@wassermann, Ty mógłbyś sprzedawać Insignie, Ty tak poetycko piszesz o tych wszystkich systemach w nich działających, że ja aż boję się czytać, aby znowu nie chcieć Insigniwassermann pisze: ↑24 lis 2019, o 21:32Nie zastanawiałbym się ani chwili, tylko oddał te przereklamowane Matrix LEDy za cudownie silne bixy AFL z mojej poprzedniej niuni. Powtórzę po raz n-ty: Działają super, tylko świecą byle jak.
Na tle innych LEDów, zwłaszcza w klasie "dla ludu", owszem dobrze, ale do AFL nie mają startu. Mówię o max. 3-letnich / 60 tys.km, takich jak miałem u siebie, nie wiem czy po dłuższym czasie xenony nie świecą gorzej. Ale spoko, LEDy też się wypalają. Porównuję nowe z nowymi. Po przesiadce i pierwszej nocnej trasie to było duże wrażenie, niestety negatywne...
@Coolmobil, ciekaw jestem porównania fotela. Miałeś AGR w Insignii? Szerokość kabiny z przodu pewnie taka sama, tylko Insia dostarcza rozbudowane podparcia, czujesz się w niej "obudowany", a Skoda jest zdaje się dość siermiężna, łącznie z gołą blachą na drzwiach widoczną od wewnątrz. Z pewnością za to jest bardziej praktyczna i ergonomiczna, pod tym względem bardzo lubię swoją Octavię II.
A zamiana CDTi na TSI 180 KM to duża różnica na plus. Podwoziowo pewnie gorzej od Insi, ale osiągowo zdecydowanie lepiej. Sądzę, że zmiana w dobrą stronę! Pisz, ja chętnie poczytam.
M.
Fajne te skody w sumie, ich "tabelki" osiągów też spoko, jak sobie zerkałam

?