--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuPrzyciemnienie szyb
- cz@rny
- Użytkownik
- Auto: INSIGNIA HB
- Kod silnika: B20DTR
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: GDAŃSK
-
Adam10
-
Daniel81
Re: Przyciemnienie szyb
Wiadomosc i zla i dobra bo juz sie zaczelem zastanawiac czy tak nie bylo ale jednak nie. dzis jezdzilem i jestem pewien ze szumi od 70 a wczesniej glosno robilo sie po 120. Co to za magik ktorego polecasz ???.?.??.?.technix5 pisze:Witam, kolego u mnie po przyciemnieniu też miałem problem z hałasem. Po pierwszej trasie szumiało jak cholera, podjechałem do magika no i oczywiście on wszystko zrobił jak trzeba i nie ma możliwości, żeby to było po jego robocie (znacie to zapewne wszyscy) Uparłem się bo byłem pewny, że to po przyciemnieni więc wziął się za rozbieranie drzwi i okazało się, że źle zamontował te listwy oddzielające szybę od tych mniejszych trójkącików. Listwy były przesunięte za bardzo do tyłu można to było zobaczyć po starych śladach śrubki mocującej listwę, więc może w Twoim przypadku jest to samo. A teraz wisienka, magik szybę rozbierał praktycznie już po fajrancie więc na naprawę następnej umówiłem się na poniedziałek no i w niedziele spotkało mnie coś takiego:
A moze warto ogarnac to samemu?
-
technix5
- Forumowicz
- Auto: Insinia 2.0CDTI 160
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 1 raz
Najlepiej jedź do tego fachowca co przyciemniał szyby, niech poprawi. Niby nic trudnego ale tapicerkę trzeba z drzwi zdjąć a ta prowadnica o ile sobie przypominam przykręcona jest na jedną śrubę chyba 6mm.
-
Daniel81
Prowadnica jest na 10 ce.
Roboty niewiele sprawdziłem, przesunąłem trochę w stronę przodu auta i trochę pomogło. Nie miałem klucza nasadowego więc muszę to zrobić jeszcze raz.
Ja tył auta przyciemniłem na bodajże 15% jest ładna czerń, prawie nie widać co w środku ale jest lekki prześwit jak się patrzy na przestrzał. POLECAM ten %
Natomiast nasuwa mi się pytanko bo przy odbiorze szanowny pan wykonawca poinformował mnie że wokół szyb - tylna i te 2 małe - są takie białe linie w miejscu tych czarnych (cholera wie od czego) kropek na szybie. Powiedział że foli jest kładziona na wodę i ta musi odparować i po kilku dniach linie znikną. Minęły 4 dni a linie ni drgną.
Czy tak ma być czy coś spartolił?
Roboty niewiele sprawdziłem, przesunąłem trochę w stronę przodu auta i trochę pomogło. Nie miałem klucza nasadowego więc muszę to zrobić jeszcze raz.
Ja tył auta przyciemniłem na bodajże 15% jest ładna czerń, prawie nie widać co w środku ale jest lekki prześwit jak się patrzy na przestrzał. POLECAM ten %
Natomiast nasuwa mi się pytanko bo przy odbiorze szanowny pan wykonawca poinformował mnie że wokół szyb - tylna i te 2 małe - są takie białe linie w miejscu tych czarnych (cholera wie od czego) kropek na szybie. Powiedział że foli jest kładziona na wodę i ta musi odparować i po kilku dniach linie znikną. Minęły 4 dni a linie ni drgną.
Czy tak ma być czy coś spartolił?
-
Luk
- Użytkownik
- Auto: opel
- Rok produkcji: 2013
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 6 razy
Przygotowując się do samodzielnego oklejenia szyb w insigni postanowiłem potrenować na drugim aucie. Okleiłem focusa II, była to nauka więc pojechałem po mega taniości. Kupiłem 2 rolki foli po 8zł/szt + rakle za 7 pln. Folia zwykła nie termokurczliwa, więc tylna szyba nie wyszła ale to nauka i zostanie poprawiona po kupnie folii do iśki.
Folia to 75% przyciemnienia.
Te kropelki to deszcz

Folia to 75% przyciemnienia.
Te kropelki to deszcz

Ostatnio zmieniony 22 gru 2014, o 17:19 przez Luk, łącznie zmieniany 1 raz.
- peja-1991
- V-ce Prezes ds organizacyjnych
- Auto: Insignia
- Kod silnika: D16SHT
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 98 razy
- Kontakt:
ja też robiłem na Leonie i niestety te folie po taniości są fatalnej jakości..
Porządna folia kosztuje ok 100zł a mam firmę, która Insignie zrobi za 150 zł
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński
-
Adam10
ale co zrobi za te 150zł?? Chyba popatrzy tylkopeja-1991 pisze:Porządna folia kosztuje ok 100zł a mam firmę, która Insignie zrobi za 150 zł
-
Luk
- Użytkownik
- Auto: opel
- Rok produkcji: 2013
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 6 razy
Jeżeli dobra folia kosztuje 100pln a trzeba 2 rolki - chyba że kupuje z metra - to mamy już 200pln. Więc te 150 to chyba jego robocizna, czyli daje to 350pln. To co ja zrobiłem to tylko przymiarka do oklejenia insigni. Potrzeba nam min. 1 rolkę folii termokurczliwej i 1 rolkę zwykłej + rakla koszt 60+8+7 razem 75pln. Nie mam doświadczenia z innymi foliami ale ta jest wytrzymała, nigdzie nie uległa zniszczeniu przez rakle. Koszt oklejenia praktycznie żaden w porównaniu do tego co trzeb zapłacić u specjalistów więc można próbować.peja-1991 pisze:ja też robiłem na Leonie i niestety te folie po taniości są fatalnej jakości..
- peja-1991
- V-ce Prezes ds organizacyjnych
- Kod silnika: D16SHT
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 98 razy
- Kontakt:
Jasne ze próbować można - sam próbowałem.
Folia inaczej kosztuje dla kowalskiego a inaczej dla firmy jak biorą całą rolke. Lucek pracował w firmie, która zajmuje się przyciemnianiem. Folia, która załatwił i była na Vb a ta co kupiłem na Leona to niebo a ziemia.
Mam zaprzyjazniona firmę dlatego stąd cena
Folia inaczej kosztuje dla kowalskiego a inaczej dla firmy jak biorą całą rolke. Lucek pracował w firmie, która zajmuje się przyciemnianiem. Folia, która załatwił i była na Vb a ta co kupiłem na Leona to niebo a ziemia.
Mam zaprzyjazniona firmę dlatego stąd cena
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
-
evolution1
- Użytkownik
- Auto: Insignia B
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Zabrze
- Otrzymał piwo: 1 raz
Zapraszam do obejrzenia krótkiego filmiku dotyczacego przyciemnienia przednich szyb
http://www.wgrane.pl/bafcbab083f2cc4e16fb63480cc31fcd
-
seba969
dobreevolution1 pisze:Zapraszam do obejrzenia krótkiego filmiku dotyczacego przyciemnienia przednich szyb
-
Gregorius
- kozak
- Użytkownik
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Wrocław
Czy ktoś przyciemniał sam przód mając tył oryginalnie przyciemniony ? jeśli tak to jaką folią robiliście żeby grało z tyłem ? niby folia 3m daje lekką poświatę zieleni, ale pewny nie jestem, a nie chce w ciemno kupować folii.
- Cinek
- Użytkownik
- Auto: Opel Insignia
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Belgia, czasami Katowice
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 2 razy
@kozak, podjedź do firmy zajmującej się przyciemnianiem szyb, to powinni coś dobrać 
- Alex
- Zapaleniec
- Auto: Peugeot 508
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Iława
- Otrzymał piwo: 8 razy
Jaka seria ? Jaki model ? Jaki procent przyciemnienia ? Pierwsze słyszę żeby tak czołowa folia na rynku jaką jest 3M dawała jakąkolwiek poświatę. Tak jak wyżej, podjedź do firmy, która się tym zajmuje i tam na pewno coś dobiorą.kozak pisze:niby folia 3m daje lekką poświatę zieleni, ale pewny nie jestem, a nie chce w ciemno kupować folii.
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca CZERWIEC 2014
- kozak
- Użytkownik
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Wrocław
no tak chyba sie skończy
a folia FX, podobno przyciemnienie 50%, ale chyba jednak musze podjechać żeby coś dobrali na miejscu.
a folia FX, podobno przyciemnienie 50%, ale chyba jednak musze podjechać żeby coś dobrali na miejscu.
- Cinek
- Użytkownik
- Auto: Opel Insignia
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Belgia, czasami Katowice
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 2 razy
@kozak,rozmawiałem z kolegą,który profesjonalnie przyciemnia szyby i powiedział że można taką folię dobrać