--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuPL - UK
-
kiego
Re: PL - UK
Jeżdżę ta samą trasą którą podałeś,osobiście preferuję prom(wolę być nad wodą niż pod
)Dunkierka jest najbliżej,i to chyba najbardziej popularny port.Jesli chodzi o poruszanie się po lewej stronie to nie będziesz miał z tym najmniejszego problemu(wszystko jest doskonale oznakowane) a ze względu na płatne strefy i straszne korki w Londynie polecam metro(dojedziesz absolutnie wszędzie a bilet tygodniowy kosztuje jakieś grosze.Nie wiem w jakim terminie masz zamiar się tu wybrać,mam na myśli koszt ewentualnych biletów na samolot,ale sam dojazd z lotniska i powrót dla dwóch osób wyniesie ok 400 zł.Poza tym jak nie przyjedziesz tu autem to jak zrobimy spocik
:lol:Na całej trasie jest tylko jedna opłata (Dratford- wjedną stronę tunel,a w drugą przejazd mostem) i wynosi ona 2 funty .W zaleznosci do której części Londynu się wybierasz można ominąć ten punkt,ale uważam że warto tamtędy pojechac .
-
kiego
Wojtek był u mnie taki czas że do Polski jeździłem dwa razy w miesiącu i nigdy ,absolutnie nigdy nie stało się nic złego z autem(promem wcale nie buja aż tak mocno)Odnosnie relacji cenowej to jak z wszystkim ,im wcześniej kupisz bilet tym on będzie tańszy .Cena za tunel to średnio 100-120 funtów,a prom można w dwie strony zabukować od 58 funtow(osobiście mam np. kartę zniżkową w DFDS których to uznaję za najlepszego przewoźnika)
- alex_k
- Użytkownik
- Auto: Opel Insignia ST
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Bielsko-Biała
- Otrzymał piwo: 1 raz
Samolot to jakieś 500-600 od osoby, choć i lepsze okazje się zdarzają. Zaleta to jednak czas - godzina do lotniska, dwie w samolocie i jesteś. Ja leciałem na stansted ostatnio, wprawdzie brałem taxi do hotelu co wyniosło mnie 60 funtów, ale ze stansted jest też pociąg do Londynu (stansted express) - cena biletu do chyba max 10 funtów. co do metra wojtass ma rację, jest szybko i wszędzie dojedziesz
Krzysztof Opel Insignia Sports Tourer Cosmo 2.0 CDTI
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca LIPIEC
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca LIPIEC
-
kiego
Zarówno pociąg jak i autobus ze stansted to koszt 20 funtow w jedna stronę za osobę.Owszem sam lot trwa max 3 godz,ale na lotnisko trzeba dojechać sporo przed odprawą,potem oczekiwanie na lot a po wylądowaniu z kolei czekasz na bagaż,odprawa no i jeszcze trzeba się dostać na miejsce.Podróż samolotem zajmuje mi 12 godz(od wyjścia z domu do wejścia do domu)a samochodem robię trasę w 18-19 godz.
-
kiego
Do promu jadę 3 godz,kolejne 3,5-4 to prom z odprawą i zjazdem więc zostaje ok10.5-11 godzin na 1350 km.Do Polskiej granicy można śmiało trzymać średnią prędkośc 150km/h więc pozostaje doliczyć czas dojazdu do domu.Staram się tak wyjeżdżać żeby w Polsce być w nocy,co zapewnia najszybszy czas przejazdu
- Cinek
- Użytkownik
- Auto: Opel Insignia
- Miasto: Belgia, czasami Katowice
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 2 razy
Zapraszamkiego pisze:To moze ja Cie odwiedze w drodze do Polski
A w jakim teriminie??
Bo ja od 19 lipca do 8 sierpnia bede w Polsce
-
jarecki
Kiego, zrobimy kiedys jakis maly wypad na weekend do Cinka
zwalimy sie cala familiada
Cinek co Ty na to
Cinek co Ty na to
- peja-1991
- V-ce Prezes ds organizacyjnych
- Auto: Insignia
- Kod silnika: D16SHT
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 98 razy
- Kontakt:
Cinek to 3 sierpnia widzimy się na zlocie ? 
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński
- Cinek
- Użytkownik
ZLOT
[/quote]
Żona w 3 miesiacy ciazy, to mnie nie pusci, i do 4 sierpnia bede w Górach na wypoczynku.
Żona w 3 miesiacy ciazy, to mnie nie pusci, i do 4 sierpnia bede w Górach na wypoczynku.
-
jarecki
Wojtassss, na spocika w Polsce ustawiamy sie z Lukaszem na 9 sierpnia, wiec zapraszamy chetnych tylko jeszcze dograc czas i miejsce.
Lukasz jest do 11 sierpnia, ja do 14tego wiec 9ty jak najbardziej
Lukasz jest do 11 sierpnia, ja do 14tego wiec 9ty jak najbardziej
-
kiego
Solec lub. okolice Torunia,cos wymyslimy!
-- 5 lip 2013, o 12:27 --
Cinek bede w Twojej okolicy 12/8 pod wieczor wiec jesli tylko masz ochote na spocik to jestem otwarty na propozycje
-- 5 lip 2013, o 12:27 --
Cinek bede w Twojej okolicy 12/8 pod wieczor wiec jesli tylko masz ochote na spocik to jestem otwarty na propozycje
- Cinek
- Użytkownik
[/quote]
Pewnie ze bede chetny, bede juz po pracy, wiec pisze jak najbardziej
Pewnie ze bede chetny, bede juz po pracy, wiec pisze jak najbardziej
-
kiego
Jezeli jestes 2 godz wczesniej to masz szanse zalapac. sie na wczesniejszy prom(wpuszczaja bez problemu)Cena jak najbardziej realna ,dojdzie Ci jeszcze 2x6 funtow oplaty paliwowaj.Ja plywam tylko z nimi(mam karte stalego klienta co daje extra 10% znizki i nieograniczona ilosc zmiany rezerwacji za friko).
-- 15 lip 2013, o 10:32 --
Wojtek podam Ci pozniej nr zjazdu i wytyczne,jadac z Polanda pierwszy raz jest tam trudno trafic,a navi pchaja na port jachtowy.
-- 15 lip 2013, o 10:32 --
Wojtek podam Ci pozniej nr zjazdu i wytyczne,jadac z Polanda pierwszy raz jest tam trudno trafic,a navi pchaja na port jachtowy.