Wysłane z iPhone
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Na androida jeśli ktoś chce po testować coś nowego to zobaczcie Maps.Me ( to w sumie taka nakładka na OSM (Open Street Map)), jest bardzo dokładna, aktualizowana cały czas. Najczęście używałem jej przy jakiś rowerowych i pieszych spacera bo posiada zapisane nie tylko drogi, ale wręcz ścieżki którymi da się przejśc / przejechać na rowerze, ale może będzie się nadawała do nawigacji w aucie. Jest również offline.
Oryginalną aktualizację ostatnio kupiłem za 397 zł.Ping pisze: ↑27 mar 2019, o 14:39Sama mapa jest ta która siedziała w radiu.
Niestety Opel każe sobie słono płacić za aktualizację, która jest na pendrive przypisanym do konkretnego numeru VIN.
Na szczęście są tacy którzy wiedzą jak obejsc to zabezpieczenie.
Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
No to trzeba się dobrze zastanowić, czy warto zmieniać.Holios pisze:Oryginalną aktualizację ostatnio kupiłem za 397 zł.Ping pisze: ↑27 mar 2019, o 14:39Sama mapa jest ta która siedziała w radiu.
Niestety Opel każe sobie słono płacić za aktualizację, która jest na pendrive przypisanym do konkretnego numeru VIN.
Na szczęście są tacy którzy wiedzą jak obejsc to zabezpieczenie.
Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalkaale gorsza informacja jest taka:
Napisałem oficjalnie do sklepu HERE: Hello, when will the maps for Opel ASTRA 2015, radio NAVI 950 IntelliLink Europe for 2019 ??
Odpowiedz z HERE
Dear Mr.
Thank you for inquiring about HERE Technologies.
T1000-25879 NAVI 950 IntelliLink Europe 2018 is the last update available for this system. There is not going to be any further updates.
A żeby było śmieszniej ta navi była montowana w zafirach i merivach do 2017 roku!
Astra (MY 2014 - MY 2015)
Cascada (MY 2014 - MY 2015)
Meriva (MY 2014 - MY 2017)
Mokka (MY 2014 - MY 2016)
Zafira Tourer (MY 2014 - MY 2017)
Ja nie mówię, że na bezdotykową z silnikiem się jedzie, tylko na specjalizującą się w tym- przecież tak napisałam wyżej, to co się czepiasz
Co z tego, że zasłonisz skrzynkę i akumulator jak masz całe mnóstwo innych czujników, które możesz przez przypadek zalać ?gpawel pisze: ↑28 mar 2019, o 10:52Pasuje mi umyc silnik, bo przez wyciek z uszczelki kolektora ssącego wszystko jest uwalone przyschniętym płynem. Nie bać się? Kupiłem K2 AKRA, myślę tym spryskać, jechać na myjkę i spłukać na zimnym silniku, osłaniając najpierw akumulator i skrzynke bezpieczników. Co sądzicie?

Kurde do spota też to chyba muszę zrobić