--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuAplikacja OPL DTC Reader
-
mati11294
- Użytkownik
- Auto: CORSA D
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: BOCHNIA
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 3 razy
Re: Aplikacja OPL DTC Reader
Mi sie ten przebieg pokrywa z wartoscią jaką mam przebieg dpf po resecie dpf sie wyzerowała. Teraz od nowa nabija km od 0 i te wartosci sa takie same
-
ao_drew94
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Sierpc
- Postawił piwo: 2 razy
dzięki za odpowiedź
przebieg mam ten większy na blacie 171. Akurat właśnie miała czyszczony dpf kilka lat temu według ksiązki serwisowej więc to może to ?
właścicielem jestem drugim a auto i elm mam od niedawna więc stąd moje zaniepokojenie o różnych przebiegach
ogólnie co jakiś czas pokazuje mi taki błąd (lecz na desce nic się nie pali , jedynie przy odpalaniu silnika pojawia się kontrolka "sprawdź system esp" . Napięcie po niżej progu może sugerować wadliowość, któregoś czujnika ?
właścicielem jestem drugim a auto i elm mam od niedawna więc stąd moje zaniepokojenie o różnych przebiegach
ogólnie co jakiś czas pokazuje mi taki błąd (lecz na desce nic się nie pali , jedynie przy odpalaniu silnika pojawia się kontrolka "sprawdź system esp" . Napięcie po niżej progu może sugerować wadliowość, któregoś czujnika ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Rooff_
- Zapaleniec
- Auto: Insignia ST przedlif
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Zagłębie Dąbrowskie
- Postawił piwo: 9 razy
- Otrzymał piwo: 128 razy
https://workshop-manuals.com/vauxhall/a ... dtc_c0800/
Może. Może też być, że gdzieś jest słabe połączenie i trzebaby wyczyścić styki.
A pierwsze co mi przyszło na myśl, to w jakim stanie masz aku? Może on jest niedoładowany i stąd rzuca błędami. Choć powinno ich być więcej i też inne. Ale sprawdzić nie zaszkodzi
Może. Może też być, że gdzieś jest słabe połączenie i trzebaby wyczyścić styki.
A pierwsze co mi przyszło na myśl, to w jakim stanie masz aku? Może on jest niedoładowany i stąd rzuca błędami. Choć powinno ich być więcej i też inne. Ale sprawdzić nie zaszkodzi
Pozdrawiam, Michał
*Nie jestem mechanikiem samochodowym! ;)
*Nie jestem mechanikiem samochodowym! ;)
-
ao_drew94
- Nowicjusz
- Miasto: Sierpc
właśnie akumulator sprwadziłem pierwszy bo podobny problem miałem z ciągnikiem rolniczym ale wywalało błąd od "tuz" . Po wymianie akumulatora jak ręką odjął. Ładowanie też ok. Na wolną chwilę po patrzę na te czujniki może wd40 załatwi sprawę 
-
Nokers
- Nowicjusz
- Miasto: Ruda Śląska
Nie moge połączyć nie widzi mi konnawei kw903 opel dpf monitor bez problemu a dtc reader nie co robic ? Prosze o pomoc
Dodano po 21 minutach 56 sekundach:
Witam . Mam problem z polaczeniem aplikacji z moim icarem2 opel dpf monitor widzi bez problemu elma a opel dtc reader nie widzi w czym tkwinproblem ? Proszę o pomoc
Dodano po 21 minutach 56 sekundach:
Witam . Mam problem z polaczeniem aplikacji z moim icarem2 opel dpf monitor widzi bez problemu elma a opel dtc reader nie widzi w czym tkwinproblem ? Proszę o pomoc
- Zbyszek01
- Klubowicz
- Auto: Jag XE 2,0D ,MY2020
- Rok produkcji: 2019
- Moje auto: https://insignia-club.pl/viewtopic.php? ... &start=280
- Miasto: DZA
- Postawił piwo: 27 razy
- Otrzymał piwo: 40 razy
- Bogoes
- Użytkownik
- Auto: Corsa D A13DTC
- Miasto: Bydgoszcz
- Otrzymał piwo: 17 razy
@Nokers, a ja mam proste pytanie, czy masz interfejsy BT, czy wifi, bo o ile DPF Monitor działa i po BT i po wifi, to DTC_Reader działa tylko z elmami po BT
-
martinosb
- Nowicjusz
- Auto: opel insignia
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2011
- Miasto:
Witam co to za błąd?
-
diag
- Nowicjusz
- Auto: Astra J
- Kod silnika: A16XER
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: RBR...
czy aplikacją skasuję inspekcję przypominającą o konieczności zmiany oleju "code 82"?
a czy ktoś z was może przynajmniej sprawdzić czy aplikacją da się odczytać ile km pozostało do wymiany oleju?
a czy ktoś z was może przynajmniej sprawdzić czy aplikacją da się odczytać ile km pozostało do wymiany oleju?
-
jarek35
- Nowicjusz
- Auto: insignia A20DTH LB
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Olecko
Witam
Jestem tu nowy czytam czytam i próbuję i nic nie mogę zdziałać mam problem z połączeniem się z insignio posiadam interfejs ELM327 Bluetooth łączy mi się z telefonem ale żadna aplikacja nie lączy się z samochodem OPL DTC Reader ,insignia dpf info może ktoś coś mi podpowie?
Jestem tu nowy czytam czytam i próbuję i nic nie mogę zdziałać mam problem z połączeniem się z insignio posiadam interfejs ELM327 Bluetooth łączy mi się z telefonem ale żadna aplikacja nie lączy się z samochodem OPL DTC Reader ,insignia dpf info może ktoś coś mi podpowie?
- Bogoes
- Użytkownik
Rozumiem, że po przestudiowaniu spełniasz wszystkie konieczne warunki do połączenia, czyli sparowany z telefonem interfejs, wybrany w aplikacji jako interfejs do łączenia, włączony zapłon samochodu w czasie łączenia, itd..... Wszystkie aplikacje Pinga są dość wymagające co do interfejsów, najlepiej sprawdzają się iCary, vlinkery, konnweie, obdlinki, tanie chińskie interfejsy raczej się nie połączą. Sprawdź też test interfejsu apką ELM327_Identifier, dla sprawdzenia połączenia z samochodem zainstaluj też apkę Piston, to chyba najmniej wymagająca sprzętowo aplikacja.
Napisz, jaki masz interfejs.
Napisz, jaki masz interfejs.
-
jarek35
- Nowicjusz
Posiadam ELM 327 przez inne programy łączy sie pokazuje obroty prętkosc itp tylko nie lączy z tymi konkretnymi aplikacjami ,zalezy mi na pdf I niewiem jak usunąć komunikat ktory wyskakuje na desce po wymianie przetfornicy inne programy nie pokazują żadnych błędów
Ostatnio zmieniony 14 mar 2021, o 23:26 przez IBZI, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę o stosowanie zasad polskiej pisowni. Regulamin forum par.5 pkt.8
Powód: Proszę o stosowanie zasad polskiej pisowni. Regulamin forum par.5 pkt.8
- Bogoes
- Użytkownik
Poprzednio pisałeś "żadna aplikacja", a teraz piszesz, że inne się łączą, poza tym pisałem o modelu (producencie) ELMa, bo ELM, to pojęcie bardzo ogólne. Także powtórzę, do apek Pinga polecam zainwestować w ELMa porządnego producenta (osobiście polecam vLinkera_MC, w tej cenie najlepsze możliwości)... no i może pomyśl o bardziej profesjonalnym interfejsie (opcom, MDI, vxdiag, WowSnooper...), bo jeżeli masz problem, to przydałaby się diagnostyka nieco lepszym narzędziem niż ELM.
EDIT: Takie porównanie co pokazuje dobry ELM, a co bardzo dobry masz tutaj: viewtopic.php?f=14&t=8668&start=380... natomiast Ty masz prawdopodobnie ELM kiepski, więc się nie dziw. Ja też miałem jeden, który łączył się tylko z Piston i jak kupiłem iCara2, to tani (niewiele wart) poszedł do kosza... a od tego czasu minęło kilka latek i teraz dla mnie iCar już jest średni w moim rankingu ELMów.
-
jarek35
- Nowicjusz
To już rozumiem ten mój ELM to zwykły szajs z Hin zamówiłem to na próbę czy to przyjdzie i niestety przyszło.
czy ten icar2 połączy się z tymi aplikacjami i z moją insignią ?
czy ten icar2 połączy się z tymi aplikacjami i z moją insignią ?
- lcr
- Użytkownik
- Auto: Insignia 1.6T
- Kod silnika: A16LET
- Miasto: Ruda Śląska
- Postawił piwo: 5 razy
- Otrzymał piwo: 2 razy
Od wczoraj mam dziwny problem. Nie chcę połączyć mnie z interfejsem. Problem z aplikacja czy interface pada?
Wysłane z mojego SM-G985F przy użyciu Tapatalka
- Bogoes
- Użytkownik
Ciężko ocenić, z komunikatu wynika, że brak połączenia z autem, także obie sugerowane przez Ciebie przyczyny są możliwe..... w sumie ta aplikacja już dawno nie jest rozwijana. Ping obecnie tworzy i rozbudowuje aplikację OPL_MONITOR, tam odczyt błędów jest prostszy, nie ma potrzeby oddzielnego odczytywania z każdego modułu, program sam skanuje wszystkie dostępne moduły. Ważne, żeby mieć porządnego ELM327.
Link do OPL_Monitor https://play.google.com/store/apps/deta ... oplmonitor i
link do wątku o aplikacji: viewtopic.php?p=248755#p248755
Link do OPL_Monitor https://play.google.com/store/apps/deta ... oplmonitor i
link do wątku o aplikacji: viewtopic.php?p=248755#p248755