody zaciski przewodów są suche. Wymacaj dosłownie.gpawel pisze:edit